Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΧίος: Αυτοκίνητο παρέσυρε 2χρονο κορίτσι από το Ιράκ

Χίος: Αυτοκίνητο παρέσυρε 2χρονο κορίτσι από το Ιράκ

|

Τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα κορίτσι δυο ετών, μέλος οικογένειας Ιρακινών αιτούντων άσυλο, συνέβη σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης στη Χίο.

Δεν ξεκινάσαμε καλά είναι η αλήθεια σήμερα όσον αφορά τα νέα από τη Χίο, νησί του Ανατολικού Αιγαίου και με αφορμή ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους μετανάστες…  Νωρίς το πρωί (λίγο μετά τις 6.3) σήμερα τον δρόμο που οδηγεί στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ έκλεισαν, κάτοικοι του γειτονικού χωριού Χαλκειός που ζητούν να κλείσει το Κέντρο… Ο λόγος; το γεγονός ότι ο πληθυσμός έχει φτάσει τους 5.000 ανθρώπους (!!!) Αποτέλεσμα του αποκλεισμού ήταν να μην καταφέρουν να φθάσουν στο ΚΥΤ οι εργαζόμενοι. Οι κάτοικοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει να βγάζει εκτός κάδρου τη Χίο, δίνοντας βάση μόνο στη Λέσβο και στη Σάμο.

Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε μία συγκλονιστική είδηση…   Τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα κορίτσι δυο ετών, μέλος οικογένειας Ιρακινών αιτούντων άσυλο, συνέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης στη Χίο.  Είναι το δεύτερο ανήλικο παιδί που πέφτει θύμα παράσυρσης από αυτοκίνητο μέσα στις τελευταίες 40 μέρες, έπειτα από ανάλογο περιστατικό με θύμα ένα 5χρονο αγοράκι στη Λέσβο.

Το κοριτσάκι, μαζί με τη μητέρα του και τα δύο του αδελφάκια, είχαν μόλις μεταφερθεί σε μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου διέμεναν, στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, νότια της πόλης της Χίου. Το βαν μιας ΜΚΟ που τους μετέφερε τους αποβίβασε έξω από τη μονάδα στις 12:30 το μεσημέρι και ο οδηγός ήταν έτοιμος να αναχωρήσει, χωρίς να υπολογίσει τι θα συνέβαινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η μητέρα κρατούσε τα δύο από τα τρία παιδιά της, αλλά για κάποια δευτερόλεπτα διέφυγε από την προσοχή της το τρίτο. Η ανήλικη κρύφτηκε παίζοντας πίσω από τις πίσω ρόδες του βαν και παρασύρθηκε απ’ αυτό όταν ο οδηγός έκανε όπισθεν προκειμένου να αποχωρήσει από την περιοχή.

Στο σημείο εκτυλίχθηκαν σκηνές δράματος, με την μητέρα να φωνάζει σε κατάσταση σοκ, εκλιπαρώντας για βοήθεια. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο της Χίου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν, δυστυχώς, τον θάνατό του. Από την Αστυνομία συνελήφθη ο οδηγός του βαν.

Οπως είναι γνωστό στις 24 Σεπτεμβρίου, σε παρόμοιο περιστατικό στη Λέσβο, βρήκε τον θάνατο ένα αγοράκι 5 ετών. Το δυστύχημα συνέβη έξω από εταιρεία χονδρικού εμπορίου, κοντά στο ΚΥΤ της Μόριας.

Το αγοράκι είχε κρυφτεί μέσα σε ένα χαρτόκουτο, σε χώρο δίπλα στην επιχείρηση που χρησιμοποιείται ως χώρος ψυχαγωγίας και προμήθειας τροφίμων για αιτούντες άσυλο. Ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού, που είχε πάει στην επιχείρηση για να φορτώσει, πάτησε με τις ρόδες του το χαρτόκουτο, χωρίς να υπολογίσει ότι μέσα σε αυτό βρισκόταν ο ανήλικος.

Με πληροφορίες από το ethnos.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιωάννα Συνοδινού: “Με την καρδιά στην Αμοργό, όταν το τρέξιμο γίνεται γιορτή ψυχής” (video)

Στο Amorgos Trail Challenge 2025, δεν μετρά μόνο ο τερματισμός, αλλά κάθε βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στη φύση, στην κοινότητα, και στον εαυτό μας.

Αμοργός: Διάσταση απόψεων στην τοπική κοινωνία για την διάνοιξη δρόμου

Ο δήμος υποστήριξε ότι ο δρόμος είχε διανοιχθεί ως εργοταξιακός, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης ενός ναΐσκου

Βατικανό – Corriers Della Sera: “Η στάση του Παρολίν και ο …διχασμός έδωσαν πλεονέκτημα στον Πρέβοστ”

Πάπας Λέων ΙΔ': Πώς τον επέλεξε το Κονκλάβιο - Προηγούνταν ο Παρολίν, αλλά έκανε πίσω

ΕΠΑΛ Νάξου: Δράση με περιβαλλοντικό αποτύπωμα στη Χώρα Νάξου

Το τμήμα Α3 του ΕΠΑΛ Νάξου "Μιχάλης Κατσάνης" συμμετείχε σε δράση καθαρισμού στο Φλοίσβο, στο πλαίσιο του προγράμματος "Δράση και Δημιουργία για το Σχολείο και τον Τόπο μου"

Αλ. Φρατζέσκος: “Η καρδιά της Νάξου απειλείται, κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος”

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση, ο Αλέξανδρος Φρατζέσκος καλεί σε συσπείρωση ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων που αλλοιώνουν το τοπίο και την ταυτότητα του νησιού

“Το Πλαστικό μου κι Εγώ”: Το περιβαλλοντικό ταξίδι συνεχίζεται, πρώτος σταθμός η Νάξος

Μαθητές νησιών του Αιγαίου γίνονται πρωταγωνιστές στην προσπάθεια για λιγότερο πλαστικό – Εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και πράξη από το Cyclades Preservation Fund, την OPUS και με τη στήριξη της ΔΕΗ

Γαλάζιες Σημαίες 2025: Ανακοινώνονται την επόμενη Πέμπτη (15/05)

Ανακοινώνονται οι “Γαλάζιες Σημαίες” στην Ελλάδα για το 2025

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Έως τις 23 Μαΐου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων 2025–2026

Eνίσχυση για οινάμπελα με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων – Αναλυτικά οι όροι και τα κριτήρια προτεραιότητας

Κύθνος: Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του 50χρονος ψαράς που αγνοείτο στο Λαύριο

Ανοιχτά της Κύθνου εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του 50χρονος ψαράς που αγνοείτο στο Λαύριο

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Εκτακτο – “Blue Star 1”: Εκκένωση πλοίου λόγω προειδοποίησης για βόμβα (!!!)

Blue Star 1: Εκκενώνεται το πλοίο λόγω συναγερμού για βόμβα

Γιάννης Βρούτσης: “Η παραμελημένη Νάξος μπαίνει στον αθλητικό χάρτη της χώρας” (video)

Το έργο χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας για την αθλητική κοινότητα της Νάξου, καθώς αναμένεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των τοπικών αθλητικών σωματείων