Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΝίσυρος: Επτακόσια κιλά κάνναβης βρέθηκαν στο ιστιοφόρο

Νίσυρος: Επτακόσια κιλά κάνναβης βρέθηκαν στο ιστιοφόρο

|

Ούτε δέκα ούτε είκοσι αλλά επτακόσια κιλά ινδικής κάνναβης βρέθηκαν στο ιστιοφόρο που χθες το απόγευμα είχε ζητήσει βοήθεια με το Λιμενικό Σώμα να… τρέχει και να βρίσκει λαβράκι. Στη Κω το πλοίο κατασχέθηκε… 

Το είχαμε γράψει και νωρίτερα… Μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ακατέργαστης κάνναβης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το Λιμεναρχείο της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ροδιακής”, χθες αργά το βράδυ, ιστιοφόρο με σημαία Τουρκίας έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης νοτιοδυτικά της Νισύρου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κέντρο Ελέγχου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά από εκπομπή SOS από μέλος του σκάφους και έφτασε για συνδρομή παραπλέον φορτηγό πλοίο και λίγη ώρα αργότερα ρυμουλκό, το οποίο και ρυμούλκησε το ιστιοφόρο με ασφάλεια στο λιμάνι της Νισύρου στις 05.30 – 06.00 το πρωί.

Και τι έδειξε ο έλεγχος;  Περίπου επτακόσια κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν στους εσωτερικούς χώρους ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους, σημαίας Τουρκίας. Να σημειώσουμε ότι είναι το δεύτερο πλοίο που σε μικρό χρονικό διάστημα … εντοπίζεται στο Αιγαίο να μεταφέρει κάνναβη. Το πρώτο ήταν ανοιχτά των Κυθήρων όπου μετέφερε σχεδόν δύο τόνους… 

Και όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «απογευματινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του ανωτέρω σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Νισύρου, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Άμεσα έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, παραπλέον πλοίο και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από το φορτιγό πλοίο «SHIRVAN», σημαίας Μάλτας, ενώ λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το ρυμουλκό “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” Ν. Βόλου 562, με προορισμό το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου, όπου και κατέπλευσαν πρωινές ώρες σήμερα.

Eν συνεχεία, μετά από αξιολόγηση των πρώτων στοιχείων και ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε έρευνα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νισύρου στο ιστιοφόρο σκάφος, όπου εντοπίστηκε σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες και κατασχέθηκε η ως άνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι άνδρες του Λιμενικού της Κω διενεργούν την προανάκριση των τριών συλληφθέντων επιβαινόντων, ενώ κατάσχεσαν το σκάφος μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανώνυμη δωρεά-ανάσα στην Κω: 2 εκατ. ευρώ για στέγαση γιατρών αν δεν βρεθεί κρατική χρηματοδότηση

Όταν η έλλειψη στέγης στα νησιά γίνεται πρόβλημα ζωής, η προσφορά ενός συμπολίτη φέρνει ελπίδα

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι αναχωρήσεις από τα λιμάνια της Αττικής – Άνοδος 3,99% σε σχέση με πέρυσι

Μικρή αύξηση στην ακτοπλοϊκή κίνηση το φετινό καλοκαίρι – Η μεγαλύτερη άνοδος στον Αργοσαρωνικό

Κυκλάδες – Αστυνομικό δελτίο: Συλλήψεις σε Σαντορίνη, Νάξο και Μύκονο, βιασμός, παραβάσεις και κλοπές

Σειρά συλλήψεων από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες των Κυκλάδων για σοβαρά και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα

Νάξος (Φιλώτι): 20 χρόνια μνήμης και ποδοσφαίρου, το τουρνουά «Μανώλης Μάκαρης» μας συγκίνησε ξανά

Με επετειακό χαρακτήρα, το φετινό τουρνουά τίμησε τη μνήμη του Μανώλη Μάκαρη, συνδυάζοντας αθλητισμό, συγκίνηση και την παρουσία μικρών παιδιών που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Κακολύρι: Το νέο μαρτυρικό χωριό της Ελλάδας, δικαίωση μνήμης και ιστορίας

Μετά από χρόνια αγώνων, το Κακολύρι Εύβοιας εντάσσεται επίσημα στο δίκτυο μαρτυρικών χωριών, τιμώντας τη θυσία των 30 εκτελεσθέντων κατοίκων στις 24 Μαΐου 1944.

Γιώργος Αγγελόπουλος στη Νάξο, στα «Palatia» της Αγίας Άννας για αξώτικες γεύσεις και ερυθρόλευκες στιγμές

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού επιστρέφει για ακόμη ένα καλοκαίρι στο "νησί-φρούριο" των ερυθρόλευκων, μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες με φίλους και οπαδούς.

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου καλωσορίζει τον 18χρονο Γιάννη Νικολάου!

Ο νεαρός αθλητής ύψους 2,02 μ. ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας – Προέρχεται από την ΑΕΚ με εμπειρία στη Stoiximan GBL.

Αιγαίο: Εκτακτα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 αύριο Τετάρτη (13/08)

Έκτακτα δρομολόγια HIGHSPEED 3 & 4 στις 13 Αυγούστου μετά την άρση απαγορευτικού - Αναλυτικά οι ώρες αναχώρησης και άφιξης για την εξυπηρέτηση των νησιών

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες