Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚατάσχεσαν το κακοποιημένο γαϊδούρι

Κατάσχεσαν το κακοποιημένο γαϊδούρι

|

Την 4η Νοεμβρίου με εισαγγελική παραγγελία έγινε κατάσχεση στο γαϊδούρι που κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης του στο Αγερσανί της Νάξου 

Με εντολή της Εισαγγελίας Νάξου το γαϊδούρι που εντοπίστηκε από τουρίστα στη περιοχή Κάπαρες στο νησί της Νάξου να μην μπορεί να περπατήσει από την ενδονυχίτιδα κατασχέθηκε προσωρινά στις 4 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο υπό την αιγίδα του φιλοζωικού συλλόγου της περιοχής ώστε εκεί να γίνει η περιποίηση των άκρων του.

Tο ζώο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι σε αυτή την κατάσταση για περισσότερο από ένα έτος αφού τα νύχια του είναι εξαιρετικά μεγάλα με αποτέλεσμα και να πονάει και μην μπορεί να βαδίσει. Η Φιλοζωική Νάξου μόλις πληροφορήθηκε στις 25 Οκτωβρίου από έναν τουρίστα που βρίσκεται το θηλυκό ζώο πήγε επί τόπου για να διαπιστώσει τι συμβαίνει και στη συνέχεια κατέθεσε καταγγελία εις βάρος του ιδιοκτήτη του όνου στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού ενώ παράλληλα με αίτημα στην Εισαγγελία Νάξου ζήτησε τη μόνιμη κατάσχεση του.

Εις βάρος του ιδιοκτήτη του γαϊδουριού έχει σχηματιστεί δικογραφία και το ζώο σύντομα θα μπορεί και πάλι σταδιακά να περπατάει χωρίς να υποφέρει αφού κοπούν τα τεράστια νύχια του. Η ενδονυχίτιδα είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται στα ιπποειδή συνήθως εξαιτίας της απουσίας συστηματικής φροντίδας των άκρων τους, της ακινησίας ή και του πάχους του ζώου. Για να ανακουφιστεί το γαϊδούρι που είναι έτσι εδώ και πάρα πολύ καιρό θα χρειαστεί συστηματική φροντίδα από πεταλωτή ο οποίος θα κάνει και τον εξονυχισμό.

# Να σημειώσουμε ότι στις 26 Οκτωβρίου δημοσίευμα της ιστοσελίδας zoosos.gr είχε κάνει αναφορά στο ζήτημα και ανέφερε ότι ” Η Μαρία Γκίκα μέλος του συλλόγου σήμερα έκανε κατάθεση στην Αστυνομία και εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι επί τόπου πήγαν κτηνίατροι οι οποίοι και εξέτασαν το ζώο και η γνωμάτευση τους θα κατατεθεί και στην Εισαγγελία Νάξου, ενώ ο ιδιοκτήτης του ζώου η ταυτότητα του οποίου είναι γνωστή αναζητείται”.

Η ενδονυχίτιδα είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται στα ιπποειδή συνήθως εξαιτίας της απουσίας συστηματικής φροντίδας των άκρων τους, της ακινησίας ή και του πάχους του ζώου.

Για να ανακουφιστεί το γαϊδούρι που είναι έτσι εδώ και πάρα πολύ καιρό και υποφέρει θα χρειαστεί τη φροντίδα πεταλωτή για τον εξονυχισμό και ιππιάτρου ώστε να προσέξει την εξέλιξη της υγείας του και να απαλύνει τον πόνο του ζώου.

Πηγή: zoosos.gr 
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Άνδρος – Λειψυδρία: Τέσσερις μονάδες αφαλάτωσης και χρηματοδότηση 190.000 ευρώ

Με σχέδιο άμεσης παρέμβασης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου επιχειρεί να ανακουφίσει το νησί από την οξεία λειψυδρία, μέσα από μονάδες αφαλάτωσης και γεωτρήσεις.

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Beach Party 2025 στον Αμμίτη για καλό σκοπό – Επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ!

Στις 5 Αυγούστου στην Παραλία Αμμίτης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώνουν δυνάμεις σε ένα καλοκαιρινό πάρτι με μουσική, φαγητό και φιλανθρωπική διάθεση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 39 Δήμοι της Ελλάδας λόγω λειψυδρίας, SOS από το Αιγαίο και την Κρήτη

Η Ελλάδα «στεγνώνει»: Δήμοι από το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη ζητούν βοήθεια – Η ανεπάρκεια νερού γίνεται καθημερινή απειλή για πολίτες, γεωργία και τουρισμό

Νάντια Σαλτερή: «Ο Μητσοτάκης έχασε τους ψηφοφόρους του Κέντρου – Επιστρέφουμε με αίτημα Προανακριτικής»

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για την κάλυψη Βορίδη – Αυγενάκη και κατήγγειλε πολιτική υποκρισία και θεσμικό ευτελισμό.

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν το Αιγαίο, στα 100 km/h η ριπή στην Τήνο! (πίνακας)

Το στενό Τήνου – Μυκόνου «πήρε κεφάλι» με ριπές 100 χιλιομέτρων την ώρα – Ποια νησιά ακολούθησαν στην κατάταξη

Περιστατικό με το Hellenic Highspeed στην Αμοργό: Καταπέλτης έπεσε στη θάλασσα (video)

Ακινητοποιήθηκε το πλοίο ανοιχτά των Καταπόλων – Αντικατέστησε το Highspeed 4 στη γραμμή Πειραιά – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Δύο νέα παιδιά από τη Σίφνο πρόσφεραν κατάλυμα στη γιατρό του νησιού

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η δημόσια έκκληση του Δήμου για φιλοξενία της γιατρού βρήκε συγκινητική ανταπόκριση από τον Πέτρο Τσαλά και την Ελένη Καλογήρου

Επανεκκίνηση για τις Διαδρομές Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στη Βόρεια Νάξο

Δύο ιστορικά μονοπάτια με αφετηρία την Κωμιακή επανενεργοποιούνται με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.