Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚαθαρίζουν άμεσα οι δρόμοι στην Ορεινή Νάξο

Καθαρίζουν άμεσα οι δρόμοι στην Ορεινή Νάξο

|

Από τη πρώτη στιγμή τα μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου και Επαρχείου ρίχτηκαν στη μάχη για να μην αποκλειστούν οι κάτοικοι της ορεινής Νάξου και όπως αποδεικνύεται οι δρόμοι άνοιξαν αν και περιμένουμε πλέον το νέο κύμα κακοκαιρίας – Τι συστήνει ο Δήμος μέσω της Πολιτικής Προστασίας 

Η Νάξος ξύπνησε στα λευκά. Από τις πρώτες πρωινές ώρες το σύνολο σχεδόν της Ορεινής Νάξου με ουκ ολίγο χιόνι δημιούργησε ένα πολύ όμορφο σκηνικό. Κάτι από …Ευρώπη, όχι όμως και για νησιώτες που δεν είναι συνηθισμένοι σ’ αυτές τις εικόνες. Και έτσι από το Φιλώτι και πάνω… αποκλεισμός. Η τουλάχιστον χρήση αλυσίδων στις ρόδες για να μπορέσουν τα οχήματα να μετακινηθούν…

Και εμπρός στο φόβο των …χειρότερων, Δήμος και Περιφέρεια ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα βαριά οχήματα έπιασαν δουλειά. Τρία μηχανήματα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ένα ακόμη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, άρχισαν τις εργασίες εκχιονισμό στον οδικό άξονα της ορεινής Νάξου.    Συγκεκριμένα γίνεται καθαρισμός από Φιλώτι προς Καλαντό και Απείρανθο. Απείρανθο – Σταυρό Κεραμωτής – Κεραμωτή – Κόρωνο –Αργοκοίλι. Ελιγμό  – Κωμιακή – Σκαδό – Μέση και Κυνίδαρο – Μονή – Σταυρό Κεραμωτής.

   Ο Έπαρχος Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δρυμαλίας Νίκος Σιδερής ενημερώνονται, παρακολουθούν τις εξελίξεις και συντονίζουν τις εργασίες.   Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  είναι σε ετοιμότητα,  εν όψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

Ανακοίνωση

Όμως, νωρίτερα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ακολουθώντας το παράδειγμα των άλλων δήμων στις Κυκλάδες (Σύρου, Θήρας και Τήνου) εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και συστήσει στους δημότες να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους…

Κι όπως αναφέρει «Λόγω της επιδείνωσης του καιρού με βροχοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και χιονόπτωσης/χιονόστρωσης στα ορεινά και ημιορεινά του Δήμου μας, φαινόμενα που θα συνοδεύονται με θυελλώδεις ανέμους και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και με παγετό, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των παραπάνω καιρικών φαινομένων.

            Ειδικότερα:

–  Να ασφαλίζονται αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο, ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς (τέντες, γλάστρες κλπ.)

–  Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια αλλά και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση των έντονων βροχοπτώσεων ή καταιγίδων.

–  Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά την διάρκεια του φαινομένου.

–  Να ασφαλίζουν παράθυρα και πόρτες του σπιτιού ή του χώρου εργασίας μας.

Σε περίπτωση χιονόπτωσης

– οι οδηγοί των οχημάτων να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, (σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά την οδήγηση), να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.

– Να μετακινούνται, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας κεντρικούς δρόμους.

–         Να αποφεύγονται γενικά άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των καιρικών φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, παγετός)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Κλείνουν τέσσερα σχολεία στις Κυκλάδες, «καμπανάκι» για την εγκατάλειψη των νησιών

Ένα Δημοτικό και τρία Νηπιαγωγεία κατεβάζουν ρολά σε Νάξο και Κέα για το σχολικό έτος 2025-2026 λόγω έλλειψης μαθητών – Τι προβλέπει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Μια “πράσινη” ζωή ξεκινά στη Νάξο, πρώτη φωλιά Chelonia mydas στις Κυκλάδες!

Ιστορική στιγμή στον Απόλλωνα – Η πράσινη θαλάσσια χελώνα φωλεοποίησε για πρώτη φορά στη Νάξο, προκαλώντας συγκίνηση, δέος και ευθύνη για το μέλλον.

«Ναξιακά» 2025 – Τιμητικός 14ος τόμος αφιερωμένος στον Στέφανο Εμμ. Ψαρρά

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων τιμά τον φιλόλογο, ιστορικό και ποιητή Στέφανο Ψαρρά με έναν αναμνηστικό τόμο γεμάτο συγκίνηση, λόγο και μνήμη

Καλοκαίρι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες: Πολιτισμός, παράδοση και φως σε κάθε γωνιά

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2025, με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, φεστιβάλ, αφιερώματα και πολιτιστικές δράσεις σε όλα τα νησιά του δήμου.

Νάξος – Αστυνομικό Τμήμα: Σύλληψη 34χρονου για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη διαμονή

Εντοπίστηκε με κοκαΐνη, κεταμίνη, MDMA και κάνναβη – Κατασχέθηκε και πλαστό διαβατήριο

Βρούτσης: Επίσκεψη στη Νάξο για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικοδήμου

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Νάξου – Επαφές με φορείς και πολίτες

Νάξος – Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Ομόφωνη αντίθεση στη μεταφορά των Κούρων (video)

Συζήτηση για τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ με θέμα τη συντήρηση και προστασία των αρχαϊκών Κούρων – Σαφές μήνυμα από τον Δήμο, τους φορείς και την τοπική κοινωνία υπέρ της παραμονής τους στον φυσικό τους χώρο.

Νάξος εκτός σεζόν: Όταν ο τουρισμός φεύγει και τα βράδια γεμίζουν με ησυχία

Καθώς οι τουρίστες φεύγουν, η Νάξος επιστρέφει στον δικό της ρυθμό. Οι δρόμοι αδειάζουν, τα φώτα χαμηλώνουν και το νησί ξαναβρίσκει τη φωνή της σιωπής.

Euro Γυναικών: Τελευταία πράξη με combo αξίας στο Πολωνία – Δανία

Η Δανία αποχαιρετά τη διοργάνωση με στόχο τη νίκη – Combo επιλογή στο 2 & Over 2,5 για ποντάρισμα με απόδοση διπλασιασμού

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.