Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚυκλάδες: Δώδεκα δήμοι με εκκρεμότητα όσον αφορά τους δασικούς χάρτες

Κυκλάδες: Δώδεκα δήμοι με εκκρεμότητα όσον αφορά τους δασικούς χάρτες

|

Τριάντα ημέρες στους Δήμους για την ολοκλήρωση της υποχρέωσης για τα οικιστικά περιγράμματα στους δασικούς χάρτες – Το καμπανάκι από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κο Φάμελο μέσω επιστολής 

Τριάντα ημέρες απομένουν έως τις 15 Μαίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία οι Δήμοι της χώρας θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τα οικιστικά περιγράμματα στους δασικούς χάρτες. Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, απέστειλε εχθές νέα επιστολή προς τους Δημάρχους υπενθυμίζοντάς τους ότι σύμφωνα με το νόμο 3889/2010 οριοθετούνται τα παρακάτω περιγράμματα:

•Από την Υπηρεσία Δόμησης τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2α άρθρου 23)

•Από την ίδια υπηρεσία τυχόν άλλα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2β άρθρου 23)

•Από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου οι οικιστικές πυκνώσεις (παρ. 4 άρθρου 23) μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Σωκράτης Φάμελλος ενημερώνει στην επιστολή του ότι μέχρι σήμερα 146 Δήμοι στο σύνολο της  χώρας  δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους. Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι έχουν δοθεί πολλαπλές παρατάσεις για το θέμα και η υποχρέωση αυτή έπρεπε πρωταρχικά να έχει κλείσει από τα τέλη του 2016. Γι’ αυτό έχει διατυπωθεί πολλαπλώς, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, η ανάγκη καθοριστικής συμβολής των ΟΤΑ στην ολοκλήρωση του έργου των δασικών χαρτών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κλείνει την επιστολή ζητώντας από τους Δημάρχους την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών τους καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2018 είναι καθορισμένη νομοθετικά και δεν τροποποιείται με Υπουργική Απόφαση, ενώ τους ενημερώνει ότι η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, η Ελληνικό Κτηματολόγιο και ο ίδιος προσωπικά είναι στη διάθεσή τους για να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο.

Οι Δήμοι των Κυκλάδων που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρέωση τους για τα οικιστικά περιγράμματα στους δασικούς χάρτες είναι: Ανάφης, Ανδρου, Αντιπάρου, Θήρας, Ιητών, Κύθνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (φωτογραφία Δημήτρης Δεουδές), Πάρου, Σερίφου, Σικίνου, Τήνου και Φολεγάνδρου 

Να σημειώσουμε εδώ ότι στην χθεσινή πρώτη ημέρα του 13ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που γίνεται στη Ρόδο, ο κος Φάμελος από το βήμα όπου και αναφέρθηκε σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος ανάμεσα στα άλλα τόνισε ότι στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχουν κυρωθεί μερικώς δασικοί χάρτες στην ΠΕ Δωδεκανήσων και στην ΠΕ Κυκλάδων. Όσον αφορά την κατάρτιση των δασικών χαρτών που απομένουν, η Δ/νση Δασών Κυκλάδων είναι μία από τις τρεις Δ/νσεις Δασών της χώρας που θα κάνει μέρος των Δασικών Χαρτών μόνη της, στο πλαίσιο της καθημερινής τους εργασίας. Δήλωσε δε χαρακτηριστικά: “Τον επόμενο μήνα θα συμβασιοποιηθούν οι μελέτες κατάρτισης των νέων δασικών χαρτών. Μέσω των συμβάσεων θα καταρτιστούν οι δασικοί χάρτες Άνδρου, Νάξου, Πάρου, Θήρας (μόνον ο Δήμος Ιητών), Καλύμνου, εκτός προκαποδιστριακού ΟΤΑ Πάτμου, Καρπάθου, Κω, Ρόδου εκτός προκαποδιστριακού ΟΤΑ Σύμης, ολοκληρώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο και την εκπόνηση μελετών κατάρτισης νέων δασικών χαρτών για τα Δωδεκάνησα”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δημογραφικό: Λουκέτο σε εκατοντάδες σχολεία – Μοναδική εξαίρεση η Ψέριμος

Η συνεχής μείωση γεννήσεων και η μετανάστευση οδηγούν σε συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού – Δραματικές οι προβλέψεις μέχρι το 2033.

9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» – Ένα μουσικό ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση

Από τον γραφικό κόλπο του Κινίου ξεκινά η φετινή διοργάνωση με αφιερώματα, εκθέσεις και συναυλίες – Είσοδος ελεύθερη.

ΚΚΕ ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Η δωρεάν μετακίνηση σωματείων περιορίζεται μόνο στις άγονες γραμμές»

Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων – «Πρόκειται για μισό μέτρο που δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες».

Λίπωμα: Πότε είναι αθώο και πότε χρειάζεται αφαίρεση

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με κλινική εξέταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις το λίπωμα μπορεί να εξελιχθεί σε λιποσάρκωμα, που είναι κακοήθης όγκος.

Φόρτωμας: Σύνδεση της Τήνου με την Καβάλα σε ετήσια βάση

Φόρτωμας: "Η ένταξη της Τήνου και των Κυκλάδων σε μια τόσο σημαντική ακτοπλοϊκή γραμμή δημιουργεί νέες προοπτικές για τα νησιά μας"

Κέα: Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του λιμανιού στο Βουρκάρι με χρηματοδότηση 359.600 €

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)