Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΟταν οι 5 δουλεύουν για 38 (!!!)

Οταν οι 5 δουλεύουν για 38 (!!!)

|

Οι απίστευτες δικαιολογίες προϊσταμένης τμήματος Δημόσιας Υπηρεσίας για να δικαιολογήσει την απουσία των 33 από τους 38 υπαλλήλους της 

Θα μπορούσε να το εμπνευστεί και σεναριογράφος επιθεώρησης ωστόσο αποτελεί περιεχόμενο επίσημου υπηρεσιακού εγγράφου, με βούλες και υπογραφές καθώς και τις δέουσες κοινοποιήσεις στην ιεραρχία. Τα ονόματα γνωστά στη Λάρισα, η ουσία όμως βρίσκεται στον ανούσιο χαρακτήρα των δικαιολογιών, όπου επιτυγχάνεται ρεκόρ υποκρισίας, προκαλώντας αυθορμήτως τα γέλια.

Με ανοιχτό το στόμα αφήνει ακόμη και τον άσχετο με τα δημοσιοϋπαλληλικά αναγνώστη, τα όσα σκαρφίζεται επικεφαλής τμήματος σε υπηρεσία της Λάρισας. Προκειμένου να δικαιολογήσει την απουσία δεκάδων συναδέλφων της από τον χώρο της δουλειάς τους όταν υπήρξε απροειδοποίητη επίσκεψη της προϊσταμένης αρχής.

Ευφάνταστη όσο και μεθοδική συνάμα, καταφέρνει να ανακαλύψει πληθώρα διαφορετικών δικαιολογιών, καλύπτοντας με επιτυχία, όπως προφανώς πιστεύει, την απουσία των υφισταμένων. Το ακόμη πιο σοβαρό είναι ότι δεν πρόκειται για προφορική απάντηση αμηχανίας αλλά για έγγραφο που συντάχθηκε κατόπιν ωρίμου σκέψεως και επεξεργασίας, πιθανότατα και αναλυτικών συζητήσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Το οποίο στάλθηκε αρμοδίως, με υπογραφή και σφραγίδα, οπωσδήποτε και με αριθμό πρωτοκόλλου, τρεις μέρες μετά την προαναφερθείσα αναπάντεχη επίσκεψη. Μπορεί δηλαδή να αποτελεί και προϊόν συλλογικής προσπάθειας.

Στο συγκεκριμένο τμήμα υπηρετούν 38 υπάλληλοι, εκ των οποίων τη συγκεκριμένη αποφράδα ημέρα φέρεται να απουσίαζαν οι 13 με άδεια, για διάφορους λόγους, ήτοι κανονική, διοικητική, αναρρωτική κλπ, κλπ. Το ένα τρίτο δηλαδή κι ας πρόκειται για Νοέμβριο μήνα, μακριά από την κλασική περίοδο διακοπών.

Ωστόσο το τμήμα λειτουργούσε με άνεση και μάλιστα από τους εναπομείναντες 25, την ώρα της επίσκεψης των ανωτέρων βρέθηκαν στο πόστο τους μονάχα 4 εξ αυτών, μαζί και η προϊσταμένη τους. Η οποία παραθέτει εγγράφως, όπως προαναφέρθηκε, τους λόγους της απουσίας ενός εκάστου εκπλήσσοντας με την ποικιλία δικαιολογιών. Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον απέδειξε ότι γνώριζε επακριβώς πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή ο κάθε απών υφιστάμενός της.

ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

«Στους χώρους του τμήματος παρευρίσκονταν εκτός από εμένα 4 άλλοι συνάδελφοι» αναφέρει στο μνημειώδες έγγραφο. Και συνεχίζει επί λέξει: «Από τα υπόλοιπα 20 άτομα: 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 λόγω μειωμένου ωραρίου, 4 άτομα αποχώρησαν στις 13:00 με δίωρη άδεια, 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 με μονόωρη άδεια, 1 άτομο βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο ανάπαυσης, 1 άτομο βρισκόταν στο Α.Τ.Μ. της Τράπεζας, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:15 με ολιγόωρη άδεια, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:35». Και το έγγραφο καταλήγει κορυφώνοντας «αναφορικά με τα λοιπά 8 άτομα, είχαν αναχωρήσει στο πλαίσιο της διευκόλυνσής τους για ενημέρωση σε εργασιακά θέματα και προκειμένου να συναντηθούν με μέλη του Σωματείου…».

Όσο για την κατακλείδα του εγγράφου, αυτή βρίσκεται στον επίλογό του. «Σας διαβεβαιώνω πως σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσονταν η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Στη διάθεσή σας για περαιτέρω εξηγήσεις», καταλήγει η υπογράφουσα. Γνωρίζοντας καλύτερα από οιονδήποτε άλλον, η προϊσταμένη διαβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο τμήμα των 38 υπαλλήλων μπορεί και λειτουργεί εύρυθμα ακόμη και με 5 εξ αυτών.

Οι μελλοντικοί ερευνητές των Κρατικών Αρχείων, εφόσον ανακτήσουν την ψυχραιμία τους, προφανώς θα μπορούν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα από το συγκεκριμένο έγγραφο για το πώς δούλευαν κάποιοι, έστω ελάχιστοι τομείς του Δημοσίου, ακόμη και την εποχή της κρίσης και των περικοπών. Όταν μάλιστα γειτονικά του εν λόγω τμήματος αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Σωτήρης Ζαχαριάς


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μήλος: Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προτείνει ανάκληση άδειας ανέγερσης ξενοδοχείου κοντά στο Σαρακήνικο

Καμπανάκι από την ΕΑΔ για αυθαίρετες άδειες, αγροτικούς δρόμους που βαφτίζονται “αναγνωρισμένες οδοί” και δόμηση σε προστατευόμενες περιοχές. Παρέμβαση ζητείται από ΥΠΕΝ και Εισαγγελέα.

Βικτόρια Χίσλοπ: «Θυμωμένη με το Βρετανικό Μουσείο για την υπόθεση των Γλυπτών»

Η Βρετανίδα συγγραφέας και Ελληνίδα υπήκοος επιτίθεται στη «στενοκεφαλιά» του Βρετανικού Μουσείου και μιλά για την ανατριχιαστική στιγμή που απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα

«Η Μεγάλη Ιστορία του Οοουύφφφφφφ!» στο Γλινάδο – Μουσικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους

Το Γλινάδο υποδέχεται ένα μαγικό μουσικοθεατρικό δρώμενο από τα Θερινά Εργαστήρια Μουσικής υπό τον Αλέξανδρο Καλογερά – μια φαντασμαγορική παράσταση γεμάτη χιούμορ, μουσική και φαντασία!

Πρόταση Ημέρας: Γιουβέτσι με μοσχαράκι, μελιτζάνες και δυόσμο, φαγητό με άρωμα παράδοσης

Ένα διαφορετικό, αρωματικό γιουβέτσι με γλυκές μελιτζάνες, μοσχαράκι και φρέσκο δυόσμο, που απογειώνει το τραπέζι με απλότητα και γεύση.

«Αιώνιοι φοιτητές»: Η αθέατη ιστορία πίσω από τους 317.374 ανενεργούς στα ελληνικά πανεπιστήμια

Από τον Μάνο Λοΐζο μέχρι τον Κώστα Κώνστα: Ποιοι δεν πήραν ποτέ πτυχίο, γιατί δεν διεγράφησαν και τι σηματοδοτεί η επικείμενη ρύθμιση για τη διαγραφή χιλιάδων

Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι άνδρες άνω των 50, σύγχρονες θεραπείες με ελάχιστη παρέμβαση

Η πιο κοινή πάθηση του προστάτη μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τις πρωτοποριακές θεραπείες TURis, REZUM και HOLep

Νάξος: Ο Κώστας Μακεδόνας έρχεται (16/07) για μια βραδιά γεμάτη μουσική και συναίσθημα

Ο αγαπημένος ερμηνευτής έρχεται την Τετάρτη 16 Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία στον Μουσικό Περίβολο, με τη συμμετοχή της Χριστιάνας Γαλιάτσου

«ΜΗΛΩΣΙΑ 2025» στο Φιλώτι: Αθλητισμός, μνήμη και πολιτισμός (πλήρες πρόγραμμα)

Το Φιλώτι τιμά πρόσωπα και παραδόσεις μέσα από δυναμικές διοργανώσεις του Συλλόγου «ΖΕΥΣ» – Ένα πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα για όλους

Πάρος: Ώρα μηδέν για τη νέα δομή υγείας, δύο εκτάσεις στο τραπέζι, αποφασίζει το Υπουργείο

Ομόθυμη η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για σύγχρονες υγειονομικές υποδομές – Το κάλεσμα του Δήμου Πάρου για τεχνική και νομική αξιολόγηση από τις αρμόδιες αρχές

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών ο εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο

Αρχιερείς, τοπικές αρχές και ευλαβείς προσκυνητές τίμησαν τον Άγιο Νικόδημο στην πατρίδα του, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό στην πόλη της Νάξου

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Στασιμότητα στην επιβατική και οχηματική κίνηση στο λιμάνι Νάξου το πρώτο εξάμηνο του 2025

Οριακή πτώση στους επισκέπτες και τα οχήματα φέτος, με έντονη πτώση τον χειμώνα αλλά θετικά σημάδια από την άνοιξη και μετά (πίνακας)

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Γιώργος Πρίντεζης στην Ηρακλειά: Ο θρύλος του μπάσκετ δείπνησε στο εμβληματικό “Αράκλεια”

Μετά το AegeanBall Festival, ο Πρίντεζης χαλάρωσε στις Μικρές Κυκλάδες, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του Γιάννη Γαβαλά σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Αιγαίου.