Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΜύκονος: Στον καταπέλτη του "Θεολόγος" συνελήφθη "βαποράκι» με κοκαΐνη!

Μύκονος: Στον καταπέλτη του “Θεολόγος” συνελήφθη “βαποράκι» με κοκαΐνη!

|

Ξεκίνησαν οι …προμήθειες για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στη Μύκονο, αλλά για κακή τους τύχη οι λιμενικοί ήταν …ενήμεροι και είχαμε συλλήψεις – Ξεκίνησαν και οι προληπτικοί έλεγχοι στο “νησί των ανέμων” 

Είναι η δεύτερη σύλληψη σε πλοίο της γραμμής μας που έρχεται από την Ραφήνα μέσα σε λίγες μέρες. Η πρώτη ήταν στον καταπέλτη του Superferry. Αυτή την φορά ήταν στον καταπέλτη του «Θεολόγος Π.» που οι λιμενικοί της Μυκόνου, συνέλαβαν ένα «βαποράκι», καθώς έβγαινε από το πλοίο στο «νησί των ανέμων», φορτωμένο με κοκαΐνη! Με νοικιασμένο αυτοκίνητο είχε επιβιβαστεί στο απογευματινό δρομολόγιο της Παρασκευής (22.3), με σκοπό να τροφοδοτήσει τις πιάτσες των κοσμικών ,που θα πήγαιναν για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. 

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος έφθασε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Μύκονο και έπεσε στο μπλόκο των λιμενικών, που με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου λαγωνικού Κ9 πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους. Στο όχημα Golf όπως διαπιστώθηκε είχε καταχωνιάσει 100 γραμμάρια κοκαΐνης σε ειδική κρύπτη στο λεβιέ ταχυτήτων και μια ζυγαριά ενώ και μια δεύτερη ζυγαριά ακρίβειας βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Το κλιμάκιο των έμπειρων λιμενικών πέρασε χειροπέδες στον 29χρονο έμπορο ενώ μια δεύτερη ομάδα πραγματοποίησε έφοδο και στο σπίτι που είχε νοικιάσει όπου διέμενε με τη σύντροφό του. Πληροφορίες λένε ότι ο συγκεκριμένος ο οποίος εργάζεται κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο σε διάφορα καταστήματα είναι παλιός γνώριμος των Αρχών καθώς έχει ξαναπιαστεί για εμπορία κοκαΐνης. Μάλιστα για να παραπλανήσει τους λιμενικούς όταν κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε ναρκωτικά τους έδωσε ένα σακουλάκι, που περιείχε μια δόση κοκαΐνης λέγοντας πως μόνο αυτό είχε πάνω του, αλλά δεν τους έπεισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου στους εξονυχιστικούς ελέγχους που πραγματοποιούν έχουν καταφέρει να βάλουν στο χέρι άτομα που ταξιδεύουν από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας στο κοσμοπολίτικο νησί μεταφέροντας τα «ναρκωτικά του Πάσχα». Κοκαΐνη και χασίς τα οποία φυλάνε σε καβάντζες προκειμένου να σπρώξουν στους πελάτες, που θα επισκεφθούν το κοσμοπολίτικο νησί τις ήμερες του Πάσχα και θα απευθυνθούν στα κυκλώματα για να «φτιαχτούν». 

Τι αναφέρει για το συμβάν της Παρασκευής το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά…  “Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, για παράβαση του Ν.4139/2013 περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη με τη συνδρομή χειριστή – συνοδού αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Νέο Λιμένα Μυκόνου (Τούρλος) κατά την αποβίβαση από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκε ο 29χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος να έχει στην κατοχή του

– μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη, μικτού βάρους εκατό γραμμαρίων (100gr), περιτυλιγμένη μαζί με μία ζυγαριά ακριβείας, επιμελώς κρυμμένη εντός του κιβωτίου ταχυτήτων, 

– μία (01) νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, μικτού βάρους είκοσι έξι γραμμαρίων (0,26gr), 

– μία (01) μεταλλική θήκη για τσιγάρα (ταμπακιέρα), στο εσωτερικό της οποίας υπήρχε μια ζυγαριά ακριβείας, επιμελώς κρυμμένη δίπλα από το κάθισμα του οδηγού

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ναρκωτική ουσία, τα αντικείμενα, το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και μία (01) συσκευή κινητού τηλεφώνου”.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα enandro.gr (και Protothema.gr) 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νύχτα αγωνίας – Πρωινή μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα

33 εναέρια μέσα ρίχτηκαν από το πρώτο φως στη μάχη – Σε γενική επιφυλακή η χώρα, ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Ανώνυμη δωρεά-ανάσα στην Κω: 2 εκατ. ευρώ για στέγαση γιατρών αν δεν βρεθεί κρατική χρηματοδότηση

Όταν η έλλειψη στέγης στα νησιά γίνεται πρόβλημα ζωής, η προσφορά ενός συμπολίτη φέρνει ελπίδα

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι αναχωρήσεις από τα λιμάνια της Αττικής – Άνοδος 3,99% σε σχέση με πέρυσι

Μικρή αύξηση στην ακτοπλοϊκή κίνηση το φετινό καλοκαίρι – Η μεγαλύτερη άνοδος στον Αργοσαρωνικό

Κυκλάδες – Αστυνομικό δελτίο: Συλλήψεις σε Σαντορίνη, Νάξο και Μύκονο, βιασμός, παραβάσεις και κλοπές

Σειρά συλλήψεων από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες των Κυκλάδων για σοβαρά και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα

Νάξος (Φιλώτι): 20 χρόνια μνήμης και ποδοσφαίρου, το τουρνουά «Μανώλης Μάκαρης» μας συγκίνησε ξανά

Με επετειακό χαρακτήρα, το φετινό τουρνουά τίμησε τη μνήμη του Μανώλη Μάκαρη, συνδυάζοντας αθλητισμό, συγκίνηση και την παρουσία μικρών παιδιών που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Κακολύρι: Το νέο μαρτυρικό χωριό της Ελλάδας, δικαίωση μνήμης και ιστορίας

Μετά από χρόνια αγώνων, το Κακολύρι Εύβοιας εντάσσεται επίσημα στο δίκτυο μαρτυρικών χωριών, τιμώντας τη θυσία των 30 εκτελεσθέντων κατοίκων στις 24 Μαΐου 1944.

Γιώργος Αγγελόπουλος στη Νάξο, στα «Palatia» της Αγίας Άννας για αξώτικες γεύσεις και ερυθρόλευκες στιγμές

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού επιστρέφει για ακόμη ένα καλοκαίρι στο "νησί-φρούριο" των ερυθρόλευκων, μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες με φίλους και οπαδούς.

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου καλωσορίζει τον 18χρονο Γιάννη Νικολάου!

Ο νεαρός αθλητής ύψους 2,02 μ. ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας – Προέρχεται από την ΑΕΚ με εμπειρία στη Stoiximan GBL.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες