Τετάρτη, 28 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΗ ΕΑΣ Νάξου απαντάει αύριο (21/12) στην έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η ΕΑΣ Νάξου απαντάει αύριο (21/12) στην έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού

|

Μέλη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού βρέθηκαν αρχές Δεκεμβρίου στη Νάξο, προχώρησαν σε έρευνα με αφορμή ανακοίνωση προς παραγωγούς της ΕΑΣ Νάξου και αύριο Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, η Διοίκηση της «Ένωσης» καλείται να τοποθετηθεί στις εις βάρος της καταγγελίες 

Ενδεχόμενα προβλήματα στη διάθεση των πατατών χειμερινής καλλιέργειας και στην αγορά γάλακτος, διαπιστώνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού λόγω της συμπεριφοράς της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ).

Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου για να εξετάσει την εισήγηση της Επιτροπής για το αν καταστρατηγείται ο ανταγωνισμός στην αγορά πατάτας και γαλακτοκομικών προϊόντων από την ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ που δραστηριοποιείται στις αγορές αυτές. Και βέβαια, οι διοικούντης της Ναξιώτικης εταιρείας καλούνται να απαντήσουν με επιχειρήματά για την κίνησή τους αυτής… 

Η αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού στην ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, με τη διενέργεια επιτόπιου ελέγχου και επικεντρώθηκε στο να ελέγξει τη συμπεριφορά και το ρόλο της Ένωσης. Ιδιαίτερα, εστίασε στην ανακοίνωσή της στις 29 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με την οποία η ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ ενημέρωνε τους πατατοπαραγωγούς της Νάξου, επικαλούμενη την προστασία δήθεν του δημόσιου συμφέροντος, ότι με βάση ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ένωσης της 24 Νοεμβρίου 2017 «όποιος από τους πατατοπαραγωγούς, χωρίς εξαίρεση, παραβιάσει την απόφαση του Δ.Σ. και διαθέσει την πατάτα της χειμερινής εσοδείας, πριν της 24-12-2017, τότε η τιμή του γάλακτος που παραδίδει στην ΕΑΣ θα μειώνεται για όλο το 2018 στο μισό ποσό απ’ αυτό που πληρώνεται σήμερα».

Κατά την άποψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τυχόν συμμόρφωση των μελών της ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ με την παραπάνω απόφαση πιθανολογείται ότι, ενόψει και της επικείμενης εορταστικής περιόδου, είναι ικανή να επιφέρει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό στην αγορά της πατάτας, καθώς θα περιοριστεί η διάθεση των πατατών χειμερινής καλλιέργειας εις βάρος τόσο των παραγωγών της Νάξου όσο και των καταναλωτών, αλλά ενδέχεται να έχει αντίκτυπο και στην αγορά προμήθειας γάλακτος, μέσω της μειωμένης στο ήμισυ τιμής αγοράς γάλακτος, η οποία δύναται να προκαλέσει σημαντική ζημία εις βάρος των παραγωγών. Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Σημαντική επένδυση 1,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στην προσεισμική ενίσχυση του Κλειστού Γυμναστηρίου και του ΔΑΚ Νάξου, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση μέσω του Υπουργείου Αθλητισμού

Πανναξιακός ΑΟΚ – Γ. Προδρόμου: “Αξίζαμε την άνοδο 100%, για την ώρα θέλω να ξεκουραστώ”

Ο Πανναξιακός ηττήθηκε στο πέμπτο παιχνίδι των τελικών της National League 2, αλλά κέρδισε τον σεβασμό. Ο αρχηγός της ομάδας μιλά για την πορεία, τις αμφιλεγόμενες στιγμές και την επόμενη μέρα.

Πανελλαδικές: Σε πλήρη ετοιμότητα τα εξεταστικά κέντρα της Νάξου

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Μαυρομμάτης απευθύνει μήνυμα στήριξης στους υποψηφίους και τις οικογένειές τους λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τήνος: Δικάζονται 30 πολίτες για την ειρηνική διαμαρτυρία κατά των ανεμογεννητριών

Τριάντα Τηνιακοί θα δικαστούν στις 2 Ιουνίου 2025 στη Σύρο, κατηγορούμενοι για «παράνομη βία» επειδή υπερασπίστηκαν το νησί τους το 2019. Φωνές υπέρ της αθώωσής τους πληθαίνουν.

Σαντορίνη: Καμία απάντηση από το ΥΠΕΝ στο αίτημα για αναστολή οικοδομικών αδειών

Ο Δήμος Θήρας ζητά άμεση παρέμβαση για την προστασία του φυσικού και γεωλογικού τοπίου του νησιού, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος τηρεί σιγή ιχθύος, εν μέσω αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας και πίεσης στις υποδομές.

Ελβετία: “Κόβει” την προμήθεια της Booking.com, θα υπάρχει και συνέχεια;

Η τολμηρή απόφαση του Ελβετού Επιτρόπου Τιμών ανοίγει τον δρόμο για ρυθμίσεις στις πλατφόρμες κρατήσεων σε όλη την Ευρώπη – Τι σημαίνει για ξενοδόχους, τουρίστες και την ίδια την Booking.com

Μήλος: Η Δημοτική Αρχή καταθέτει αίτηση ακύρωσης για την επέκταση του ξενοδοχείου White Coast

Σημαντική νομική κίνηση από τον Δήμο, που αναθέτει την υπόθεση σε εξειδικευμένο δικηγόρο, επικαλούμενος την ανάγκη προστασίας του φυσικού και πολεοδομικού ιστού της Μήλου.

Great Greek Wines 2025: Γιορτή για το ελληνικό κρασί στο Grande Bretagne

Μια λαμπερή τελετή με διεθνή απήχηση, σημαντικές βραβεύσεις και μηνύματα βιωσιμότητας

Λέβιθα: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της κτηνοτροφικής μονάδας Καμπόσου

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες και συντονισμό τοπικών και περιφερειακών φορέων, εγκρίθηκε το αίτημα επανεξέτασης του μοναδικού κτηνοτρόφου στο ακριτικό νησί, εξασφαλίζοντας το μέλλον της παραδοσιακής δραστηριότητας.

Ξανά σε λειτουργία το ελικοδρόμιο Θηρασιάς – Ανάσα ασφάλειας για το νησί

Μετά από επιτυχή έλεγχο της ΥΠΑ, το ελικοδρόμιο είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει υγειονομικές και επιχειρησιακές ανάγκες

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Νάξος: «Έφυγε» ο Αντώνης Καρούσης, θλίψη στην Κωμιακή για τον αγαπητό συγχωριανό

Ο ήσυχος και αγαπητός Αντώνης Καρούσης, με ρίζες στην Κωμιακή και παρουσία στην Αθήνα, έφυγε λίγο πριν επιστρέψει στο χωριό του – Η εξόδιος ακολουθία τελείται σήμερα

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

Νάξος – Πλάκα: Καταστροφή στο όνομα της “καθαριότητας”, καταγγελίες για παράνομες παρεμβάσεις

Μαζική απομάκρυνση φυκιών Ποσειδωνίας με τσουγκράνες, εγκαταστάσεις εν μέσω ωοτοκίας και περιβαλλοντική αδιαφορία σε προστατευόμενη ζώνη Natura.

Νάξος: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το “Naxos Medical” μέσω του προγράμματος «Προλαμβάνω»

Έγκαιρη πρόληψη για τα καρδιαγγειακά νοσήματα με αξιοπιστία και ανθρώπινη φροντίδα – Δωρεάν αιματολογικός έλεγχος για όλους τους πολίτες

Ιος – Γκίκας Γκίκας: “Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στη “βιτρίνα” του νησιού μας”

Η γνωμοδότηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συνοδεύεται από προϋποθέσεις, με αιτήματα για πολεοδομική συνοχή και κοινωνικό σεβασμό.

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Τραγωδία στο λιμάνι της Νάξου: 70χρονος τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή εν πλω

Πολωνός επιβάτης τουριστικού σκάφους υπέστη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – Κατέληξε στο Νοσοκομείο Νάξου παρά τις άμεσες προσπάθειες διάσωσης