Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΟ Μ. Σφακιανάκης μιλάει για την φαινόμενο της "Μπλε Φάλαινας" και δίνει...

Ο Μ. Σφακιανάκης μιλάει για την φαινόμενο της “Μπλε Φάλαινας” και δίνει εξηγήσεις

|

Ο κύριος Σφακιανάκης, αφού έδωσε εξηγήσεις για το τι ακριβώς είναι, εξομολογήθηκε μια εμπειρία με ένα παιδάκι από τη Ρόδο, που άφησε την Ελένη με το στόμα ανοιχτό.

«Δεν υπάρχει πρόγραμμα για να παρακολουθείτε τα αγγελούδια σας, άλλο είναι το μυστικό»

 Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ήταν την Τρίτη ο επί χρόνια επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, για να μιλήσει για το Ινστιτούτο του, τα σχέδια του, αλλά και τους κινδύνους του διαδικτύου για τα παιδιά, με αφορμή και φονικό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που έχει ανησυχήσει εκατομμύρια γονείς. 
Το νοσηρό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που οδήγησε πολλά παιδιά στην αυτοκτονία και σε τραυματισμούς και έχει αρχίσει να παίρνει μορφή επιδημίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της κουβέντας τους. Ο κύριος Σφακιανάκης, αφού έδωσε εξηγήσεις για το τι ακριβώς είναι, εξομολογήθηκε μια εμπειρία με ένα παιδάκι από τη Ρόδο, που άφησε την Ελένη με το στόμα ανοιχτό.
«Ένα κοριτσάκι με ρώτησε, πως να βγάλει από τον υπολογιστή της το παιχνίδι “μπλε φάλαινα”,  με το οποίο έπαιζε μέχρι τώρα! Όπως μου είπε η μικρή, “το παιχνίδι μου βάζει δύσκολα τεχνάσματα να κάνω και θέλω να το βγάλω από τον υπολογιστή μου. Θέλω να το βγάλω και δεν φεύγει”. Αρχίζει να γίνεται κάτι άσχημο σε κάποια σπίτια», είπε αρχικά, καλώντας τους γονείςνα… κάτσουν και να μιλήσουν με τα παιδιά τους και αν γίνεται να προχωρήσουν σε επανεγκατάσταση, βγάζοντας αυτά τα παιχνίδια από τους υπολογιστές των παιδιών.

 

«Θωρακίστε τα παιδιά σας με αγάπη! Είναι βασανιστήριο δεν είναι παιχνίδι»,  τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι ΔΕΝ υπάρχουν προγράμματα, με τα οποία οι γονείς να μπορούν να παρακολουθούν 24 ώρες το 24ώρο τα παιδιά τους.

«Κανένα πρόγραμμα δεν υπάρχει για να παρακολουθούν οι γονείς το παιδί τους! Πρέπει να πάρουν αγκαλιά το παιδί τους, να έρθουν σε ψυχική συνένωση με αυτό. Το καλύτερο φάρμακο και γιατρικό είναι η αγάπη και η αγκαλιά των γονιών. Όσο ήμουν στη Δίωξη έβλεπα συχνά, ότι άλλου ήταν οι γονείς και αλλού τα παιδιά, ήταν σαν συγκάτοικοι! Τα παιδιά μας δεν είναι κακοποιοί για να τα παρακολουθούμε», τόνισε ο κύριος Σφακιανάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Προσωρινή πρωινή διακοπή ρεύματος (06/09) στην Κωμιακή

Χωρίς ηλεκτροδότηση θα μείνει η περιοχή για τρεις ώρες, από τις 09:00 έως τις 12:00

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Μετά από τριήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ο Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους γιατρούς, το προσωπικό και το ΕΣΥ.

Εκλογές: Επιστροφή Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων, η απόφαση που ανατρέπει τον πολιτικό χάρτη

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων φέρεται να διεκδικεί ξανά τον θώκο, περιπλέκοντας ισορροπίες στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη Νέα Δημοκρατία.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Σε Σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου

Με ομόφωνη απόφαση συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που προέκυψε από τις εκλογές της 30ης Αυγούστου.

Η Επιστροφή των Παραμυθιών: Τα παιδιά της Νάξου ανεβαίνουν στη σκηνή

Μια θεατρική παράσταση από το θερινό θεατρικό εργαστήριο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας ήρωες.

Μικρές Κυκλάδες, ιδανική επιλογή στις προτιμήσεις των Γάλλων ταξιδιωτών

Η νέα τάση «μικρονησιών» κατακτά τους Γάλλους, με Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Κουφονήσια να πρωταγωνιστούν στη λίστα του GenerationVoyage.

Νεκρός νεαρός φυσητήρας στις ακτές της Σάμου – Έρευνα για τα αίτια

Το μεγαλόπνοο θηλαστικό, μόλις τεσσάρων μέτρων, ξεβράστηκε νεκρό σε μία από τις σημαντικότερες μεταναστευτικές διόδους του Αιγαίου.

Πέθανε ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο απόλυτος θρύλος της μόδας έφυγε στα 91 του (video)

Ο Ιταλός σχεδιαστής που όρισε το σύγχρονο στιλ και μετέτρεψε το όνομά του σε παγκόσμιο brand, άφησε την τελευταία του πνοή στο Μιλάνο.

Νάξος: Ανακαινίσεις σε δύο σχολεία, οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται, τι αναφέρει ο κος Μαυρομμάτης

Με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» προχωρούν έργα αναβάθμισης στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγγιδίων και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θαλλέλαιου, όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Μαυρομμάτης.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου