Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΛέσβος: Εφτιαξαν ελληνική σημαία στο χώρο επίταξης για κατασκευή κλειστού τύπου φιλοξενίας...

Λέσβος: Εφτιαξαν ελληνική σημαία στο χώρο επίταξης για κατασκευή κλειστού τύπου φιλοξενίας μεταναστών

|

Πολίτες της Λέσβου κατασκεύασαν στην τοποθεσία που θα γίνει η νέα δομή ένα τεράστιο “ΟΧΙ” με ελληνική σημαία – Αναβολή για μία εβδομάδα των διαδικασιών επίταξης ακινήτων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η απόφαση της Κυβέρνησης 

Για μια εβδομάδα δυναμικών κινητοποιήσεων προετοιμάζονται οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ως αντίδραση στην κατασκευή νέας δομής μεταναστών στην τοποθεσία Καραβας-Καβακλη.

Πολίτες της Λέσβου σε συνεργασία με την τοπική Κοινότητα Μανταμάδου και τον δήμο Δυτικής Λέσβου κατασκεύασαν στην τοποθεσία όπου θα γίνει η νέα δομή ένα τεράστιο ΟΧΙ και μια τεράστια Ελληνική σημαία… 

Σήμερα έληξε προσωρινά ο αποκλεισμός της περιοχής ώστε να μεταφερθούν νωρίς το πρωί της Δευτέρας τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Λέσβου… Στο σημείο πάντως βρίσκονται μηχανήματα και υπάλληλοι του δήμου δυτικής Λέσβου ώστε να ελέγχουν τυχών ύποπτες κινήσεις.

«Πάγωμα» των επιτάξεων ανακοίνωσε ο Νότης Μηταράκης

Στο μεταξύ, ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ανακοίνωσε σήμερα το “πάγωμα” στις επιτάξεις στα νησιά μέχρι την Παρασκευή. «Βάζουμε ένα μορατόριουμ στις επιτάξεις, ώστε να συζητήσουμε αυτή την εβδομάδα, μέχρι την Παρασκευή, και να καταλήξουμε σε μια λύση» δήλωσε ο υπουργός. «Εάν μέχρι την Παρασκευή έχουμε καταλήξει σε μια καλύτερη λύση από αυτή που προτείνουμε εμείς, πολύ ευχαρίστως να εφαρμόσουμε την καλύτερη λύση», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Θέλω οι δήμοι και η περιφέρεια να έρθουν με ρεαλιστικές  θέσεις και ρεαλιστικές λύσεις», ανέφερε ο κ. Μηταράκης και συμπλήρωσε: «Εμείς να λύσουμε το πρόβλημα θέλουμε. Πρέπει να το λύσουμε. Δεν μπορούμε να το αφήνουμε», υπογράμμισε ο υπουργός. Πρότεινε, μάλιστα, στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να συναντηθούν την Παρασκευή ή το Σάββατο ώστε να να επισπευσθεί η διαδικασία του διαλόγου.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ακόμη ότι η επίταξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια και δεσμεύτηκε ότι θα κλείσουν οι σημερινές δομές και δε θα λειτουργούν δύο δομές σε κάθε νησί.

Μιλώντας και στον ραδιοφωνμικό σταθμό Θέμα 104,6 ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Για λόγους δημοσίου συμφέροντος, είναι απαραίτητο να προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης των κλειστών δομών. Είμαστε έτοιμοι για την υλοποίηση του σχεδίου. Έδωσα μια εβδομάδα διορία να προτείνουν άλλους χώρους, κατάλληλους και διαθέσιμους, για την κατασκευή αυτών των χώρων στα νησιά». 

Σύμφωνα με τον υπουργό, «θα συναντηθούμε, Παρασκευή ή Σάββατο και περιμένω να μου υποδείξουν, άλλους εναλλακτικούς χώρους. Θέλουμε τον διάλογο, αλλά έχουμε την ευθύνη να υπάρχουν λύσεις». «Είναι ξεκάθαρη η δέσμευση της κυβέρνησης ότι τα ανοιχτά κέντρα θα κλείσουν. Θα έχει μια πρακτική διαδικασία, θα ξεκινήσουμε από τον Φεβρουάριο», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Κ. Μουτζούρης: «Ζήτησα από τον Μηταράκη να «παγώσουν» οι επιτάξεις, να ξεκινήσει διάλογος & έγινε αποδεκτό»

«Όσο διαρκεί η επίταξη δεν κάνουμε κανένα διάλογο. Θα κάνουμε διάλογο από μηδενική βάση γιατί μπορούμε να βρούμε μια πιο έξυπνη λύση» δήλωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ.

Πηγή: www.lesvospost.com


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτάκτο – Αλλαγή απόφασης: Αύριο 11/09 κανονικά, ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρών στον προαύλιο χώρο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες

Το ΓΝ-ΚΥ Νάξου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Ενοικιάζεται Μεζονέτα στο Καστράκι Νάξου

Άνεση, λειτουργικότητα και μοναδική θέα σε προνομιακή τοποθεσία

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αμοργού – Μόνιμη χειρίστρια στο ακτινολογικό τμήμα

Με την πρόσληψη μόνιμης χειρίστριας, το ακτινολογικό τμήμα αποκτά σταθερή καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους κατοίκους του νησιού.

Χατζημάρκος σε Πιερρακάκη: «Θέλουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή του μέτρου, αλλά ζήτησε την καθολική εφαρμογή του σε Ρόδο, Κυκλάδες και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου – «Όχι στο 13ωρο»

Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που «διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις»

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επανεξέταση της εξαίρεσης από το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Επιστολή του Γιάννη Ρούσσου προς τον Πρωθυπουργό – «Η εξαίρεση των Κυκλάδων συνιστά ιστορική αδικία και παραβιάζει την αρχή της νησιωτικότητας»

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Τραμ προσέκρουσε σε λεωφορείο – Αναφορές για 30 τραυματίες

Το ατύχημα σημειώθηκε στη Μικράς Ασίας – Ερευνώνται οι συνθήκες της σύγκρουσης

Δημοτικό Ραδιόφωνο στην Αμοργό – Επιτυχία το συνέδριο του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων Ελλάδος

Η Αμοργός φιλοξένησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων – Δέσμευση για ίδρυση Δημοτικού Σταθμού και ενίσχυση της τοπικής ενημέρωσης

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου: «Ισότιμη εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ και στις Κυκλάδες»

Απορία και προβληματισμός για τον αποκλεισμό του νομού από τη ρύθμιση – Κάλεσμα σε παρέμβαση των βουλευτών Κυκλάδων

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.