Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΧιλιάδες «λουκέτα» λόγω φοροδιαφυγής – Εφοριακοί… δύο ταχυτήτων στα νησιά και στις...

Χιλιάδες «λουκέτα» λόγω φοροδιαφυγής – Εφοριακοί… δύο ταχυτήτων στα νησιά και στις μεγάλες πόλεις

|

Εχουν μπει ήδη 125 λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων, εκ των οποίων τα πέντε είναι για διάστημα άνω των δύο ημερών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται βρίσκεται το Σχέδιο «Αιγαίο – Αργοσαρωνικός», αλλά κάποιες ελεγκτικές υπηρεσίες φαίνεται ότι… ζουν στον κόσμο τους, καθώς, όπως προκύπτει από τον απολογισμό της πρώτης εβδομάδας ελέγχων σε όλη την επικράτεια, υπάρχουν έφοροι που δεν έβγαλαν στους δρόμους ούτε ένα συνεργείο!

Στον αντίποδα, κάποιοι συνάδελφοί τους, ξεπερνώντας τις δυσκολίες των θαλάσσιων μετακινήσεων και του σχετικού κόστους, κινήθηκαν βάσει σχεδίου, με αποτέλεσμα να έχουν μπει ήδη 125 λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων, εκ των οποίων τα πέντε είναι για διάστημα άνω των δύο ημερών.

Ειδικότερα, σε τέσσερις περιπτώσεις η αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε για πέντε ημέρες, ενώ υπήρξε και μια πρόταση βαριά υπότροπου όπου το »λουκέτο» μπήκε για δέκα ημέρες, όπως προβλέπουν οι νέες κυρώσεις για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις. Πρεμιέρα έγινε και στα ειδικά πρόστιμα στις περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να επιβληθεί η κύρωση της αναστολής λειτουργίας (π.χ. γιατροί), καθώς μέσα σε μια εβδομάδα έπεσαν »καμπάνες» 1.500 ευρώ σε τρεις περιπτώσεις. Από τις 26 Ιουνίου ως τις 3 Ιουλίου, δηλαδή ουσιαστικά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου για 14.500 προληπτικούς ελέγχους, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.016 έλεγχοι και κινητοποιήθηκαν 723 έλεγχοι της ΑΑΔΕ. Από αυτούς τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 465 περιπτώσεις, διαμορφώνοντας έτσι τη μέση παραβατικότητα στο 23,7%. 

Ωστόσο, η ανάλυση των στοιχείων αποκαλύπτει μεγάλες διαφορές στη δραστηριότητα των υπηρεσιών ανά την επικράτεια. Είναι ενδεικτικό ότι, ενώ τα συνεργεία της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων κατέγραψαν παραβατικότητα 51,30% επί 154 ελέγχων, εστιάζοντας στη  Αττική, οι έλεγχοι των ΔΟΥ έβγαλαν παραβατικότητα λίγο πιο πάνω από 20% και η πρώτη εξήγηση είναι ότι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μαζεύτηκαν γνωρίζοντας ότι ξεκίνησαν οι έλεγχοι. Ως εξαίρεση μπορούν να χαρακτηριστούν η Κέρκυρα και η Λέσβος, όπου η παραβατικότητα, βάσει σχετικά μικρού αριθμού ελέγχων, έφτασε στο 78,5% και 72,97 αντίστοιχα.

Αυτό που αποτελεί, ωστόσο, αντικείμενο προβληματισμού είναι ότι υπάρχουν υπάλληλοι που δεν δέχονται να εργαστούν πέραν του ωραρίου τους, δηλαδή απογευματινές ή νυχτερινές ώρες. Έτσι, ενώ η Σύρος, η Ρόδος, η Χίος, το Ηράκλειο πήραν τα εύσημα για τις επιδόσεις τους, δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι πολλές μεγάλες ΔΟΥ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν ένα πελώριο »μηδέν» στη στήλη των ελέγχων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση (02/09) με 13 θέματα και τον .. Προφήτη Ηλία στο προσκήνιο

Στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα – Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

«E-Kouros»: Παράταση έως 19 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις , τι ισχύει για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Ολιγοήμερη παράταση έδωσε το Υπουργείο Αθλητισμού για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επικαιροποίησης στο Μητρώο 2025.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Ενοποιούνται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έρχεται το νέο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

Μέχρι το τέλος του 2025 η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα εκδίδει ένα ενιαίο πιστοποιητικό που θα διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους.

Μαξίμου: Υιοθέτηση ισχυρισμών Ισραηλινών τουριστών για την υπόθεση της “Αξιώτισσας”

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλά για «ανατριχιαστικό περιστατικό» και καλεί εμμέσως τη Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο – Αμηχανία σε ερώτηση για τη συμπεριφορά των πελατών.

Ο ΑΠΑΣ Νάξου ενισχύθηκε με τον Ευγένιο Σεργιένκο, όλες οι κινήσεις στο ρόστερ

Ο 31χρονος forward με εμπειρία από Ελλάδα και εξωτερικό έρχεται στα Φανάρια για να δώσει ύψος και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών.

Διαψεύδει τις φήμες παραίτησης ο Δήμαρχος Σύρου, Αθανασίου: “Θα ολοκληρώσουμε την πενταετία”

Με επίσημη ανακοίνωση ο Αλέξανδρος Αθανασίου βάζει τέλος στα σενάρια αποχώρησης και καλεί τους δημότες σε ενότητα για την πρόοδο του νησιού.

Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Θήρας: «Ένα σακί τραγούδια» στην Οία

Η Οία υποδέχεται το μουσικό οδοιπορικό «Ένα σακί τραγούδια» με ήχους από κάθε γωνιά του Ελληνισμού

Γιώργος Λεονταρίτης: Μια νέα σελίδα για τη δημόσια υγεία στις Κυκλάδες

Η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Σύρου, χάρη στη δωρεά του Αντώνη Κομνηνού, ενώνει επιστήμη και ανθρωπιά

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.