Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΧίος: Αυτοκίνητο παρέσυρε 2χρονο κορίτσι από το Ιράκ

Χίος: Αυτοκίνητο παρέσυρε 2χρονο κορίτσι από το Ιράκ

|

Τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα κορίτσι δυο ετών, μέλος οικογένειας Ιρακινών αιτούντων άσυλο, συνέβη σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης στη Χίο.

Δεν ξεκινάσαμε καλά είναι η αλήθεια σήμερα όσον αφορά τα νέα από τη Χίο, νησί του Ανατολικού Αιγαίου και με αφορμή ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους μετανάστες…  Νωρίς το πρωί (λίγο μετά τις 6.3) σήμερα τον δρόμο που οδηγεί στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ έκλεισαν, κάτοικοι του γειτονικού χωριού Χαλκειός που ζητούν να κλείσει το Κέντρο… Ο λόγος; το γεγονός ότι ο πληθυσμός έχει φτάσει τους 5.000 ανθρώπους (!!!) Αποτέλεσμα του αποκλεισμού ήταν να μην καταφέρουν να φθάσουν στο ΚΥΤ οι εργαζόμενοι. Οι κάτοικοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει να βγάζει εκτός κάδρου τη Χίο, δίνοντας βάση μόνο στη Λέσβο και στη Σάμο.

Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε μία συγκλονιστική είδηση…   Τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα κορίτσι δυο ετών, μέλος οικογένειας Ιρακινών αιτούντων άσυλο, συνέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης στη Χίο.  Είναι το δεύτερο ανήλικο παιδί που πέφτει θύμα παράσυρσης από αυτοκίνητο μέσα στις τελευταίες 40 μέρες, έπειτα από ανάλογο περιστατικό με θύμα ένα 5χρονο αγοράκι στη Λέσβο.

Το κοριτσάκι, μαζί με τη μητέρα του και τα δύο του αδελφάκια, είχαν μόλις μεταφερθεί σε μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου διέμεναν, στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, νότια της πόλης της Χίου. Το βαν μιας ΜΚΟ που τους μετέφερε τους αποβίβασε έξω από τη μονάδα στις 12:30 το μεσημέρι και ο οδηγός ήταν έτοιμος να αναχωρήσει, χωρίς να υπολογίσει τι θα συνέβαινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η μητέρα κρατούσε τα δύο από τα τρία παιδιά της, αλλά για κάποια δευτερόλεπτα διέφυγε από την προσοχή της το τρίτο. Η ανήλικη κρύφτηκε παίζοντας πίσω από τις πίσω ρόδες του βαν και παρασύρθηκε απ’ αυτό όταν ο οδηγός έκανε όπισθεν προκειμένου να αποχωρήσει από την περιοχή.

Στο σημείο εκτυλίχθηκαν σκηνές δράματος, με την μητέρα να φωνάζει σε κατάσταση σοκ, εκλιπαρώντας για βοήθεια. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο της Χίου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν, δυστυχώς, τον θάνατό του. Από την Αστυνομία συνελήφθη ο οδηγός του βαν.

Οπως είναι γνωστό στις 24 Σεπτεμβρίου, σε παρόμοιο περιστατικό στη Λέσβο, βρήκε τον θάνατο ένα αγοράκι 5 ετών. Το δυστύχημα συνέβη έξω από εταιρεία χονδρικού εμπορίου, κοντά στο ΚΥΤ της Μόριας.

Το αγοράκι είχε κρυφτεί μέσα σε ένα χαρτόκουτο, σε χώρο δίπλα στην επιχείρηση που χρησιμοποιείται ως χώρος ψυχαγωγίας και προμήθειας τροφίμων για αιτούντες άσυλο. Ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού, που είχε πάει στην επιχείρηση για να φορτώσει, πάτησε με τις ρόδες του το χαρτόκουτο, χωρίς να υπολογίσει ότι μέσα σε αυτό βρισκόταν ο ανήλικος.

Με πληροφορίες από το ethnos.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στοίχημα – Βραζιλία: Μάχη ουραγών με την ισοπαλία να έχει το πρώτο λόγο

Παϊσαντού - Κρισιούμα: Μάχη ουραγών με τριπλασιασμό και ο πρώτος λόγος η ισοπαλία...

Νάξος ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, το μήνυμα του Γιάννη Μαργαρίτη

Ο Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων τονίζει την ανάγκη για ποιοτικό τουρισμό, σεβασμό στο περιβάλλον και ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας στο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης

Σίφνος: “Με τα Χέρια και την Καρδιά”, δομεί το μέλλον με πέτρα και συμμετοχή (αφίσα)

Συμμετοχικό εργοτάξιο, παραδοσιακή ξερολιθική τέχνη, νεανική μαθητεία και κοινότητα χτίζουν μαζί τα νέα υδροφράγματα του νησιού – μια εμπειρία που ενώνει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Β. Φλεριανός: “Η διατήρηση των Κούρων στο Φλεριό δεν αφορά μόνο την ιστορία, αφορά και το παρόν και το μέλλον του τόπου μας”

Ο Βασίλης Φλεριανός μιλά δημόσια για την αξία της αυθεντικότητας και της ιστορικής συνέχειας, προτείνοντας in situ ανάδειξη αντί της απομάκρυνσης των μνημείων από τον τόπο τους.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Θαλάσσια Πάρκα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χαρτογραφήσει την προστασία της θάλασσας

Λίγες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δύο μεγάλες ζώνες προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με στόχο την ουσιαστική διαχείριση και τον έλεγχο των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ξεκινούν μικρές (βλ πέργκολα) αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις

Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, το Αεροδρόμιο Νάξου προχωρά σε σημαντικές εργασίες υποδομής. Τοποθέτηση πέργκολας, νέα συρόμενη πόρτα και ανακαίνιση τουαλετών