Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΝάξος: Η Εστίαση λέει "αντίο" και "ευχαριστώ" στον Διοικητή του ΑΤ κ...

Νάξος: Η Εστίαση λέει “αντίο” και “ευχαριστώ” στον Διοικητή του ΑΤ κ Τσιμπογιάννη

|

Μετά από 18 χρόνια στην κορυφή του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, ο Νίκος Τσιμπογιάννης ελέω προαγωγής φεύγει για την Αθήνα – Στη θέση του έρχεται ο Νίκος Καραμάνης – Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»

Αλήθεια πως περνάει ο καιρός… Είκοσι τρία χρόνια στη Νάξο… Ήρθε με μαύρα μαλλιά και αποχώρησε σήμερα με γκρίζα. Και από αυτά, τα 18 διετέλεσε Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου. Όσοι τον γνώριζαν, μιλάνε για άνθρωπο διπλωμάτη και της πρόληψης. Άνθρωπο που προτιμούσε να λύσει τα όποια προβλήματα σχεδόν πριν … γεννηθούν. Και έβαλε το χεράκι του ώστε η Νάξος να μείνει έξω από αρκετές περιπέτειες που βίωσαν άλλοι νησιωτικοί προορισμοί και συνέβαλε με τον τρόπο του ώστε η Νάξος να θεωρείται οικογενειακός προορισμός. Και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπήρχε ησυχία…. Τώρα; Ο Νίκος Τσιμπογιάννης παίρνει το δρόμο για την Αθήνα λόγω προαγωγής (ΠΔ της 2ης Νοεμβρίου 2018) σε Αστυνομικό Διευθυντή (άρα μετάθεση στην Αθήνα) και στη θέση του, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες αναλαμβάνει ή κάθεται στην καρέκλα του Διευθυντή ο Αστυνομικός Νίκος Καραμάνης…

Ενδιαφέρουσα πάντως η ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» και φέρει την υπογραφή του προέδρου κου Μαγγιώρου και γραμματέα κου Καρεγλά. Και όπως σημειώνεται « ‘Έχοντας πλήρη γνώση εκατοντάδων περιστατικών που συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να πούμε ότι ο κύριος Τσιμπογιάννης χειρίστηκε κάθε περίπτωση με επιτυχία προλαμβάνοντας ή αποτρέποντας ή διακόπτοντας ή καταστέλλοντας δυσάρεστες συνέπειες βάζοντας το κλάδο και την κοινωνία μας σε δυσάρεστες περιπέτειες. Είναι αναπόσπαστο και απαραίτητο στοιχείο της κοινωνίας η Αστυνομική διοίκηση». Και καταλήγει «Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του και θεωρούμε ότι πραγματικά είναι τυχεροί αυτοί θα λαμβάνουν τις υπηρεσίες του στη συνέχεια. Μοναδικό αντίδοτο στην απουσία του θα είναι η εσαεί σχέση του με την Νάξο λόγω της οικογενείας του έχει τις ρίζες της εδώ». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

        Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» πληροφορήθηκε σήμερα  ότι ο  Διοικητής του Α.Τ Νάξου κ. Νικόλαος Τσιμπογιάννης προήχθη με το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και έτσι μοιραία και αναγκαστικά μετατίθεται σε υπηρεσία Αστυνομικής Διεύθυνσης των Αθηνών.

      Η επί 23 χρόνια παρουσία του στην υπηρεσία της Αστυνομίας της Νάξου αλλά κυρίως η επί 18 συναπτά έτη παρουσία του ως διοικητής ταυτίζεται χρονικά με την πορεία του Σωματείου μας και οφείλουμε να αναφερθούμε σ’ αυτήν ως ανυπέρβλητη υποχρέωση.

      ‘Έχοντας πλήρη γνώση εκατοντάδων περιστατικών που συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να πούμε ότι ο κύριος Τσιμπογιάννης χειρίστηκε κάθε περίπτωση με επιτυχία προλαμβάνοντας ή αποτρέποντας ή διακόπτοντας ή καταστέλλοντας δυσάρεστες συνέπειες βάζοντας το κλάδο και την κοινωνία μας σε δυσάρεστες περιπέτειες. Είναι αναπόσπαστο και απαραίτητο στοιχείο της κοινωνίας η Αστυνομική διοίκηση.

      Διαθέτοντας αρετές όπως :δικαιοσύνη , υπευθυνότητα, τιμιότητα, ανιδιοτέλεια, θάρρος, ενήργησε θετικά σε κάθε περίπτωση. Ήταν αρχή του να σέβεται την αξία του ανθρώπου και να μεριμνά για την προστασία των δικαιωμάτων του ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου.

    Ενήργησε  πάντοτε με σκοπό την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και τη διαφύλαξη των νομίμων συμφερόντων των πολιτών.

   Ήμασταν θεατές κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων του, πως λειτουργούσε με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της αναλογικότητας, της επιείκειας, της χρηστής διοίκησης, της ίσης μεταχείρισης και του σεβασμού της διαφορετικότητας των ατόμων. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν ότι κατάφερε να σταθεί με επιτυχία τόσα χρόνια σ’ αυτήν τη θέση.

    Είναι κάποιες φορές που χαίρεσαι επειδή κάποιος προάγεται και ανεβαίνει –καταξιώνεται επαγγελματικά στην ιεραρχία επειδή το αξίζει όμως δεν μπορείς να μην λυπάσαι αφού πλέον δεν θα είναι κοντά σου όπως πριν.

    Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του και θεωρούμε ότι πραγματικά είναι τυχεροί αυτοί θα λαμβάνουν τις υπηρεσίες του στη συνέχεια. Μοναδικό αντίδοτο στην απουσία του θα είναι η εσαεί σχέση του με την Νάξο λόγω της οικογενείας του έχει τις ρίζες της εδώ. 

Καλή επιτυχία και στη συνέχεια κύριε Διοικητά Νίκο Τσιμπογιάννη”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Με λαμπρότητα η σημερινή μαθητική παρέλαση, παραμονή της 25ης Μαρτίου (video)

Η μαθητική παρέλαση σήμερα στη πόλη της Νάξου - Το αυριανό πρόγραμμα (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

Πάρος: Προχωρεί στην ίδρυση Δημόσιου ΙΕΚ με έμφαση σε τουρισμό και γαστρονομία

Ίδρυση ∆ηµόσιου Ινστιτούτου Επαγγελµατικής Κατάρτισης στην Πάρο - Η απόφαση του Δήμου και η δήλωση του κου Κωβαίου

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Πρόσκληση για γλέντι στη ….Γοργόνα

Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια διοργανώνει γιορτή - Αύριο Σάββατο 25 Μαρτίου στην Αγία Αννα

Στοίχημα: Ανοδική άνοδο – χρόνο με το χρόνο – εμφανίζουν τα “ύποπτα” παιχνίδια

Η Sportradar δείχνει άνοδο των ύποπτων αγώνων κατά 34% μέσα στο 2022

Τέμπη: Κατατέθηκε το Νομοσχέδιο, τι προβλέπει για τη στήριξη των θυμάτων

Ειδική σύνταξη, διαγραφή οφειλών, διορισμός στο Δημόσιο, άμεσες αποζημιώσεις και μέριμνα για φοιτητές μεταξύ των μέτρων στήριξης στο Νομοσχέδιο για συγγενείς θυμάτων και τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη

Χρ. Λύδης: Το “Santa Irini” του χρόνου θα συνδέει την Φολέγανδρο με τη Κρήτη

Συναντήσεις με νόημα για τον υποψήφιο δήμαρχο Φολεγάνδρου Χρήστο Λύδη - Τι συζήτησε με τους εκπροσώπους ναυτιλιακής εταιρείας

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Απρίλιο

Επιδότηση ρεύματος: Στα 15€/MWh σε νοικοκυριά – Δύο νέα προγράμματα από τον Απρίλιο

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Εξήντα χιλιάδες εργασίες κενές ενόψει νέας τουριστικής περιόδου, ποιες είναι οι αιτίες

"Οχι" στον Τουρισμό ... Σκληρές συνθήκες εργασίας, στρεβλώσεις, μη ανταγωνιστικές αμοιβές, αλλά και αλλαγή νοοτροπίας νέων εργαζομένων (πίνακας)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Στη γειτονιά των αγγέλων ο πατέρας Νικόλαος Μετζητάκος

Εφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μετζητάκος - Στον Αγιο Νικόδημο η εξόδιος ακολουθία το μεσημέρι της Κυριακής