Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚυκλάδες - Ενωση Αστυνομικών για επεισόδια στη Τήνο: "Στοχοποιηθήκαμε, είχαμε δύο τραυματισμένους...

Κυκλάδες – Ενωση Αστυνομικών για επεισόδια στη Τήνο: “Στοχοποιηθήκαμε, είχαμε δύο τραυματισμένους συναδέλφους”

|

Δελτία Τύπου εξέδωσαν τόσο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων όσο και η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ Νοτίου Αιγαίου όπου καταδικάζουν τις επιθέσεις εναντίον των Αστυνομικών, σημειώνουν ότι οι συνάδελφοί τους στοχοποιούνται, εξάρουν την επαγγελματική τους συμπεριφορά και ενημερώνουν ότι δύο εξ αυτών τραυματίστηκαν 

“…. για μια ακόμη φορά ο Έλληνας αστυνομικός βρέθηκε στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ως υπαίτιος της πρόκλησης επεισοδίων, καθώς δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα μέσα καταστολής που διαθέτει, προσπαθούσε να διαχειριστεί ειρηνικά την κατάσταση και έκανε προσπάθειες μόνο για την απώθηση των διαδηλωτών”. Αυτό αναφέρει σε σημερινό του δελτίο Ενημέρωσης η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων με αφορμή τα όσα έγιναν το πρωί της 20ης Μαϊου στη Τήνο και δη στη θέση “Πράσσα” με τους αστυνομικούς να βρίσκονται απέναντι από τους διαδηλωτές… 

” Οι συνάδελφοί μας, έγιναν αποδέκτες πρωτοφανούς σκοπούμενης επίθεσης, με αποτέλεσμα δυο να τραυματιστούν, στοχοποιήθηκαν σε προσωπικό επίπεδο και επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν ως αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια…” Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα το δελτίο ενημέρωσης που εξέδωσε η Ενωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ Νοτίου Αιγαίου για όσα έγιναν το πρωί της 20ης Μαϊου στη θέση “Πράσσα” της Τήνου …

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα δύο δελτία… Αρχικά αυτό της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων

Με αφορμή την λήψη μέτρων στις 20 Μαΐου 2020 στην Τήνο για την πραγματοποίηση ενός ιδιωτικού έργου, την δημιουργία του οποίου ενώ αρχικά επιθυμούσε το σύνολο των εμπλεκόμενων για δικούς τους λόγους αποφάσισαν ότι δεν συμφωνούν, για μια ακόμη φορά ο Έλληνας αστυνομικός βρέθηκε στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ως υπαίτιος της πρόκλησης επεισοδίων, καθώς δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα μέσα καταστολής που διαθέτει, προσπαθούσε να διαχειριστεί ειρηνικά την κατάσταση και έκανε προσπάθειες μόνο για την απώθηση των διαδηλωτών.

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Κ. ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για την αυτοσυγκράτηση και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους παρά την επίθεση που δέχτηκαν στο χώρο του έργου αλλά και καθημερινά μέσα από μια σωρεία αναληθών αναρτήσεων – δηλώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ένα ζήτημα της πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα προσπαθούν να το μετατρέψουν σε αστυνομικό βάζοντας για μια ακόμη φορά τον Έλληνα Αστυνομικό στην μέση. Σε τίποτε δεν φταίει ο Έλληνας αστυνομικός, να λοιδορείται και να εκτίθεται στα μάτια των συμπολιτών του για τις ανεπάρκειες και τις ευθύνες άλλων.

Και της Ενωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Νοτίου Αιγαίου 

Με αφορμή τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν την Τετάρτη (20 Μαΐου 2020) στην Τήνο για το θέμα της εγκατάστασης του αιολικού πάρκου (ανεμογεννητριών) όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να διασφαλίσουν τη νομιμότητα, όπως αυτή εκφράζεται από τους νόμους και τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Οι συνάδελφοί μας, αξιολογώντας τις επικρατούσες συνθήκες, επέδειξαν υψηλό επαγγελματισμό και αξιέπαινη υπευθυνότητα εφαρμόζοντας τις πλέον ήπιες τακτικές διαχείρισης της κατάστασης.

Ωστόσο, έγιναν αποδέκτες πρωτοφανούς σκοπούμενης επίθεσης, με αποτέλεσμα δυο να τραυματιστούν, στοχοποιήθηκαν σε προσωπικό επίπεδο και επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν ως αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Η Ένωσή μας ως αρωγός και συμπαραστάτης των αστυνομικών, που ενεργούν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, καταδικάζει οποιαδήποτε βία σε βάρος τους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτάκτο – Αλλαγή απόφασης: Αύριο 11/09 κανονικά, ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρών στον προαύλιο χώρο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες

Το ΓΝ-ΚΥ Νάξου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Ενοικιάζεται Μεζονέτα στο Καστράκι Νάξου

Άνεση, λειτουργικότητα και μοναδική θέα σε προνομιακή τοποθεσία

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αμοργού – Μόνιμη χειρίστρια στο ακτινολογικό τμήμα

Με την πρόσληψη μόνιμης χειρίστριας, το ακτινολογικό τμήμα αποκτά σταθερή καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους κατοίκους του νησιού.

Χατζημάρκος σε Πιερρακάκη: «Θέλουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή του μέτρου, αλλά ζήτησε την καθολική εφαρμογή του σε Ρόδο, Κυκλάδες και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου – «Όχι στο 13ωρο»

Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που «διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις»

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επανεξέταση της εξαίρεσης από το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Επιστολή του Γιάννη Ρούσσου προς τον Πρωθυπουργό – «Η εξαίρεση των Κυκλάδων συνιστά ιστορική αδικία και παραβιάζει την αρχή της νησιωτικότητας»

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Τραμ προσέκρουσε σε λεωφορείο – Αναφορές για 30 τραυματίες

Το ατύχημα σημειώθηκε στη Μικράς Ασίας – Ερευνώνται οι συνθήκες της σύγκρουσης

Δημοτικό Ραδιόφωνο στην Αμοργό – Επιτυχία το συνέδριο του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων Ελλάδος

Η Αμοργός φιλοξένησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων – Δέσμευση για ίδρυση Δημοτικού Σταθμού και ενίσχυση της τοπικής ενημέρωσης

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου: «Ισότιμη εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ και στις Κυκλάδες»

Απορία και προβληματισμός για τον αποκλεισμό του νομού από τη ρύθμιση – Κάλεσμα σε παρέμβαση των βουλευτών Κυκλάδων

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.