Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚύθνος: Τοποθέτηση ΑΤΜ (Δρυοπίδα) αλλά και ταϊστρες για αδέσποτα ζώα

Κύθνος: Τοποθέτηση ΑΤΜ (Δρυοπίδα) αλλά και ταϊστρες για αδέσποτα ζώα

|

Δύο δράσεις από το Δήμο Κύθνου αυτές τις ημέρες… Τοποθέτηση ΑΤΜ στο γραφείο της Κοινότητας Δρυοπίδας αλλά και τοποθέτηση πέντε ταϊστρών για αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία του νησιού

Δύο δράσεις από το Δήμο Κύθνου αυτές τις ημέρες… Τοποθέτηση ΑΤΜ στο γραφείο της Κοινότητας Δρυοπίδας αλλά και τοποθέτηση πέντε ταϊστρών για αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία του νησιού

Ημέρες που είναι και από το Δήμο Κύθνου έγιναν γνωστές δύο δράσεις που λειτουργούν θετικά για το νησί, τους κατοίκους αλλά και τα αδέσποτα ζώα… Το πρώτο νέο είναι οικονομικου χαρακτήρα και όπως διαβάζουμε είναι ένα πάγιο αίτημα που έγινε αποδεκτό από την τράπεζα Alpha… Όπως αναφέρει στην σελίδα του στα social media ο Δήμος Κύθνου «  Κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Κύθνου Σταμάτη Γαρδέρη προς την διοίκηση της alpha bank εγκαταστάθηκε μηχάνημα αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών στην Δρυοπίδα. Μετά την έγκριση από την alpha bank πραγματοποιήθηκε  έκτακτη (δια περιφοράς) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου  την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου με θέμα την παραχώρηση χώρου στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Δρυοπίδας για την τοποθέτηση του ΑΤΜ. Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, των επιχειρηματιών και των επισκεπτών του νησιού μας υλοποιήθηκε. Ο Δήμος Κύθνου εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την διοίκηση της alpha bank και ιδιαίτερα στην διευθύντρια του καταστήματος στην Κύθνο κα Γλυκερία Βαϊοπούλου όπου χάρη στην πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία της τοποθετήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα το ΑΤΜ»

132647700_1722991387884771_4029425845953826902_n.jpg

Αδέσποτα και ταϊστρες

Και το δεύτερο νέο; Εχει να κάνει με την τοποθέτηση ταϊστρών και ποτίστρων σε πέντε σημεία για τα αδέσποτα ζώα. Όπως διαβάζουμε « Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση δοχείων σίτισης και νερού των αδέσποτων ζώων του νησιού μας. Ο νόμος 4039/2012 προβλέπει, ότι το τάϊσμα και το πότισμα των αδέσποτων ζώων πρέπει να γίνεται από τους δήμους και τα φιλοζωικά σωματεία, συγκεκριμένα στο άρθρο 9 και στην παράγραφο 10 τονίζεται πως: «Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις».

Με όλα τα παραπάνω λοιπόν και στο πλαίσιο ενός ορθολογικού σχεδιασμού, με εισήγηση του Δημάρχου Κύθνου Σταμάτη Γαρδέρη και σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Κύθνου Αντώνη Κοκκιασμένο και την δημοτική σύμβουλο Ειρήνη Σταυρίκου έγινε η έναρξη των διαδικασιών και ενεργειών για την διαδικασία τοποθέτησης ταϊστρων και ποτίστρων σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου μας.  Τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν είναι τα χωριά του νησιού μας Χώρα και Δρυοπίδα, τα λιμάνια Μέριχας και Λουτρά καθώς και στον οικισμό της Κανάλας. Οι εργασίες τοποθέτησης  έγιναν από τον Αντιδήμαρχο Κύθνου Μιχάλη Ζαμπέτα, τον δημοτικό σύμβουλο Φραγκίσκο Λαρετζάκη  και τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Χώρας Γεώργιο Βογιατζή και Δρυοπίδας Σταμάτη Μαρτίνο. Η πρωτοβουλία αυτή ευχόμαστε να αποτελέσει μια λύση στο πρόβλημα της σίτισης, να ευαισθητοποιήσει τους δημότες και να αλλάξει την εικόνα του Δήμου μας στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων. Τέλος επειδή έχει παρατηρηθεί η κλοπή των ταϊστρών ενημερώνουμε πως οι παραβάτες θα διώκονται».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος στην κορυφή: Το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2025 σύμφωνα με το Travel + Leisure!

Η Πάρος εκθρονίζει κορυφαίους προορισμούς και κερδίζει την 1η θέση στη λίστα «World’s Best Awards» – Πέντε ελληνικά νησιά στις 15 κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης.

Πρεμιέρα στην Αμοργό για την εκπομπή «Χωρίς Πυξίδα» της ΕΡΤ1 με την Πηνελόπη Πλάκα και τον Γιάννη Φραγκίσκο

Η Αμοργός των πανηγυριών, των μονοπατιών, της ψημένης ρακής και της αγνής ομορφιάς υποδέχεται την ταξιδιωτική σειρά της ΕΡΤ1 που εξερευνά το Αιγαίο χωρίς χαρτί και πυξίδα.

Ο Τάσος Δούσης «μετακομίζει» στον ΣΚΑΪ – Τέλος εποχής για τις «Εικόνες» στο Open

Ο γνωστός ταξιδιωτικός δημοσιογράφος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΣΚΑΪ – Στο τραπέζι και νέο τηλεοπτικό project

Η Νάξος στέκεται αλληλέγγυα στον Παλαιστινιακό λαό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές και πολιτιστικές δράσεις για τη γενοκτονία στη Γάζα – Δυναμική η παρουσία του κόσμου στις ομιλίες, την πορεία και τις συναυλίες

Δημήτρης Καρούσης: «Ο αθλητισμός της Νάξου δεν μπορεί να ζει στη ζητιανιά» (video)

Με αφορμή τη συμμετοχή του Πανναξιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, ο Δημήτρης Καρούσης μιλά για την αξία του αθλητισμού στο νησί και την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των σωματείων από Δήμο, φορείς και κοινωνία.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Έκτακτη σύσκεψη για τη χρηματοδότηση του νέου αεροδρομίου Πάρου στο Υπουργείο Οικονομικών

Συνάντηση του Δημάρχου Πάρου με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών για την εξεύρεση πόρων που θα ενισχύσουν τις υποδομές του αναπτυσσόμενου αεροδρομίου του νησιού.

Η Νύχτα των Κεριών στο Terra Grazia: Πανσέληνος, κρασί και καλοκαιρινή μαγεία στη Νάξο

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, το οινοποιείο Terra Grazia προσκαλεί το κοινό σε μια εμπειρία μοναδική, με φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, ζωντανή μουσική και το φως εκατοντάδων κεριών.

Μανουρομελέτα: Η παραδοσιακή ναξιώτικη ομελέτα με την αυθεντική μανούρα

Μια απλή, αγνή και απολαυστική συνταγή από την Απείρανθο της Νάξου, με τη σφραγίδα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης.

Η Αμοργός στηρίζει τη Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρακολύμβησης

Ο Δήμος Αμοργού καλύπτει μέρος των εξόδων της παραολυμπιονίκη και απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης για τη στήριξη της αποστολής της στη Σιγκαπούρη.

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.