Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚυκλάδες: Το Johnson & Johnson πάει Σαντορίνη, στη Νάξο θα ανοίξει η...

Κυκλάδες: Το Johnson & Johnson πάει Σαντορίνη, στη Νάξο θα ανοίξει η γραμμή 30-39 ετών

|

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει στη Σαντορίνη η εμβολιαστική γραμμή για το Johnson & Johnson – Πότε θα ανοίξει η εμβολιαστική γραμμή στη Νάξο για τους 30-39 ετών που έως και τις πρώτες ημέρες του Πάσχα θα γίνονται μόνο στη Σύρο  

Οι εξελίξεις τρέχουν στις Κυκλάδες όσον αφορά τους εμβολιασμούς καθότι έχουμε πιάσει και το όριο του 20% όσον αφορά την πρώτη δόση…. Και τα νέα αρχικά έρχονται από τη Σαντορίνη… Δεύτερη εμβολιαστική γραμμή με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 5 Μαΐου στη Σαντορίνη, στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπως δήλωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου, Βασίλης Μαλαματένιος, στο Atlantea. Παράλληλα θα συνεχιστούν και οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer, όπως γίνεται από τις αρχές Ιανουαρίου.

Ήδη έχουν παραληφθεί από το νοσοκομείο οι 300 πρώτες δόσεις εμβολίου της Johnson & Johnson και κλείνονται τα πρώτα ραντεβού σε άτομα άνω των 50 ετών, για τα οποία έχει ανοίξει μέχρι στιγμής η πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Για τις ηλικίες 30-39 που από χθες μπορούν να κλείνουν ραντεβού μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως και για τις ηλικίες 40-44 που θα μπορούν από αύριο, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα εμβολιασμού στη Σαντορίνη.  Το μόνο νησί στις Κυκλάδες όπου γίνεται εμβολιασμός και με AstraZeneca είναι η Σύρος. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να κλείσει ραντεβού στη Σύρο ή στην Αθήνα, διαφορετικά θα περιμένει να έρθει η σειρά της ηλικιακής ομάδας βάσει προτεραιοποίησης, οπότε και θα ενοποιηθούν οι πλατφόρμες και θα έχει την επιλογή και των υπόλοιπων εμβολίων (Pfizer και J&J στη Σαντορίνη).  Εκτιμάται, ότι αυτό θα γίνει μέσα στον Μάιο, χωρίς να έχει δοθεί ακόμα σαφές χρονοδιάγραμμα. Οι ηλικίες 45-49, βάσει προτεραιοποίησης, θα μπορούν από το Μ. Σάββατο να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Νάξος και εξελίξεις 

Ας δούμε όμως τι γίνεται σχετικά με τη Νάξο… Από τις 5 Μαϊου θα έχουμε και 3η εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο της Νάξου, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούμε να γίνονται ακόμη και 200 εμβολιασμοί την ημέρα με βάση τα ραντεβού που θα κλείνονται κι αυτό γιατί σε κάθε εμβολιαστική γραμμή αντιστοιχούν 77 ραντεβού. Κι επειδή μερικοί θα πουν “μα χθες μας γράφατε ότι στη ΠΕ Νάξου έγιναν +400 εμβολιασμοί τη Μεγάλη Δευτέρα” να απαντήσουμε ότι σ’ αυτούς είχαν προστεθεί τόσο οι εμβολιασμοί στα Κουφονήσια όσα και στην Αμοργό που πλέον έχει ανοίξει για το μαζικό εμβολιασμό (ήτοι 18-59 ετών)..

Αυτό είναι το ένα δεδομένο. Το δεύτερο έχει να κάνει με το γεγονός ότι για τους 30-39 ετών όπως και στη Σαντορίνη, έτσι και στη Νάξο, η αρμόδια υπηρεσία κατάλαβε ότι δεν γίνεται να εμβολιάσεις την πλέον παραγωγική ηλικία στέλνοντάς τους στην Σύρο. Αυτό είναι εκτός λογικής, Το είδαμε και τον Φεβρουάριο – Μάρτιο με τους 60-64 ετών. Δυστυχώς, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει “νησιωτικότητα”… Τι σημαίνει απουσία ενδοκυκλαδικών δρομολογίων. Για τους χαρτογιακάδες του Υπουργείου, το Σύρος – Νάξος ή Σύρος – Πάρος ή Σύρος – Ανάφη δεν είναι τίποτα περισότερο από 50 ή 70 χιλιόμετρα στο χάρτη… Ξεχνούν ότι ανάμεσα στα νησιά υπάρχει θάλασσα. 

Και οι πληροφορίες του naxospress.gr αναφέρουν ότι όπως και στη Σαντορίνη έτσι και στη Νάξο θα έχουμε άνοιγμα της πλατφόρμας στα μέσα Μαϊου… Μέχρι τότε υπομονή… Και βέβαια, δεν υπάρχει ενημέρωση για την έλευση του Johnson & Johnson στη Νάξο για την ώρα… Κάτι που επίσης υπάρχει πίεση για να έρθει….  


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πτήση για Ελλάδα = καθυστέρηση!

Οι πτήσεις προς ελληνικά αεροδρόμια παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην Ευρώπη – Ποιο νησί στην Ελλάδα είναι πρώτο

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Κυκλάδες – “Διονύσιος Σολωμός”: Ακυρώνονται τα δρομολόγια το διήμερο 19 και 20 Μαΐου

Ακυρώνονται τα δρομολόγια του “Διονύσιος Σολωμός” στις 19 και 20 Μαΐου – Επανέρχεται με τα χρώματα της Fast Ferries

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Σπέτσες – Κικίλιας: “Μείωση μέχρι 32% των τιμών των εισιτηρίων στα ταχύπλοα για οικογένειες και παρέες”

Βασίλης Κικίλιας από Σπέτσες: «Μείωση μέχρι 32% των τιμών των εισιτηρίων στα ταχύπλοα για την ελληνική οικογένεια και για τις παρέες που αποτελούνται από τρία άτομα και πάνω»

Σίφνος – “Speedrunner”: Ανεπιτυχής αρχικά η προσέγγιση λόγω ανέμων (video)

Θυελλώδεις άνεμοι απέτρεψαν την προσέγγιση του “Speedrunner Jet” στη Σίφνο το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά το πλοίο επέστρεψε και ολοκλήρωσε επιτυχώς την επιβίβαση και αποβίβαση.

National League 2: Τελικός ανόδου με φόντο την ελπίδα και την πίεση

Καραχάλιος και Καρακατσάνης μιλούν για τη μεγάλη μάχη Ιωνικού – Πανναξιακού που κρίνει την άνοδο στη National League 1

National League 2: Η Βάσω Τσαρούχα «σφυρίζει» τον τελικό ανόδου Ιωνικός – Πανναξιακός

Όλα για όλα στη Νίκαια – Στο γήπεδο και ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποφυγή επεισοδίων - Ποιοι είναι οι διαιτητές

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Μαθητές από τη Νάξο και την Καλαμπάκα ενώνουν δυνάμεις μέσω STEM και προγραμματισμού

Το Ειδικό Σχολείο ΕΕΕΕΚ Νάξου συμμετείχε σε κοινή δράση STEM με το 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας, προγραμματίζοντας εφαρμογές με το Σετ S2.1. Μια καινοτόμος εκπαιδευτική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Ηλιοβασίλεμα στη Νάξο: Μοναδική AI φωτογραφία

Ανακαλύψτε την απόλυτη ομορφιά του Κυκλαδίτικου ηλιοβασιλέματος μέσα από μια μαγευτική AI εικόνα από τη Νάξο — με φόντο την Πορτάρα, τη θάλασσα και τα παραδοσιακά λευκά σπίτια της Χώρας.