Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΝάξος - Καθολική Αρχιεπισκοπή: Επέτειος ενός έτους επισκοπικής χειροτονίας

Νάξος – Καθολική Αρχιεπισκοπή: Επέτειος ενός έτους επισκοπικής χειροτονίας

|

Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί στην Νάξο ευχαριστήρια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία – Ποιος ο λόγος 

Ηταν η 23η Μαϊου 2021…  Στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Τήνο, έλαβε χώρα η επισκοπική χειροτονία του Σεβασμιοτάτου π. Ιωσήφ Πρίντεζη.

Και όπως είχαμε διαβάσει στην σελίδα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου, Τήνου, Ανδρου και Μυκόνου ” Ο Σεβασμιότατος Ιωσήφ έφτασε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στο χωριό της Ξινάρας, όπου τον υποδέχθηκε ο Ιερός Κλήρος της Αρχιεπισκοπής Νάξου, Τήνου, και της Επισκοπής Χίου, και πιστοί που εκπροσωπούσαν τις ενορίες Νάξου και Τήνου. Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ξεκίνησε με κάθε επισημότητα, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο, Αρχιεπίσκοπο πρώην Νάξου, Τήνου. 

….  Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και την ανάγνωση της Αποστολικής Εντολής, ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος απεύθυνε στον νέο Αρχιεπίσκοπο, αλλά και σε όλο το εκκλησίασμα την ομιλία του.
Στην συνέχεια ακολούθησε το τυπικό της επισκοπικής χειροτονίας, με τις υποσχέσεις του νέου Αρχιεπισκόπου, την επίθεση των χεριών με την επίκληση του Αγίου Πνεύματος και την παράδοση των Επισκοπικών Εμβλημάτων.

Η Θεία Λειτουργία συνεχίστηκε σύμφωνα με τον κανονικό τυπικό έως και τη Δέηση του Μετακοινωνικού. Έπειτα τον λόγο πήραν ο Σεβασμιότατος π. Savio, Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα, ο Σεβασμιότατος π. Σεβαστιανός, Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος και ο Σεβασμιότατος κ.κ Δωρόθεος Β´, Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου και τέλος ο νέος Αρχιεπίσκοπος π. Ιωσήφ. Στο τέλος ο Σεβασμιότατος π. Ιωσήφ έδωσε στην παρούσα Εκκλησία και σε όσους παρακολουθούσαν την τελετή μέσω των μέσων μαζικής επικοινωνίας την πατρική του ευλογία”. 

Ο Π.Ιωσήφ Πρίντεζης είναι ο νέος Σεβασμιότητας της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου, Τήνου και Επισκοπής Χίου… Μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια, ο π. Νικόλαος, παρέδωσε τη “σκυτάλη” στο Σεβασμιότατο π. Ιωσήφ, στο πρόσωπο του οποίου ο Χριστιανικός λαός βλέπει την χαρά, την ελπίδα και τη γλυκύτητα που απορρέουν από το χαμόγελό του και ταυτόχρονα τη σιγουριά και βεβαιότητα που αποπνέει η ηρεμία του. Μαζί με την πίστη, την προσευχή και τη δική μας συνεργασία είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος. 

Μερικές ημέρες αργότερα, την 30η Μαϊου, στη Νάξο και δη στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου έγινε η τελετή ενθρόνισης… 

Εναν χρόνο αργότερα, σήμερα Δευτέρα 23 Μαϊου, έχουμε την επέτειο της επισκοπικής χειροτονίας.. Και όπως έγινε γνωστό μέσα από τη σελίδα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής ”  Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την επισκοπική χειροτονία του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου μας Ιωσήφ, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΪΟΥ 2022 στις 19.00, στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου στο Κάστρο Νάξου θα τελεστεί ευχαριστήρια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει ανταλλαγή ευχών στην Ενοριακή Αίθουσα (Θέατρο)” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

National League 2: Τελικός ανόδου με φόντο την ελπίδα και την πίεση

Καραχάλιος και Καρακατσάνης μιλούν για τη μεγάλη μάχη Ιωνικού – Πανναξιακού που κρίνει την άνοδο στη National League 1

National League 2: Η Βάσω Τσαρούχα «σφυρίζει» τον τελικό ανόδου Ιωνικός – Πανναξιακός

Όλα για όλα στη Νίκαια – Στο γήπεδο και ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποφυγή επεισοδίων - Ποιοι είναι οι διαιτητές

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

SEAJETS: Νέες καλοκαιρινές εκπτώσεις έως και 32% για οικογένειες και παρέες (πίνακες)

Πιο προσιτά από ποτέ τα νησιά με τις νέες προσφορές της SEAJETS για καλοκαίρι 2025 – Χαμηλότερες τιμές σε Πάρο, Νάξο, Σύρο (πίνακες)

“Blue Star Naxos”: Καθυστέρηση στην αναχώρηση από τον Πειραιά λόγω καιρού

Το πλοίο θα αναχωρήσει από Πειραιά στις 22:30 αντί για 18:30 — Δείτε τις νέες ώρες προσέγγισης σε Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες και Κατάπολα

Μύκονος: Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Λιμενικού Σώματος στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου

Στο επίκεντρο τα έργα εκσυγχρονισμού των λιμενικών εγκαταστάσεων και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας

Αναβολή δύο εβδομάδων αρχαιρεσιών στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου

Παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων – Ψηφίζουν όλα τα μέλη με καταβολή 5€ ανεξαρτήτως οφειλών

“Άρτεμις”: παρέμεινε “δεμένο” στη Σύρο λόγω απαγορευτικού

Το πλοίο της Hellenic Seaways ακυρώνει το σημερινό του δρομολόγιο και ξεκινά αύριο Σάββατο 17 Μαΐου από Σύρο στις 05:00 για Κυκλάδες

Σ. Λαμπρόπουλος: «Τα νοσοκομεία μας είναι πυλώνες σταθερότητας για την υγεία και τον τουρισμό» (video)

Ο νέος Διοικητής του Γ.Ν. Σύρου & του νοσοκομείου της Νάξου μιλά για τις προκλήσεις, τις δυνατότητες και τη σημασία της διασύνδεσης μεταξύ των νησιωτικών δομών υγείας.

Στοίχημα – Premier League: Στο Λονδίνο κερδίζει αυτή που θέλει περισσότερο τη νίκη

Στοίχημα - Premier League: Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κερδίζει αυτή που το χρειάζεται στο 2.45

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Ηλιοβασίλεμα στη Νάξο: Μοναδική AI φωτογραφία

Ανακαλύψτε την απόλυτη ομορφιά του Κυκλαδίτικου ηλιοβασιλέματος μέσα από μια μαγευτική AI εικόνα από τη Νάξο — με φόντο την Πορτάρα, τη θάλασσα και τα παραδοσιακά λευκά σπίτια της Χώρας.