Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚυκλάδες: Να ενισχυθούν άμεσα τα ΑΤ σε Μύκονο και Σαντορίνη

Κυκλάδες: Να ενισχυθούν άμεσα τα ΑΤ σε Μύκονο και Σαντορίνη

|

Παρέμβαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα Αστυνομικά Τμήματα Θήρας και Μυκόνου – 130 αλλοδαποί έχουν συλληφθεί στη προσπάθειά τους να φύγουν στο εξωτερικό 

SOS εκπέμπει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων καθότι η σεζόν έχει ξεκινήσει και αποδεικνύεται προφητικός ο πρόεδρος της Ενωσής της κος Κεφάλας με 130 αλλοδαπούς να έχουν συλληφθεί στη προσπάθειά τους να φύγουν στο εξωτερικό μέσω των διεθνών αεροδρομίων Μυκόνου και Σαντορίνης… Και όπως είναι λογικό ζητούν την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Θήρας και Μυκόνου με επιστολή της καθώς η αυξημένη τουριστική κίνηση στα δύο νησιά και δη στα αεροδρόμιά τους, αυξάνουν υπερβολικά τον όγκο της καθημερινής ευθυνοφόρας εργασίας τους. Και οι αναφορές που γίνονται αποδεικνύουν ότι η μάχη που δίνουν είναι σκληρή…. 

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

“Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια Μύκονου και Σαντορίνης, περί τα τέλη Μαρτίου, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο οι συλλήψεις αλλοδαπών οι οποίοι, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, προσπαθούν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενδεικτικά σας γνωρίζουμε ότι, μέχρι και σήμερα, έχουν συλληφθεί περίπου είκοσι (20) αλλοδαποί στη ν. Μύκονο και εκατόν δέκα (110) αλλοδαποί στη ν. Σαντορίνη.

Μόλις χθες, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (μεταξύ των οποίων και ανήλικοι).

Τα κρατητήρια των Α.Τ Θήρας και Μυκόνου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία τέτοιου αριθμού κρατούμενων και οι συνθήκες φύλαξης αυτών των ανθρώπων δεν είναι, εκ της καταστάσεως, η δέουσα. Οι συνάδελφοί μας, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προσπαθώντας από την μια πλευρά να κάνουν την δουλειά τους ώστε να μην εκτεθούν και βρεθούν κατηγορούμενοι και από την άλλη, στα πλαίσια της ανθρωπιάς, που μας διακρίνει ως λαό, να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής στους ανθρώπους αυτούς.

Σχεδόν το σύνολο της αστυνομικής δύναμης των Αστυνομικών Τμημάτων Μύκονου και Σαντορίνης ασχολείται μόνο με αυτό το φαινόμενο ενώ παράλληλα απαιτείται και η ενασχόλησή του με πλήθος άλλων καθηκόντων (τροχαία ατυχήματα, ναρκωτικά, παράνομες οικοδομές, κλοπές, έλεγχο κρουαζιερόπλοιων κ.τ.λ.).

Κύριε Αρχηγέ, Οι συνάδελφοί μας εργάζονται τιμώντας των όρκο τους και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης υπερβάλλουν εαυτούς. Παρ΄όλη την κατάσταση, συμπεριφέρονται επαγγελματικά χωρίς να φυγοπονούν αλλά ούτε και να μεμψιμοιρούν. Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα είναι πως έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους τόσο σωματικά όσο και πνευματικά-ψυχολογικά.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε για την άμεση ενίσχυση, με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό, των Αστυνομικών Τμημάτων Μυκόνου και Σαντορίνης, πριν η κατάσταση γίνει αναστρέψιμη με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους συναδέλφους μας όσο και για την διεθνή εικόνα της Χώρας μας”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο