Δευτέρα, 21 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚυκλάδες: αποχή δικηγόρων Νάξου (16-17/10) και Σύρου (16/10)

Κυκλάδες: αποχή δικηγόρων Νάξου (16-17/10) και Σύρου (16/10)

|

Οι δικηγορικοί σύλλογοι Σύρου και Νάξου αποφάσισαν να απέχουν των υποχρεώσεων τους ως ελάχιστη ένδειξη στο πένθος της οικογένειας Ζαφειρόπουλου – οι δικηγόροι της Σύρου εκτός δικαστικής αίθουσας την 16η Οκτωβρίου και οι συνάδελφοί τους της Νάξου την 16η και 17η Οκτωβρίου 

Η είδηση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει προκαλέσει αναστάτωση σε όλη την κοινωνία… Άνανδρη και το κυριότερο εξ επαφής από στυγνούς δολοφόνους… Και όπως είναι λογικό έχουμε αντιδράσεις… Και βέβαια οι συνάδελφοί του ως ελάχιστη ένδειξη πένθους προς την οικογένειά του προχωρούν σε κινητοποιήσεις… Και όταν λέμε …κινητοποιήσεις εννοούμε στάσεις εργασίας. Και όπως ανακοινώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου  (απόφαση την 13η Οκτωβρίου ) κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε αποχή την 16η Οκτωβρίου 2017 και όπως σημειώνεται «να καταδικάσουμε την βία κατά των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης συναδέλφων μας αλλά και να στείλουμε μήνυμα προς κάθε σκοτεινό και άνανδρο και άνομο ανθρώπινο νου, ότι οι έλληνες δικηγόροι δεν θα φοβηθούν και δεν θα πάψουν τιμώντας τον όρκο τους και την μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, να ασκούν ελεύθερα το λειτούργημα τους»

Και στη Νάξο; Η αντίστοιχη αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου με αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους την 16 και 17 Οκτωβρίου 2017, «ως ελάχιστη ένδειξη πένθους στη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου τους, σύμφωνα και με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος».

Και στη συνέχεια υπάρχει η ανακοίνωση που τονίζει «εκφράζει τη βαθιά θλίψη των μελών του Συλλόγου του στην οικογένεια του εκλιπόντος καθώς και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών του οποίου ήταν μέλος.

Καταδικάζει τη στυγνή  εγκληματική ενέργεια σε βάρος ενός μάχιμου και καταξιωμένου δικηγόρου, η οποία πλήττει το δικηγορικό λειτούργημα αλλά και το θεσμό της Δικαιοσύνης, βάλλει κατά του κράτους δικαίου και αποτελεί κίνητρο για την προστασία και την ασφάλεια όλων των Λειτουργών και των Συλλειτουργών της Δικαιοσύνης ενός δημοκρατικού κράτους δικαίου που έχει υποχρέωση η πολιτεία να διαφυλάξει με κάθε νόμιμο και αποτελεσματικό τρόπο».

Το πλαίσιο  χορήγησης των αδειών έχει ως εξής:

1.- Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης.

2.- Παραγραφές – Προθεσμίες.

3.- Αναστολές πλειστηριασμών.

4.- Προσωρινές Διαταγές και συζήτηση αυτών.

5.- Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής και για πλημμελήματα που από το χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί  εξαετία σε α΄ βαθμό και επταετία σε β΄ βαθμό.

Δεν απαιτείται άδεια για την κατάθεση των προτάσεων και προσθήκης-αντίκρουσης.

Αναβολές: Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Για την υποβολή αιτήματος αναβολής, σε περίπτωση αποχής των Δικηγόρων δεν απαιτείται παράβολο υπέρ του ΤΑΧΔΙΚ, σύμφωνα με το άρθρο 241 παρ. 3 του ΚΠολΔ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ: Ότι τις ημέρες της αποχής, δεν επιτρέπεται η κατάθεση δικογράφων, καθώς και η διενέργεια  κάθε είδους  διαδικαστικών πράξεων στις Γραμματείες των Δικαστηρίων (λήψη αντιγράφων, πιστοποιητικών κ.λ.π), επίσης  η υπογραφή και επίδοση αποφάσεων, επιταγών προς πληρωμή και εκτέλεση, εξώδικων δηλώσεων, οι παραστάσεις σε Συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και  Κτηματολογικά Γραφεία.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxian on the Beach: Στα 25 πιο στιλάτα παραθαλάσσια ξενοδοχεία της Ελλάδας από τους Times του Λονδίνου

Διεθνής αναγνώριση για το boutique ξενοδοχείο της Νάξου, που προβάλλει παγκοσμίως τη διακριτική γοητεία και την αυθεντικότητα του νησιού

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στα σχολεία της Πάρου: Προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών

Ο Δήμος Πάρου υλοποιεί έργο αποκατάστασης ενανθρακωμένων σκυροδεμάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού – Ολοκλήρωση μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η Σύρος στους ονειρικούς προορισμούς του Travel Dreams Magazine για το 2025

Το διεθνές περιοδικό συμπεριέλαβε τη Σύρο ανάμεσα σε 200 κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς, επιβραβεύοντας τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα του νησι

Σε ισχύ το αυξημένο τέλος επιβατών κρουαζιέρας, τι λέει η CLIA για το νέο μέτρο

Από 21 Ιουλίου εφαρμόζεται νέο τέλος αποβίβασης επιβατών σε λιμάνια της χώρας – Αντιδράσεις από τη διεθνή ένωση κρουαζιέρας για τη διαχείριση των εσόδων και τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα.

Τουρισμός: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και στο φθινοπωρινό ταξιδιωτικό τοπίο

Πρώτη στην προσέλκυση νέων ταξιδιωτών και ανάμεσα στους 4 κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης – Ισχυρή ζήτηση και για το φθινόπωρο

Νάξος: Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο στο Naxos Medical με τον Καθηγητή Γεώργιο Σφυροέρα

Ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών προσφέρει εξειδικευμένη αγγειοχειρουργική φροντίδα στο νησί – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Καύσωνας σε εξέλιξη: Υψηλός κίνδυνος θερμικής επιβάρυνσης στο Νότιο Αιγαίο

Κάλεσμα σε προσοχή και εφαρμογή μέτρων αυτοπροστασίας – Ιδιαίτερη μέριμνα για παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς

Δύο Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα σε Ιόνιο και Νότιες Κυκλάδες, ξεκινάει νέα εποχή για την προστασία των ελληνικών θαλασσών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου – Μεγάλη η οικολογική σημασία για το Ιόνιο και τις Νότιες Κυκλάδες

ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.: Καύσωνας στη Σαντορίνη – Μέτρα προστασίας για επισκέπτες της Νέας Καμένης

Ισχυρές θερμοκρασίες από 22 Ιουλίου – Συστάσεις για την ασφαλή επίσκεψη στο Ηφαιστειακό Πάρκο Νέας Καμένης

Η Ελλάδα του τσιμέντου: Τα νησιά πνίγονται στην ανεξέλεγκτη δόμηση

Η δραματική αύξηση της δόμησης στα ελληνικά νησιά αποτυπώνεται σε έρευνα του ΕΚΠΑ. Πώς ο υπερτουρισμός, το Airbnb και η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού μετατρέπουν τα νησιά σε "τουριστικές πόλεις" χωρίς φρένο.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)

Η SEAJETS εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση από και προς Ηρακλειά για όλους τους επιβάτες

Πρωτοβουλία ευθύνης από την εταιρεία και το Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος για τη στήριξη της τουριστικής σύνδεσης με τις Μικρές Κυκλάδες

Ταχύπλοα… για λίγους: Γιατί το ακτοπλοϊκό ταξίδι στις Κυκλάδες έγινε πολυτέλεια

Ακριβά εισιτήρια, περιορισμένες επιλογές και «ταρίφα χωρίς αναλογία» – Η μεγάλη ψαλίδα στις τιμές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και το παράδοξο των Κυκλάδων