Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΝέα Σμύρνη: Φοιτήτρια 22 ετών η μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό

Νέα Σμύρνη: Φοιτήτρια 22 ετών η μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό

|

Οι αστυνομικές αρχές την ανέκριναν, έπειτα από πληροφορίες ότι είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη – Στην πολυκατοικία μένει μαζί με την μητέρα της – Κατά πληροφορίες, οι δύο γυναίκες κατάφεραν να κρατήσουν κρυφή την εγκυμοσύνη, λόγω των περιττών κιλών της κοπέλας

Λύθηκε το μυστήριο; Μία 22χρονη ανέκρινε σήμερα το απόγευμα η Ασφάλεια για την φρικτή υπόθεση με το νεκρό βρέφος, που βρέθηκε τυλιγμένο στον ομφάλιο λώρο, σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στην οδό Πριγκιποννήσων, στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα μένει στο δεύτερο όροφο σε μία από τις τέσσερις πολυκατοικίες, που «βλέπουν» στον ίδιο ακάλυπτο χώρο, όπου εντοπίστηκε το άτυχο νεογνό.  Είναι φοιτήτρια και ενδεχομένως είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. 

Στην πολυκατοικία μένει μαζί με την μητέρα της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο γυναίκες κατάφεραν να κρατήσουν κρυφή την εγκυμοσύνη, λόγω των… περιττών κιλών της 22χρονης. Από την 22χρονη ελήφθη δείγμα DNA και αναμένονται τα αποτελέσματα της διαδικασίας σύγκρισης με το γενετικό υλικό του νεκρού βρέφους. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι έχει ήδη ομολογήσει στους αστυνομικούς την πράξη της. Μετά το τέλος της ανάκρισής της, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία. Σύμφωνα με μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, η 22χρονη φοιτούσε σε ΤΕΙ της Καλαμάτας και πριν από λίγο καιρό επέστρεψε στο σπίτι της.

Στην αρχή κρατούσε κρυφή από τη μητέρα της, την εγκυμοσύνη, καθώς το… βάρος της, την βοηθούσε να το κρύβει, ωστόσο η μητέρα της, υπάλληλος τράπεζας, δεν άργησε να το ανακαλύψει.  Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους γείτονες, η μητέρα πολλές φορές καθάριζε την πολυκατοικία, για να στέλνει χρήματα στην κόρη της. Στο σημείο αυτό οι Αρχές «δένουν» και την πληροφορία που εξετάζεται, ότι η μητέρα ήταν εκείνη που ειδοποίησε την Αστυνομία για το βρέφος στον ακάλυπτο, θέλοντας ίσως να απομακρύνει τις υποψίες από την κόρη της.

Πριν από τρεις μέρες, η Αστυνομία ζήτησε και πήρε δείγμα σάλιου από την 22χρονη, η οποία σήμερα προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου ομολόγησε, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι είναι η μητέρα του άτυχου βρέφους.  Η φοιτήτρια, έπειτα από την εξέτασή της από αστυνομικούς, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενη, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες. Και βέβαια ερωτηματικό παραμένει το γιατί επέλεξε η 22χρονη να αφήσει το μωρό στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας… 

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Όμως το πιο εντυπωσιακό είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή όσον αφορά τις συνθήκες θανάτου του νεογνού… Ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή μαζί με την ιατροδικαστή Σουλτάνα Μαριανού, δήλωσε στο star πως η «προσωρινή αιτία θανάτου του μωρού είναι απροσδιόριστη», ενώ ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι τα αίτια θανάτου του να ήταν παθολογικά.

Το βάρος του βρέφους ήταν 3.350 γραμμάρια. «Επρόκειτο για τελειόμηνο βρέφος, η κύηση είχε συμπληρώσει κανονικά όλες τις εβδομάδες» εξήγησε ο κος Ντιλέρνια, προσθέτοντας πως, «δεν βρήκαμε την ακριβή αιτία θανάτου. Δεν είχε κακώσεις στο σώμα του. Του κάναμε και ακτινογραφία. Δεν έδειξε καθόλου κατάγματα».

«Φως» αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. «Έχουμε πάρει ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να καταλάβουμε αν είχε περιγεννητική ασφυξία, δηλαδή λίγο πριν ή μετά τη γέννα ή αν είχε προβλήματα υποξίας του εγκεφάλου».

Στην ερώτηση αν το μωράκι άφησε την τελευταία του πνοή από το κρύο, ο ιατροδικαστής τόνισε πως «δεν μπορεί να αποδειχτεί ιατροδικαστικά ότι αιτία θανάτου ήταν το κρύο. Το σώμα του δεν είχε κάτι που να “δείχνει” υποθερμία».

Δεν αποκλείεται όπως εξηγεί ο ιατροδικαστής «να μη βοηθήθηκε κατά τη γέννα ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει». Πρόκειται για μια διαδικασία που κάνει κατά τον τοκετό ο γυναικολόγος ώστε το μωρό να αποβάλλει διάφορα βλεννώδη υγρά. «Αν γεννηθεί και το αφήσεις έτσι μπορεί να πεθάνει» συμπλήρωσε ο κος Ντιλέρνια.

Βάσει της ιατροδικαστικής εξέτασης, υπολογίζεται ότι το μωρό πετάχτηκε κατά πάσα πιθανότητα βράδυ καθώς είχαν συμπληρωθεί 12-20 ώρες από τη στιγμή που το άφησαν στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι περί τα τέλη Φεβρουάριου βρέθηκε επίσης νεκρό νεογέννητο αγοράκι σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Ανατολικής Ρωμυλίας και Πίνδου στην Πετρούπολη. Η εν λόγω υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα protothema.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καθυστέρηση στο σημερινό δρομολόγιο του Blue Star 1, αναχώρηση από Πειραιά στις 19:00

Τροποποίηση του δρομολογίου για Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη – Δεν απαιτείται αλλαγή εισιτηρίων

Πάρος στην κορυφή: Το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2025 σύμφωνα με το Travel + Leisure!

Η Πάρος εκθρονίζει κορυφαίους προορισμούς και κερδίζει την 1η θέση στη λίστα «World’s Best Awards» – Πέντε ελληνικά νησιά στις 15 κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης.

Πρεμιέρα στην Αμοργό για την εκπομπή «Χωρίς Πυξίδα» της ΕΡΤ1 με την Πηνελόπη Πλάκα και τον Γιάννη Φραγκίσκο

Η Αμοργός των πανηγυριών, των μονοπατιών, της ψημένης ρακής και της αγνής ομορφιάς υποδέχεται την ταξιδιωτική σειρά της ΕΡΤ1 που εξερευνά το Αιγαίο χωρίς χαρτί και πυξίδα.

Ο Τάσος Δούσης «μετακομίζει» στον ΣΚΑΪ – Τέλος εποχής για τις «Εικόνες» στο Open

Ο γνωστός ταξιδιωτικός δημοσιογράφος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΣΚΑΪ – Στο τραπέζι και νέο τηλεοπτικό project

Η Νάξος στέκεται αλληλέγγυα στον Παλαιστινιακό λαό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές και πολιτιστικές δράσεις για τη γενοκτονία στη Γάζα – Δυναμική η παρουσία του κόσμου στις ομιλίες, την πορεία και τις συναυλίες

Δημήτρης Καρούσης: «Ο αθλητισμός της Νάξου δεν μπορεί να ζει στη ζητιανιά» (video)

Με αφορμή τη συμμετοχή του Πανναξιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, ο Δημήτρης Καρούσης μιλά για την αξία του αθλητισμού στο νησί και την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των σωματείων από Δήμο, φορείς και κοινωνία.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Έκτακτη σύσκεψη για τη χρηματοδότηση του νέου αεροδρομίου Πάρου στο Υπουργείο Οικονομικών

Συνάντηση του Δημάρχου Πάρου με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών για την εξεύρεση πόρων που θα ενισχύσουν τις υποδομές του αναπτυσσόμενου αεροδρομίου του νησιού.

Η Νύχτα των Κεριών στο Terra Grazia: Πανσέληνος, κρασί και καλοκαιρινή μαγεία στη Νάξο

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, το οινοποιείο Terra Grazia προσκαλεί το κοινό σε μια εμπειρία μοναδική, με φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, ζωντανή μουσική και το φως εκατοντάδων κεριών.

Μανουρομελέτα: Η παραδοσιακή ναξιώτικη ομελέτα με την αυθεντική μανούρα

Μια απλή, αγνή και απολαυστική συνταγή από την Απείρανθο της Νάξου, με τη σφραγίδα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης.

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.