Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΝότιο Αιγαίο - Ομάδα Αιγαίου: Τελευταίος σταθμός της 28ης αποστολής το Κουφονήσι...

Νότιο Αιγαίο – Ομάδα Αιγαίου: Τελευταίος σταθμός της 28ης αποστολής το Κουφονήσι (Photo)

|

Τα Κουφονήσια αποτέλεσαν τον τελευταίο φετινό σταθμό του 28ου διάπλου της Ομάδας Αιγαίου – Το ευχαριστώ από τον πρόεδρο της Κοινότητας Κουφονησίων Αντώνη Κωβαίο 

Εφτασαν στο τέλος της διαδρομής… Στα Κουφονήσια την περασμένη Κυριακή (15/05) ολοκληρώθηκε ο 28ος Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους, από την Ομάδα Αιγαίου…. 

Επί έντεκα ημέρες ττα φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου -με 100 εθελοντές και εθελόντριες, ιατρούς από 15 διαφορετικές ειδικότητες, νοσηλευτές και εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό – διένυσαν περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια για να προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους, στους κατοίκους και του πιο απομακρυσμένου νησιού.  Από 5 έως και 15 Μαΐου 2022, οι εθελοντές και τα μέλη της ομάδας Αιγαίου επισκέφτηκαν τους Φούρνους, τη Θύμαινα, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, την Πάτμο, τη Δονούσα, την Ανάφη και τέλος το Κουφονήσι.

Τι έγινε στο Κουφονήσι; Ο Αντώνης Κωβαίος, Πρόεδρος της Κοινότητας Κουφονησίων έχει το λόγο… Και με ανάρτησή του στα social media μας αναφέρει: 

“Με παρότρυνση την αστείρευτη αγάπη, την ανθρωπιά, τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και με αίσθημα ευθύνης προς τους ακρίτες νησιώτες, η Ομάδα Αιγαίου βρέθηκε για 28η χρονιά πλάι στις μικρές στεριές της νησιωτικής Ελλάδας.    Η αδιάκοπη μέριμνα της, για εμάς τους κάτοικους των μικρών & απομονωμένων νησιών και η διαρκή παρουσία της στα νησιά μας, είναι συγκλονιστική. 

Εξαλείφει τα όποια συναισθήματα απομόνωσης, ανασφάλειας και εγκατάλειψης βιώνουμε ως νησιώτες  δίνοντας μας κίνητρο και δύναμη, να συνεχίσουμε να ζούμε και να αναπτυσσόμαστε σε αυτούς τους ευλογημένους αλλά και απόμακρους τόπους. 

Η τεράστια πολυετή  προσφορά της… έχει βελτιώσει καθοριστικά τις συνθήκες διαβίωσης στα νησιά μας και ειδικά οι συνεχείς δράσεις της στα Κουφονήσια έχουν συμβάλλει  πολυδιάστατα στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και στην βιώσιμη πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Εμείς η κοινωνία των Κουφονησίων που έχουμε συνδέσει τη ζωή μας με την ΄΄Ομάδα Αιγαίου΄΄,  εκφράζουμε την απεριόριστη  ευγνωμοσύνη μας προς Την Πρόεδρο Denise Tsimis , το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου.

Ευχαριστούμε θερμά 
– Όλους τους χορηγούς, φορείς και οργανισμούς που στηρίζουν πολυεπίπεδα το έργο τους.

– Την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – ΕΑΕ ,  το Δ.Σ. και την κα.  Vicky Loizou που την εκπροσωπούσε καθώς και τα μέλη της, που με τον Κινητό Μαστογράφο (μέσω της Ομάδας Αιγαίου) έδωσαν την δυνατότητα και πραγματοποιήθηκαν μαστογραφίες στον τόπο μας.

– Το Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross   που πραγματοποίησε σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε σχολικές βαθμίδες του νησιού μας.

– Το ιατρικό προσωπικό του Π.Π.Ιατρείου Κουφονησίων.

– Το (ΣΤΕΚ) Σύλλογο Τουριστικών Επαγγελμάτων Κουφονησίων και τους επιχειρηματίες του νησιού μας για την φιλοξενία που παρείχαν στην αποστολή της Ομάδας Αιγαίου (και ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία :  Ατλαντίδα, Βενέτη, Δασκαλειό, Ερμής,Κατερίνα – Ρουσσέτο, Κώστα Γκράντε,  Κάλλη Σίμου, Κουφονήσια,  Λούρο – Γιάννα Πρασίνου, Στέκι της Μαρίας, Σορόκος  Τον George Finikas  για την βοήθεια του.

Το εστιατόριο Καπετάν Νικόλας για την φιλοξενία και το υπέροχο φαγητό).

Τον Δήμο μας, τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Λιανό και τους αντιδήμαρχους Βαγγέλη Κατσαρά και Γιάννη Ταγκούλη. Και βέβαια τα μέλη της Κοινότητας Κουφονησίων. Ιδιαίτερα την Κατερίνα Πρασίνου για την ουσιαστική βοήθεια της. 


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Η Ναξιώτισσα Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Η 15χρονη Ναξιώτισσα - με καταγωγή από το Σκαδό - Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Τήνος: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Θετική Εξέλιξη για την υδροδότηση της Τήνου: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Υπουργείο Παιδείας: Παράταση ενός έτους για 22.000 “αιώνιους” φοιτητές

Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας ώστε να μη διαγραφούν αυτομάτως όλοι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Νάξος – Καστράκι: Ο Εσταυρωμένος στο Καστράκι

Μεγάλη Πέμπτη και με τη δύση του ηλίου ο Εσταυρωμένος στέκεται στη παραλία του Καστρακίου

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Blue Star Ferries: Εκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο για “Blue Star Paros” και “Blue Star 2” στις Κυκλάδες

Δύο έκτακτα δρομολόγια σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή από πλοία της Blue Star Ferries σε νησιά των Κυκλάδων - Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια

Aegean Air – Αγιο Φως: Μεταφορά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Σαντορίνη

Με τακτικές αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις Aegean και Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λήμνο και Σαντορίνη.

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος: Λιανός και Ανδρουλάκης σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο (video)

Εθιμοτυπική συνάντηση με μικρές ειδήσεις στο Δημαρχείο Νάξου - Τι είπαν Ανδρουλάκης και Λιανός για θέματα υποδομών (video)

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος: Το “αντίο” στον Ιωάννη “Ντεκές” Βασιλάκη

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου: Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης "Ντεκές" Βασιλάκης

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group