Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαHellenic Seaways: "Νήσος Σάμος" (Παροναξία) και "Νήσος Μύκονος" (Βόρειο - Κεντρικό Αιγαίο)

Hellenic Seaways: “Νήσος Σάμος” (Παροναξία) και “Νήσος Μύκονος” (Βόρειο – Κεντρικό Αιγαίο)

|

Από αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου το «Νήσος Σάμος» μπαίνει στη γραμμή της Παροναξίας αρχικά με τέσσερις φορές την εβδομάδα – Το «Νήσος Μύκονος» από σήμερα (30/03) μπαίνει στη γραμμή Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου με σύνδεση από το καλοκαίρι και της Σύρου ως ενδιάμεσος σταθμός – Τι λέει ο Αντώνης Αγαπητός για την έλευση του «Νήσος Σάμος» 

Το είδαμε χθες… το απολαύσαμε… Εντυπωσιακό… Γέμισε το λιμάνι … Ο λόγος με το «Νήσος Σάμος» πλοίο μήκους 193 μέτρων το οποίο χθες έκανε το δοκιμαστικό του ταξίδι στα λιμάνια Πάρου, Νάξου και από αύριο θα μπει κανονικά στο μαγκάνι της καθημερινότητας. Κάποιοι είπαν ότι είναι …παλιό, αλλά η αλήθεια είναι ότι το πλοίο της Hellenic Seaways, έχει ανακαινιστεί εκ βάθρων στοχεύοντας να διεκδικήσει όπως είπε σήμερα σε συνέντευξή του ο Αντώνης Αγαπητός – διευθύνων σύμβουλος – μερίδιο της τάξης του 20% σε μια αγορά όπως η ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων με διακίνηση 5 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως εκ των οποίων το 1,8 εκατομμύρια αφορά στην Πάρο Νάξο Σαντορίνη και τους ενδιάμεσους σταθμούς..

Η εταιρεία δρομολογεί όπως είπε ένα σύγχρονο πλοίο που μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό επιβατών (2.200) ενώ οι χώροι τους μπορούν να προσφέρουν πολυτέλεια και άνεση ταξιδίου, στοιχείου στο οποίο έχει επενδύσει η εταιρεία. : “Με ιδιαίτερη συγκίνηση επιστρέφουμε σήμερα στη γραμμή Πειραιά – Πάρου – Νάξου – Σαντορίνης, μετά από τη μακροχρόνια απουσία μας. Πολλώ δε μάλλον με το ‘Νήσος Σάμος’, ένα πλοίο στο οποίο επενδύσαμε πολλά εκατομμύρια ευρώ, από ίδια κεφάλαια, για την πλήρη μετασκευή του στα Ναυπηγεία Περάματος με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται μέχρι σήμερα στο Αιγαίο. Στην Hellenic Seaways, είναι αδιαπραγμάτευτο καθήκον μας να βελτιωνόμαστε συνεχώς για να παρέχουμε υπηρεσίες ποιότητας στο επιβατικό κοινό που μας εμπιστεύεται για τη μεταφορά του, αλλά και να στηρίζουμε την εγχώρια οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες, με κάθε ευκαιρία”.

Από τις 31 Μαρτίου 2017, τo “Νήσος Σάμος” θα αναχωρεί τέσσερις φορές την εβδομάδα στις 16.30 από την Πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά με τελικό προορισμό το λιμάνι Αθηνιός της Σαντορίνης στις 01.20 ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Από 16 Ιουνίου το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά στις 23.55 με άφιξη στην Σαντορίνη στις 08.55.

Αυτά όσον αφορά τα δρομολόγια.. Από εκεί και πέρα κι ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 20ης Απριλίου ο κ. Αγαπητός σημείωσε ότι τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους και δείχνουν ότι η εταιρεία πάει από το καλό στο καλύτερο, όπως είπε, και το 2015 η εταιρεία πέτυχε τζίρο 132 εκατομμυρίων € Από 104 εκατομμύρια, εξέλιξη που έρχεται ως συνέχεια του γεγονότος ότι ενισχύθηκαν τα εμπορικά μερίδια της Hellenic. Παράλληλα η εταιρεία προχώρησε σε αναδιάρθρωση των δανείων τα οποία το 2015 ήταν 183 εκατομμύρια € και σήμερα έχουν πέσει στα 143 εκατομμύρια €. Δηλαδή μέσα σε 18 μήνες ο δανεισμός μειώθηκε κατά 40 εκατομμύρια € ενώ και το πλοίο «Νήσος Σάμος» αγοράστηκε από ίδια κεφάλαια.  Τα θετικά αποτελέσματα συνεχίστηκαν και το 2016 με τον κύριο Αγαπητό  να αναφέρει ότι η λειτουργική κερδοφορία την περασμένη χρονιά διαμορφώθηκε στα 18 εκατομμύρια € και τα καθαρά κέρδη στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. «Δεν διανοούμαι ότι ένας μέτοχος μπορεί να θέλει το κακό της εταιρείας και να έχει άλλη ατζέντα, θα ήμουν ευχαριστημένος εάν όλοι υποστήριζαν την διοίκηση στο έργο της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και το Νήσος Μύκονος»

Και τέλος να αναφέρουμε ότι από σήμερα το «Νήσος Μύκονος» είναι και πάλι στα νερά του Αιγαίου… την περίοδο του Πάσχα (10-19 Απριλίου) το πλοίο θα πραγματοποιεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα προς Βόρειο Αιγαίο και δύο προς Πειραιά Για το διάστημα 19 Απριλίου-11 Ιουνίου θα συνεχιστούν τα τρία δρομολόγια την εβδομάδα προς Βόρειο Αιγαίο (εντάσσονται και οι Φούρνοι), ενώ οι επιστροφές προς Πειραιά θα αυξηθούν σε τρεις. Για την θερινή περίοδο (12 Ιουνίου-10 Σεπτεμβρίου) το πλοίο θα περνά από τη Σύρο καθημερινά (εκτός Τετάρτης) με πρωινή αναχώρηση (7:35), ενώ για την επιστροφή προς Πειραιά θα κάνει πέντε βραδινά (20:35) δρομολόγια. Η σύνδεση με Ικαρία – Σάμο θα γίνεται και στα έξι δρομολόγια, ενώ το δρομολόγιο της Τρίτης θα συνεχίζει και προς Χίο – Μυτιλήνη – Λήμνο – Καβάλα. Τέλος, για το διάστημα 11 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά (07:35) από Πειραιά για Σύρο – Μύκονο – Εύδηλο – Καρλόβασι και επιστροφή για Πειραιά επίσης καθημερινά, με αναχώρηση από Σύρο στις 20:35

Με πληροφορίες από το Cyclades24.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λέσβος: 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς ανήμερα Δεκαπενταύγουστου

Ο δράστης έβαλε φωτιές σε χωράφια, σε υπαίθριους χώρους και σε νταλίκα με ζωοτροφές – Επικαλέστηκε αντεκδίκηση και «θολωμένη σκέψη».

Β. Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη» – Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα στα πλοία

Μετά από παράβαση σε πορθμειακή γραμμή, το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά σε εντατικούς ελέγχους και αυστηρές κυρώσεις για τη φόρτωση οχημάτων στα πλοία.

Νάξος – Δαμαριώνας: Μουσικό αφιέρωμα (23/08) στον αξέχαστο Γιώργο Μπίλη (αφίσα)

Ο Σύλλογος Δαμαριωτών τιμά τον αξεπέραστο Γιώργο Μπίλη (Γεώργιο Τσιμπλάκη), τον στιχοπλόκο και συνθέτη της νησιώτικης σάτιρας, με μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό.

Νάξος: 3χρονο αγοράκι κινδύνευσε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση παρευρισκόμενων – Ερωτήματα για την απουσία ναυαγοσώστη και τι προβλέπει ο νόμος.

Σύρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη «Λευκή Νύχτα» του Σαββάτου 23 Αυγούστου (αφίσα)

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου από τις 19:00 έως τις 24:00 – Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης στο Φεστιβάλ Νάξου, μία μουσική συνάντηση στο Πύργο Μπαζαίου

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στις 21:30, η διεθνώς καταξιωμένη ερμηνεύτρια και ο ταλαντούχος πιανίστας ενώνουν φωνή και πιάνο σε ένα μοναδικό ταξίδι μελωδιών από τη Μεσόγειο και πέρα.

Επιδόματα χιλιάδων ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής, oι πυροσβέστες στις φλόγες, αλλά εκτός «βαρέων και ανθυγιεινών»

Η Βουλή ενέκρινε επιδόματα έως 4.000€ για τους υπαλλήλους της. Οι εποχικοί πυροσβέστες απαντούν με οργή: «Σας παραδίδουμε στη χλεύη της κοινωνίας».

Νάξος: Η Ελένη Σαλτερή – Γρατσία παρουσιάζει τα δύο νέα της βιβλία στο Δαμαριώνα

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στο “Ανδρονίκειο” πολιτιστικό κέντρο, η συγγραφέας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή βραδιά λογοτεχνίας και διαλόγου.

Καταγγελία για την καταστροφή στο Αλυκό Νάξου: Natura δεν σημαίνει πάρκινγκ

Το Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» καταγγέλλει την καταπάτηση στο Αλυκό: αυτοκίνητα, κατασκήνωση και σκουπίδια απειλούν το μοναδικό κεδρόδασος και τις αμμοθίνες.

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένας θεσμός που ενώνει τη Νάξο για τρίτη χρονιά (photos)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σκακιστικό τουρνουά του Συλλόγου Μονιατών «Η Τέχνη», με μικρούς και μεγάλους να δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μονής.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.