Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΟμοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων: Αλλαγή σκυτάλης και νέα πρόεδρος η Αννα Μαυρουδή

Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων: Αλλαγή σκυτάλης και νέα πρόεδρος η Αννα Μαυρουδή

|

Η Άννα Μαυρουδή από τη Κέα αποτελεί τη νέα πρόεδρο (διαδέχεται την Άννα Λοϊζου από τη Μύκονο) του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» – Ποιες αποτελούν το νέο διοικητικό συμβούλιο και ποια τα νέα μέλη (σύλλογοι)

Από … Άννα σε Άννα πηγαίνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» καθότι μετά την συνεδρίαση και τις εκλογές που έγιναν στην Αθήνα στις 2 Δεκεμβρίου η Άννα Μαυρουδή από την Κέα ψηφίστηκε και εκλέχτηκε ως η νέα πρόεδρος διαδεχόμενη την Άννα Λοΐζου από τη Μύκονο… Σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο που πλέον έχει 17 μέλη μετά την εγγραφή και προσθήκη Συλλόγων από Φολέγανδρο, Αντίπαρο και το Σύλλογο Γυναικών Ναυτικών Σύρου. Και έτσι έχουμε 13 πλέον νησιά των Κυκλάδων που έχουν εκπροσώπηση τη στιγμή που απουσιάζουν Νάξος και Σαντορίνη εκ των μεγαλύτερων (πληθυσμιακά στο Νομό)… Να σημειώσουμε ότι στις εκλογές που έγιναν και αφού εγκρίθηκε ο απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ για την διετία 2016 – 18 είχαμε την εκλογή των Ανθούλα Θεοδωράκου (20 ψήφοι), Άννα Μαυρουδή (19), Παρασκευή Κάτρη Δεληβασιλείου (18), Άννα Λοΐζου (16) και Μάγδα Κριτσανώνη (16). Και στις αρχαιρεσίες λίγο αργότερα, όπως αναφέραμε η Άννα Μαυρουδή από την Κέα ψηφίστηκε ως η επόμενη πρόεδρος της Ομοσπονδίας…

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει:

Με νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει την πορεία της η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών “Οι Κόρες των Κυκλάδων”.

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στην Αθήνα, συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι 17 γυναικείων συλλόγων, από τα 13 νησιά της Ομοσπονδίας:  Αμοργός, Άνδρος, Αντίπαρος, Κέα, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Σέριφος, Σίφνος, Σύρος, Τήνος, Φολέγανδρος.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία, έχει ως εξής:

Πρόεδρος:  Μαυρουδή Άννα από την Κέα

Αντιπρόεδρος: Λοΐζου Άννα από τη Μύκονο

Γραμματέας Α:  Κριτσαντώνη Μάγδα από την Αντίπαρο

Γραμματέας Β: Κάτρη – Δεληβασιλείου Παρασκευή από τη Μήλο

Ταμίας: Θεοδωράκου Ανθούλα από την Πάρο

Αναπληρωματικά μέλη: Συριανού Έφη από τη Μύκονο και Μιχαηλίδου Μάγδα από την Αμοργό

Η Ο.Συ.Γυ Κυκλάδων, ιδρύθηκε το 2013, με σκοπό την ενότητα των γυναικών των Κυκλάδων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν, είτε λόγω της νησιωτικότητας, είτε λόγω ειδικών κοινωνικών συνθηκών που απαιτούν κοινό αγώνα για όλα τα νησιά μας.  

Η Ομοσπονδία στηρίζει τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την παράδοση, τον τουρισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες, τα τοπικά προϊόντα, τη γυναικεία δημιουργικότητα, την δια βίου μάθηση, την καινοτομία, την οικοτεχνία, την ποιότητα ζωής και τα  δικαιώματα των γυναικών στην εργασία και το “ευ ζην” στα νησιά της καρδιάς τους, τις ωραίες Κυκλάδες.

Οι φωτογραφίες από την ιστοσελίδα στα social media της Ομοσπονδίας 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Πολυχρονάκος: «Τα νησιά σώζονται από τους ανθρώπους τους – Η Κυβέρνηση απαξιώνει την νησιωτικότητα» (video)

Ο Γ. Πολυχρονάκος μιλά για τον τουρισμό, τα προβλήματα υποδομών, το μεταφορικό ισοδύναμο και τις κυβερνητικές εξαγγελίες της ΔΕΘ

Καθολική Εκκλησία: Ο Carlo Acutis, ο πρώτος «millennial» άγιος της Βρετανίας

Ο 15χρονος που έφυγε πρόωρα από λευχαιμία και έμεινε γνωστός ως «ο influencer του Θεού», αγιοποιήθηκε πανηγυρικά στο Βατικανό.

Αναβάθμιση του λιμένα Ρίβα στη Θηρασιά, προμελέτη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

Στόχος η βελτίωση της προσβασιμότητας και η ανάπτυξη της Θηρασιάς με έργα που θα επιτρέψουν τον ελλιμενισμό περισσότερων σκαφών και την ταυτόχρονη προσέγγιση δύο ακτοπλοϊκών πλοίων.

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ενισχύεται με νέο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Σημαντικές προσθήκες σε Γενική Ιατρική, Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Τμήμα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νησιού.

Αναβαθμίσεις σε σχολικές μονάδες της Σύρου από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» και άλλων πόρων, με στόχο ασφαλή και λειτουργικά σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Γιώργος Λεονταρίτης: «Η μείωση ΦΠΑ πρέπει να ισχύσει και για τις Κυκλάδες»

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ζητά επανεξέταση της απόφασης για τον ΦΠΑ στα νησιά, επισημαίνοντας ότι το μέτρο αφορά την οικονομία και τη νησιωτικότητα, όχι τον πληθυσμό ή τη γεωγραφία.

Γιώργος Χατζημάρκος: «Ιστορική δικαίωση για τα νησιά η μείωση ΦΠΑ – Συνεχίζουμε τον αγώνα για όλους»

Μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σχολιάζει τα μέτρα για ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα.

Νάξος – Δήμος: Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για τις εργασίες στο αεροδρόμιο

Καθυστερήσεις στις πληρωμές οδήγησαν σε διακοπή εργασιών – Ζητήματα με αγωγούς και κτηριακές υποδομές επισημάνθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βράβευση νέων φοιτητών από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο “Ιάκωβος Καμπανέλλης” θα τιμηθούν οι μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το «ζήτημα της Σίφνου» στη χαρτογραφία του Πτολεμαίου

Η υπερβολική απεικόνιση του μεγέθους του νησιού στον χάρτη της Οικουμένης και η ιστορική της σημασία λόγω των ορυχείων αργύρου και μολύβδου.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.