Τετάρτη, 6 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΗ ΓΣΕΕ καλεί σε 48ωρη απεργία ενόψει ασφαλιστικού

Η ΓΣΕΕ καλεί σε 48ωρη απεργία ενόψει ασφαλιστικού

|

Και η ΓΣΕΕ προχωρεί σε ανακοίνωση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης ενόψει κατάθεσης ασφαλιστικού νομοσχεδίου – Συλλαλητήριο στις 9 Μαρτίου 

Γράψαμε νωρίτερα https://www.naxospress.gr/article/%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%B1 ότι έρχεται απεργία διαρκείας στα πλοία μετά την χθεσινή απόφαση της συνεδρίασης στην ΠΝΟ. Όμως, δεν θα είναι μόνοι καθότι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού προετοιμάζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο προκήρυξης 48ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας εντός του Μαρτίου και σίγουρα κατά την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

ΓΣΕΕ

Ειδικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας συνεδρίασε χθες και αποφάσισε αρχικά να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 9 Μαρτίου, σε συνεργασία με συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας, που επίσης αντιδρούν με το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, παρά τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για μικρές βελτιώσεις.
Η ΓΣΕΕ έλαβε ομόφωνη απόφαση να προχωρήσει στην προκήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας, όταν η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει την απαίτησή της για άμεση απόσυρση σχεδίου νόμου Κατρούγκαλου, που το χαρακτηρίζει «ηθικά μη βιώσιμο και απαράδεκτο» προσθέτοντας ότι η Συνομοσπονδία «θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρις ότου αυτοί που στέλνουν τους εργαζόμενους και ολόκληρη της Ελληνική κοινωνία στην κλίνη του Προκρούστη εγκαταλείψουν τις ανάλγητες πολιτικές τους.».

ΑΔΕΔΥ

Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Μαρτίου, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μετά από σύσκεψη με τους κοινωνικούς φορείς. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, λαμβάνοντας υπόψη και τις τοποθετήσεις των φορέων, για να εξετάσει το ενδεχόμενο απεργιακής κινητοποίησης μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Η ΑΔΕΔΥ ζητά «την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου» και εξαγγέλλει συνέχιση του αγώνα, μέχρι η κυβέρνηση να αποφασίσει την απόσυρσή του. «Κοινή ήταν η βούληση, για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, με στόχο να αποσυρθεί αυτό το τερατούργημα, που έχει καταθέσει η κυβέρνηση», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, εκτιμώντας ότι ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Ο κ. Καλομοίρης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να στηρίξουμε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, στις 9 Μαρτίου, με βάση και τη σχετική πρόταση της ΓΣΕΕ. Παραμένει στο τραπέζι η πρότασή μας για κοινή απεργιακή παλλαϊκή κινητοποίηση με γενική απεργία. Θα συζητηθεί αύριο στην Εκτελεστική Επιτροπή ο τελικός προσδιορισμός της ημερομηνίας. Σε κάθε περίπτωση, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πολυήμερες κινητοποιήσεις, αν η κυβέρνηση καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο για ψήφιση. Αυτό το νομοσχέδιο κατεδαφίζει τελείως την κοινωνική ασφάλιση, δεν θα περάσει. Αυτή είναι η βούληση των πλατιών κοινωνικών στρωμάτων. Η κυβέρνηση καλείται να το αποσύρει, προκειμένου να υπάρξει μια άλλη πολιτική. Αυτό εμείς ζητάμε. Μία πολιτική που θα αναγνωρίζει και θα σέβεται τα ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα όλων των πολιτών».

Από την πλευρά του, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παντελής Βαϊνάς, τόνισε σε δηλώσεις του ότι η σύσκεψη δεν ήταν παραγωγική. «Η ΑΔΕΔΥ, όπως και ο κόσμος της εργασίας, οφείλει, αυτήν τη στιγμή, να συμπορευτεί σε αυτήν την κρίσιμη φάση με τον αγώνα που δίνουν οι αγρότες και όλες οι άλλες επαγγελματικές ομάδες, με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα, κόντρα στη λογική της ΓΣΕΕ, που ουσιαστικά πετάει τη μπάλα έξω για ακόμη μία φορά. Αποκλιμακώνει, μετά την επιτυχημένη απεργία στις 4 Φεβρουαρίου, και μιλάει γενικά και αόριστα για μία απεργία στην κατάθεση και για ένα απλό συλλαλητήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαϊνάς, προσθέτοντας: «Θεωρώ ότι, αυτήν τη στιγμή, πρέπει να πάμε άμεσα σε μία κλιμάκωση με 48ωρη απεργία μέσα στο πρώτο δεκαήμερο. Πρέπει να πάμε σε έναν αγώνα ρήξης να μην κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο, να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή και με όλες τις άλλες δράσεις που συνεπάγεται μία τέτοια στόχευση».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς–Πάρος–Νάξος–Κουφονήσια–Κατάπολα για 6 & 13 Αυγούστου

Το “HIGHSPEED 4” θα εκτελέσει τα δρομολόγια του “HELLENIC HIGHSPEED” – Δείτε τις ώρες αναχώρησης και άφιξης

Βασιλική Κατερίνη: «Όταν τραγουδάω στο νησί μου, αυτό χτυπάει στην καρδιά!» (video)

Μια ειλικρινής συζήτηση για την οικογένεια, τη μουσική, τις ρίζες και το μέλλον μέσα από τη συχνότητα της Ραδιοφωνίας Κυκλάδων 101,3.

ΥΠΑ: Σε εξέλιξη οι αναβαθμίσεις σε αεροδρόμια Σύρου, Κυθήρων και Ιωαννίνων

Επιθεωρήσεις από τη Διοίκηση της ΥΠΑ σε κρίσιμες υποδομές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας – Στόχος η αναβάθμιση λειτουργίας, αισθητικής και τουριστικής διασύνδεσης

Γ. Πολυχρονάκος: «Η Δημόσια Υγεία στις Κυκλάδες είναι ο μεγάλος ασθενής»

Καταγγελία από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. για τεράστια κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νησιά – Προειδοποίηση για επιδείνωση το φθινόπωρο

Νάξος – Ο Γιάννης Κασιδάκης στα «Φανάρια»: Ενίσχυση με φόντο το μέλλον

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου υποδέχεται τον 20χρονο forward με εμπειρία και φιλοδοξίες – Χτίζει ομάδα που παίζει, διεκδικεί και εμπνέει!

Συρματόπλεγμα στην Πορτάρα: «Έκνομη ενέργεια» λέει ο Δήμαρχος Νάξου Δ. Λιανός (video)

Αντιδράσεις για την πρόχειρη περίφραξη στο εμβληματικό μνημείο – Τι είπε ο Δήμαρχος στην εκπομπή του OPEN και ποια μέτρα ζητά να ληφθούν άμεσα. (video)

Επίκαιρο ερώτημα αφελούς πολίτη: Ο τουρίστας βεβήλωσε την Πορτάρα; ή, οι αρχαιολόγοι την βεβηλώνουν διαχρονικά;

Εμείς βλέπουμε να εξαφανίζεται όλο  και πιο πολύ, από την αιολική ενέργεια, το κονίαμα της λιθοδομής θεμελίωσης. Μπορεί να μας διαβεβαιώσει η αρχαιολογική υπηρεσία ότι αδίκως ανησυχούμε;

«Νότες του Καλοκαιριού» στο Σαγκρί – Μουσικές διακοπές για παιδιά απόψε στα Δημήτρια

Διαδραστική μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής Νάξος 2025 – Από τις κατασκευές μέχρι τα τραγούδια και τα θαλασσινά παιχνίδια!

Ναός Απόλλωνα: Άμεση αντικατάσταση των συρματοπλεγμάτων με ένα καλαίσθητο καθορισμό του μνημειακού χώρου.

Ο Μιχάλης Φραγκίσκος γράφει για τον ναό του Απόλλωνα, την εικόνα που προσβάλει και τι πρέπει να γίνει ...

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.