Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΝάξος: Η δίκαιη ...ανάπτυξη δεν εξασφαλίζει δουλειά

Νάξος: Η δίκαιη …ανάπτυξη δεν εξασφαλίζει δουλειά

|

Η Απεργιακή Επιτροπή Νάξου έστειλε δυναμικό μήνυμα μέσα από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει ασταμάτητα να προωθεί αντεργατικά μέτρα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας.
Έχει ετοιμάσει νέο αντεργατικό οδοστρωτήρα, με δεκάδες μέτρα που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, ώστε να κλείσει την 3η «αξιολόγηση» με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου.
Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ψήφισε νόμο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας. Τώρα, φέρνει νομοσχέδιο για διευκόλυνση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονική διαδικασία, ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών, που θα φέρουν νέες επιβαρύνσεις στις πλάτες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, ακόμα πιο άγρια φορολογία.
Την ίδια ώρα, διευκολύνει με χίλιους τρόπους τη μεγαλοεργοδοσία, παρέχοντάς της πιο ευνοϊκούς όρους για την κερδοφορία της.
Το κερασάκι στην αντεργατική θύελλα είναι οι σχεδιασμοί για το ξήλωμα του δικαιώματος στην Απεργία. Αυτός ο σχεδιασμός για το χτύπημα της Απεργίας, των αγώνων των εργαζομένων, διαψεύδει τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης ότι δήθεν φαίνεται «φως στο τούνελ» και «έξοδος» από τη βαρβαρότητα που ζουν οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους.
Όσο κι αν προσπαθούν να ξεγελάσουν με τα ψέματά τους, οι εργάτες γνωρίζουν ότι οι αντεργατικοί νόμοι δεν θα ακυρωθούν επειδή η κυβέρνηση εξαγγέλλει με τυμπανοκρουσίες την «έξοδο» από την κρίση και την έναρξη μιας «δίκαιης ανάπτυξης».
Η «έξοδος» από την κρίση, η «δίκαιη ανάπτυξη», είναι μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλοκατασκευαστών, των μονοπωλιακών ομίλων.  
Η «δίκαιη» ανάπτυξή τους δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει δουλειά με δικαιώματα, μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τους κόπους μιας ζωής.
Δεν εξασφαλίζει τις τεράστιες απώλειες που έχουμε. Δεν εξασφαλίζει επαναφορά του κατώτερου μισθού, των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Δεν εξασφαλίζει κατάργηση των νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ούτε μας προστατεύει από τον μεγάλο κίνδυνο να χάσουμε το σπίτι μας, που έχουμε αποκτήσει με χίλιες δυο στερήσεις και μεγάλες θυσίες.
Οι δικές μας οι απώλειες είναι τα εκατοντάδες μέτρα που παίρνονται για τη στήριξη και χρηματοδότηση του κεφαλαίου, μετριούνται με περισσότερα κέρδη στις τσέπες των λίγων.
Ως εδώ! Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τις αντιπαραθέτουμε απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου που μας επιτίθενται.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους τους φτωχούς αγρότες, τις νέες και τους νέους, σε πανστρατιά μάχης για να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και δυναμικά την επίθεση του κεφαλαίου και των δυνάμεών του.
Ξέρουμε πως μόνο έτσι θα βγούμε νικητές από αυτόν τον πόλεμο. Μόνο έτσι θα κάνουμε πραγματικότητα το σύνθημά μας: «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο