Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΝάξος: Απολογείται αύριο (20/07) ο καθ’ ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας της...

Νάξος: Απολογείται αύριο (20/07) ο καθ’ ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας της 26χρονης στη Φολέγανδρο

|

Επιθετικός, χειριστικός και απότομος – Το προφίλ του 30χρονου δολοφόνου από την Αστυνομία – Απολογείται αύριο το πρωί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου – Ηρθε και ο συνήγορος υπεράσπισης 

Η ώρα της απολογίας έφτασε, τη στιγμή που πληθαίνουν οι μαρτυρίες περί «χειριστικής» και «επιθετικής» συμπεριφοράς του 30χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη της 26χρονης στη Φολέγανδρο.

Όπως είναι γνωστό ο 30χρονος που ομολόγησε ότι έσπρωξε από τα βράχια και έριξε στη θάλασσα τη φίλη του Γαρυφαλλιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, ζήτησε χθες Κυριακή και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τρίτη 20 Ιουλίου ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου κι ενώ  από το μεσημέρι σήμερα βρίσκεται στη Νάξο και ο δικηγόρος του Γιάννης Βλάχος. (βλέπε φωτογραφία) κι απέναντί του θα έχει τον Αλέξη Κούγια, που έχει αναλάβει  να υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας στη Φολέγανδρο για λογαριασμό της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός, με την άτυχη κοπέλα να έχει πολλαπλές κακώσεις στο σώμα της, πιθανώς από την πτώση της στα βράχια. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. κάτοικοι του νησιού δήλωσαν σε αστυνομικούς ότι ο 30χρονος είχε απότομη συμπεριφορά προς την 26χρονη.

folllll.jpg

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Ηταν επιθετικός ο 30χρονος 

«Οδηγήθηκε αρχικά στο λιμεναρχείο Φολεγάνδρου και μετά στο αστυνομικό τμήμα όπου κατόπιν συζήτησης ομολόγησε την πράξη του» και συνέχισε «Ήταν επιθετικός αρχικά, αλλά με διαπραγματεύσεις πείστηκε να παραδοθεί» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Άννα Ευθυμίου, αναφερόμενη στον 30χρονο. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Ευθυμίου τόνισε πως η αρχική επικοινωνία με τον 30χρονο ήταν δύσκολη.

«Ο ίδιος υποστήριξε ότι τσακωθήκαν έτσι βγήκε το αυτοκίνητο έκτος πορείας και στη συνέχεια την έσπρωξε προς τη θάλασσα» τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Έχει υποστηρίξει ότι στη συνέχεια κατέβηκε κάτω για να τη βοηθήσει όπου τη βρήκε νεκρή όλα τα στοιχεία εξετάζονται από την εγκληματολογική υπηρεσία, εξήγησε. 

Μεταφορά με το πλωτό του Λιμενικού

Να σημειώσουμε ότι ο 30χρονος μεταφέρθηκε στη Νάξο από τη Φολέγανδρο με το υγειονομικό σκάφος (σ.σ. είχε μεταβεί νωρίτερα σε μια ακόμη διακομιδή από Σίκινο προς Σύρο) του Λιμενικού το απόγευμα της Κυριακής (λίγο πριν τις 6) και στη συνέχεια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα. Και λίγο μετά τις 8 το βράδυ πέρασε την πόρτα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Από τον Εισαγγελέα έφυγε με την κατηγορία της δολοφονίας εκ προθέσεως, αλλά και την προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης παρουσία και του δικηγόρου του που όπως σημειώσαμε μετά τις 4.30 το απόγευμα της Δευτέρας είναι πλέον στη Νάξο

foleeee.jpg

Κλίμα οδύνης στην κηδεία

Σε βαρύ κλίμα έγινε το απόγευμα η κηδεία της 26χρονης, στο Βέλο Κορινθίας, με φίλους και συγγενείς να λένε το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη κοπέλα. Την ώρα που έφτανε η σορός της κοπέλας στην εκκλησία, κάποιοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά – Όχι άλλοι νταήδες». 

«Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες» δήλωσε, μιλώντας χθες η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, Αννα Ψαράκου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Ας μεγαλώσουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Καμία άλλη μάνα να μην το ζήσει αυτό» πρόσθεσε. Μιλώντας για την κόρη της, ανέφερε ότι ήταν «ένα αξιόλογο πλάσμα, ένας επιστήμονας, δώρο για την οικογένεια και τα αδέρφια της» και τόνισε πως θα ήθελε να της πει μια τελευταία φορά ότι την αγαπά. 

Για τον καθ’ ομολογίαν δράστη, είπε ότι δεν τον είχε γνωρίσει, με την κόρη της να λέει ότι ήταν καλό παιδί. «Έβλεπα κάποιες χειριστικές ενδεχομένως συμπεριφορές, πάνω στον έρωτα ένα παιδί ίσως και να μην τις είχε δει», σημείωσε.

«Θα ήθελα να διαχειριστώ με αξιοπρέπεια το θέμα. Ο σύζυγός μου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα λίγο ηρεμία, κάποιος της αφαίρεσε τη ζωή με αυτόν τον άρρωστο τρόπο. Δεν πιστεύω στην κακιά στιγμή, πιστεύω στους κακούς ανθρώπους» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν θα είμαστε ποτέ ξανά οι ίδιοι. Είναι τραγικό, ένας εφιάλτης, η οικογένεια μας είναι σε τραγική κατάσταση».

Ο πατέρας της 26χρονης ανέφερε ότι «είναι φονιάς. Το κορίτσι μας πήγε πρώτη φορά διακοπές επειδή διάβαζε και πήγε και την σκότωσε». 

Tο χρονικό και η σπηλιά 

Ο δράστης από το απόγευμα της Παρασκευής όταν και έριξε από τον γκρεμό την Γαρυφαλλιά κρυβόταν σε σπηλιά του νησιού για να μη συλληφθεί. Στην κατάθεσή του προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη για την αιτία του διαπληκτισμού στην άτυχη κοπέλα. Υποστήριξε ότι τον μείωνε συνεχώς. Όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχε με την 26χρονη επειδή πήραν λάθος δρόμο.

Το ζευγάρι ήθελε να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία του νησιού αλλά έχασαν τον δρόμο. Αυτή ήταν η αιτία ώστε να ξεκινήσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ τους που οδήγησε στον θάνατό της Γαρυφαλλιάς. Ο 30χρονος φέρεται να κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν το δρόμο για τον προορισμό τους κι άρχισε ο τσακωμός μέσα στο αυτοκίνητο, που κατέληξε στο να την πετάξει από τα βράχια. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια του καβγά, σήκωσε κατά λάθος το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Τότε, έντρομη η Γαρυφαλλιά βγήκε από το αυτοκίνητο και συνέχισαν να διαπληκτίζονται. Ο 30χρονος την έσπρωξε, με αποτέλεσμα η άτυχη κοπέλα να χτυπήσει στα αιχμηρά βράχια και να καταλήξει στη θάλασσα. Στη συνέχεια, o 30χρονος επέστρεψε στο όχημα πήρε το σακίδιο πλάτης όπου μέσα σε αυτό βρέθηκε και η αστυνομική του ταυτότητα, κατέβηκε στην θάλασσα από διαφορετικό σημείο, και προσέγγισε την 26χρονη.

Οπως ανέφερε την είδε αναίσθητη -η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ήταν ζωντανή και αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός -και εξαφανίστηκε. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος περπάτησε με μαγιό σε διάφορα σημεία του νησιού με αποτέλεσμα να καταλήξει 28 ώρες αργότερα σε άλλο σημείο της ίδια παραλίας σε μια μικρή σπηλιά. 

Ευχαριστούμε για τις φωτό τον Γιώργο και Δημήτρη Δεουδέ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο