Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚυκλάδες: Η Αμοργός αποχαιρέτησε τον Νίκο Συνοδινό

Κυκλάδες: Η Αμοργός αποχαιρέτησε τον Νίκο Συνοδινό

|

Το “αντίο” της Ένωσης Αιγιαλιτών και του Δήμου Αμοργού στον Νίκο Συνοδινό. 

Νίκος Συνοδινός… Ενα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας της Αμοργού. Εδώ και αρκετές ημέρες έχει φύγει από τη ζωή και η εξόδιος ακολουθία έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Α Νεκροταφείο Αθηνών.. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης στα social media από την Ενωση Αιγιαλιτών Αμοργού αναπαράγοντας παράλληλα την ανάρτηση του Μάνου Χρυσού και έχουμε πλήρη εικόνα για τη δράση του εκλιπόντος…

Τι αναφέρει; 

Σήμερα 23 Δεκεμβρίου κηδεύτηκε στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών σε στενό οικογενειακό κύκλο ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αιγιαλιτών Νικόλαος Συνοδινός.
Η Ένωση εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο κ.Σοφία Γαβαλά  η οποία και είχε το δύσκολο και βαρύ φορτίο να αποτείνει το “ύστατο χαίρε” στον εκλιπόντα με την ανάγνωση του επικήδειου λόγου, σκιαγραφώντας το πλούσιο έργο του με την πολυετή παρουσία του στα κοινά.
 “Σήμερα είμαστε εδώ για να αποδώσουμε τιμή και τον τελευταίο ασπασμό σε έναν αγαπημένο μας άνθρωπο ,τον Νίκο Συνοδινό.
Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι από την ξαφνική του αναχώρηση για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα, την οποία γνωρίζει μόνο ο Πατήρ.
Μακάριος ο άνθρωπος που αναχωρεί και αφήνει πίσω του φωτεινή γραμμή με την στάση της ζωής του στο κόσμο. Ο αγαπημένος μας Νίκος ως γιός, αδελφός, σύζυγος, πατέρας, συγγενής, φίλος και πατριώτης αφήνει πίσω του την φωτεινή γραμμή του παραδείγματος προς μίμηση.
Η απαρίθμηση των αρετών του είναι μεγάλη, εγώ όμως θα σταθώ στην αρετή της φιλοπατρίας.
Η αγάπη του για την Αμοργό τον ώθησε στα κοινά για την πρόοδο και την καλυτέρευση της διαβίωσης των συμπατριωτών του.
Επί χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Αιγιαλιτών Αμοργού διέγραψε μια φωτεινή τροχιά για την ανάπτυξη του νησιού μας και ιδιαίτερα της Αιγιάλης.
Με το ζήλο του, την επιμονή του, την μαχητικότητα του και σε συνεργασία με Δ.Σ, τον αείμνηστο Μιχάλη Βεκρή προέδρου τότε πρωτοδικών και μέλους νομικού συμβουλίου του κράτους και τον αείμνηστο υπουργό Ιωάννη Παλαιοκρασσά,
Ο Όρμος της Αιγιάλης μετατράπηκε στο λιμάνι της Αιγιάλης, σπουδαίο έργο για την ανάπτυξη της περιοχής και έργο που απολαμβάνουμε όλοι σήμερα.
Επίσης, με δική του πρωτοβουλία απέκτησε η Ένωση Αιγιαλιτών ιδιόκτητη αίθουσα και προχώρησε η ανέγερση του πνευματικού κέντρου στη Λαγκάδα. Επιπλέον ,αγωνίστηκε για την κατοχύρωση της δωρεάς του οικοπέδου της Ευαγγελίας Ρώτα για την ανέγερση του Μουσείου της Αιγιάλης.
Αυτά τα έργα είναι μερικά από αυτά που προσέφερε στην Αμοργό.
Ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης η Ένωση Αιγιαλιτών όταν αποσύρθηκε τον ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρο.
Συνέχιζε όμως να είναι πάντα  παρών σε δυσεπίλυτα θέματα με την αγάπη του, την σοφία του, τον καλό του λόγο και τις καίριες συμβουλές του.
Τα λόγια είναι λίγα για περιγράψουν εκείνον που σήμερα αποχαιρετούμε.
Περικλείουν όμως την αγάπη και τον σεβασμό στο πρόσωπο του.
Εκ μέρους της αγαπημένης του Ένωσης Αιγιαλιτών απευθύνω το ύστατο χαίρε με ευγνωμοσύνη.
Ας είναι αιωνία του η μνήμη και η εξ ύψους παρηγοριά στους αγαπημένους του.”


 

Και ο Δήμος Αμοργού 

Ομως, και ο Δήμος Αμοργού, όπως όφειλε προχώρησε σε ανάλογη αναφορά στο πρόσωπο του Νίκου Συνοδινού μέσω προσωπικής αναφοράς από τον Δήμαρχο Λευτέρη Καραϊσκο … 

“Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του επίτιμου προέδρου της Ένωσης Αιγιαλιτών Αμοργού Νικόλαου Συνοδινού.

Η Αμοργός είναι φτωχότερη χωρίς τον πρωτοπόρο πατριώτη μας που αφιέρωσε τη ζωή του για την ανάπτυξη του τόπου μας μέσα από το πλούσιο έργο του και την πολυετή παρουσία του στα κοινά.

Η αγάπη του για την Αμοργό αποτέλεσε το κίνητρο ώστε να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του σε μια σειρά έργων και πρωτοβουλιών που συνετέλεσαν στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων και στην κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο όχι μόνο της Αιγιάλης αλλά όλης της Αμοργού και να περιβάλλεται με σεβασμό και αγάπη από τους συμπατριώτες του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μικρές Κυκλάδες, ιδανική επιλογή στις προτιμήσεις των Γάλλων ταξιδιωτών

Η νέα τάση «μικρονησιών» κατακτά τους Γάλλους, με Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Κουφονήσια να πρωταγωνιστούν στη λίστα του GenerationVoyage.

Νεκρός νεαρός φυσητήρας στις ακτές της Σάμου – Έρευνα για τα αίτια

Το μεγαλόπνοο θηλαστικό, μόλις τεσσάρων μέτρων, ξεβράστηκε νεκρό σε μία από τις σημαντικότερες μεταναστευτικές διόδους του Αιγαίου.

Πέθανε ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο απόλυτος θρύλος της μόδας έφυγε στα 91 του (video)

Ο Ιταλός σχεδιαστής που όρισε το σύγχρονο στιλ και μετέτρεψε το όνομά του σε παγκόσμιο brand, άφησε την τελευταία του πνοή στο Μιλάνο.

Νάξος: Ανακαινίσεις σε δύο σχολεία, οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται, τι αναφέρει ο κος Μαυρομμάτης

Με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» προχωρούν έργα αναβάθμισης στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγγιδίων και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θαλλέλαιου, όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Μαυρομμάτης.

Πάρος: Στην κορυφή των διεθνών ταξιδιωτικών λιστών και το φθινόπωρο

Από την παγκόσμια πρωτιά στο Travel and Leisure μέχρι τις νέες διακρίσεις της Expedia και άλλων διεθνών Μέσων, η Πάρος συνεχίζει να προσελκύει ταξιδιώτες υψηλού επιπέδου και εκτός καλοκαιριού.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Κέντρο Υγείας Αμοργού: Νέα παιδίατρος μετά από χρόνια αναμονής

Η κα Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ενισχύοντας τις υπηρεσίες υγείας για γονείς και παιδιά.

Web3 Staking; Τα κρυπτονομίσματα μπορούν στην πραγματικότητα να αποφέρουν παθητικό εισόδημα

Κερδίστε καθημερινά κέρδη μέσω staking. Προσκαλέστε μέλη της ομάδας να κερδίσουν ανταμοιβές πλατφόρμας.

Σλοβακία – Γερμανία: Πρεμιέρα με πολλά γκολ στο 1.72!

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Η «νατσιονάλμανσαφτ» ξεκινά με φαβορί κόντρα στη Σλοβακία

Γιάννης Μπουτάρης: «Θα πόνταρα στη Νάξο για το κρασί της» (video)

Ο εγγονός του θρυλικού οινοποιού μιλά για τον Ναξιώτικο αμπελώνα, τις κυκλαδίτικες ποικιλίες και την προοπτική του νησιού στον οινοτουρισμό.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου