Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚύθνος: Η επίσκεψη του ΕΟΔΥ και τα νέα δεδομένα όσον αφορά τα...

Κύθνος: Η επίσκεψη του ΕΟΔΥ και τα νέα δεδομένα όσον αφορά τα κρούσματα

|

Η τακτική ενημέρωση του Δήμου Κύθνου σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού και την πορεία της υγείας των κατοίκων – Ποια είναι τα νέα δεδομένα και κανονικά (αλλά με προσοχή) η λειτουργία των λαϊκών αγορών

Μία ακόμη ενημέρωση από τον Δήμο Κύθνου σε μία προσπάθεια να δώσει με ακρίβεια την εικόνα που υπάρχει στο νησί… Ένα νησί που βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας λόγω συνεχόμενων κρουσμάτων και της απόφασης από την Πολιτική Προστασία για επιβολή περιοριστικών μέτρων ώστε να υπάρχει μείωση διασποράς…  Τα νέα δεδομένα; Από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, βρίσκεται στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ είχαμε ένα ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα στη συνέχεια των προηγούμενων ενώ μέσω ιδιωτικού ιατρείου έγινε γνωστό ότι είχαμε έλεγχο σε 28 δείγματα εκ των οποίων ένα θετικό…

Να σημειώσουμε εδώ ότι έχει εξαιρεθεί από τα ειδικά περιοριστικά μέτρα , η αναστολή της λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας, εξαιρούνται της αναστολής  οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Κύθνου μέσα από την επίσημη σελίδα του αναφέρει:

Ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας Κύθνου επισημαίνει για σήμερα Παρασκευή 2-10-2020 τη σοβαρότητα της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το νησί της Κύθνου.

Επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη ενός (1) ακόμη θετικού κρούσματος, ενώ συνολικά ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νησί μας ανέρχεται στα δέκα (10).

Σήμερα έφτασε στο νησί μας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου προέβη σε δειγματοληπτικούς ελέγχους των κατοίκων.

Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε ότι στα είκοσι οκτώ (28) τέστ που πραγματοποίησε ιδιωτικό εξεταστήριο στο νησί μας ένα (1) υπήρξε θετικό και είκοσι επτά (27) υπήρξαν αρνητικά.

Τέλος με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ.Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρο το Δήμο Κύθνου.

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

● Όσοι έχουν συμπτώματα να επικοινωνούν με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας (τηλ.22810-32234), το Π.Ι. Χώρας (τηλ.22810-31202) και το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (6942479357) και όχι να επισκέπτονται τα ιατρεία.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από την Παρασκευή 02-10-2020 και ώρα 05.00 έως Παρασκευή 16-10-2020 και ώρα 05.00.

Προς αποφυγή της παραπληροφόρησης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως η έγκυρη πληροφόρηση γίνεται μέσω των δελτίων τύπου του Δήμου Κύθνου, σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας. Πέραν τούτων κάθε άλλη πληροφορία θεωρείται αναληθής και συκοφαντική.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Την ανακύκλωση ρούχων προωθεί ο Δήμος με τους μωβ κάδους Recycom

O Δήμος προχώρησε στην δημιουργία ενημερωτικού βίντεο με χιουμοριστικό χαρακτήρα, με στόχο την πιο άμεση και φιλική προσέγγιση των πολιτών.

Μεγάλες ανισότητες στους κατώτατους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Eurostat «ακτινογραφεί» τους μισθούς και καταγράφει το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών

Έγινε η πρώτη ρομποτική υποδόρια μαστεκτομή στην Ελλάδα

Έγινε από διεπιστημονική ομάδα ειδικών υπό τον συντονισμό της Κλινικής Γυναικολογικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2025-2026

Η πλατφόρμα αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2025-2026 άνοιξε. Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

Stoiximan AegeanBall Festival: Moneke, Διαμαντίδης και Παπαλούκας φέρνουν λάμψη στη Σύρο

Το φετινό φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου 2025 στο κέντρο της Ερμούπολης, αποτελώντας ένα τριήμερο αθλητικής δράσης

31 Χρόνια Ομάδα Αιγαίου – Ένα ταξίδι προσφοράς και ανθρωπιάς (video)

Κάθε χρόνο, αυτή η ξεχωριστή παρέα εθελοντών, με την ανεκτίμητη στήριξη των υποστηρικτών της, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο ανθρωπιά, συγκίνηση και ουσιαστική προσφορά

Νάξος: Εκρηκτικός Πανναξιακός ΑΟΚ ισοπέδωσε τον Ιωνικό και ισοφάρισε τη σειρά!

Με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, μπροστά στο κοινό του, ο Πανναξιακός ΑΟΚ επικράτησε άνετα με 95-69 του Ιωνικού Νικαίας και έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών των play off της National League 2.

Νάξος: Στο επίκεντρο ευρωπαϊκής πανεπιστημιακής γνώσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Photos)

Δύο ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης και πεδίου πραγματοποιήθηκαν στο νησί, συνδυάζοντας επιστήμη, βιωματική εμπειρία και πολιτισμική ανταλλαγή στο πλαίσιο της συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Civis.

“Blue Star Paros”: Έκτακτο δρομολόγιο για την Πάρο την Πέμπτη 8 Μαΐου

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια της Blue Star Ferries με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού – Αναλυτικά οι νέες ώρες αναχώρησης και άφιξης.

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία

Το Υπουργείο Υγείας προωθεί πρόγραμμα για την παχυσαρκία ενηλίκων, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει δωρεάν ιατρική και διατροφολογική παρακολούθηση

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα