Κυριακή, 18 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΧάρρυ Κλυνν: Την Παρασκευή (25/05) η εξόδιος ακολουθία στη Καλαμαριά

Χάρρυ Κλυνν: Την Παρασκευή (25/05) η εξόδιος ακολουθία στη Καλαμαριά

|

Θρησκευτική θα είναι η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου –  Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μητρόπολη Καλαμαριάς) – Πριν από χρόνια (1985) ο Χάρρυ Κλυνν είχε σκηνοθετήσει την κηδεία του (!!!!) 

Θρησκευτική θα είναι η κηδεία του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν), που θα πραγματοποιηθεί τελικά την ερχόμενη Παρασκευή 25 Μαΐου. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μητρόπολη Καλαμαριάς). Ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο Καλαμαριάς.

Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν) πέθανε χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 78 ετών, μετά απο πολυετή ασθένεια (αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα), η οποία είχε επιδεινωθεί με τον πρόωρο χαμό του γιου του, μουσικού και σκηνοθέτη Νικόλα Τριανταφυλλίδη, προ διετίας.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σύντροφος του γιού του (Νικόλα Τριανταφυλλίδη), Μαρίνα Δανέζη, «αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί δωρεές στα “Παιδικά χωριά SOS Ελλαδος – Alpha Bank Iban: GR 6501 4084 608460 0200 2000170″».

Είναι χαρακτηριστικό πάντως -όπως χαρακτηριστικός υπήρξε και ο ίδιος ο Χάρρυ Κλυνν- το πώς είχε επιλέξει το ψευδώνυμο «Χάρρυ Κλυνν» ο πρωτοπόρος σατυρικός καλλιτέχνης. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του προ ετών, το ψευδώνυμο με το οποίο καθιερώθηκε καλλιτεχνικά, ήταν επιλογή του σε αντιπαράθεση με τον εμβληματικό κινηματογραφικό χαρακτήρα της εποχής, τον Dirty Harry («Βρώμικος Χάρι»). Ο ίδιος επέλεξε να είναι ο «Καθαρός» (“Clean” Harry).

Σκηνοθέτησε την κηδεία του 

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι ο Χάρρυ Κλυνν είχε σκηνοθετήσει την δική  του εξόδια ακολουθία. Και μάλιστα είχε σατυρίσει όλα τα πρόσωπα της εποχής καθότι μιλάμε για τις αρχές της δεκαετίας του 80… Και στο Α Νεκροταφείο Αθηνών είχαν δώσει το παρών όλα τα πολιτικά πρόσωπα της εποχής, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έως τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Λεωνίδα Κύρκο. Σε ρόλο ρεπόρτερ η Λιάνα Κανέλλη που κάλυψε την έλευση των VIP… 

Εξέφρασε δε και το παράπονό του λέγοντας «εκείνο που πραγματικά με στεναχώρησε είναι ότι δεν ήρθαν στην κηδεία μου ούτε ο Μπρέζνιεφ, ούτε ο Ρήγκαν, ούτε ο Μιτεράν… Βέβαια από τον Ζισκάρ ντ’ Εστέν δεν είχα και πάρα πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Κατ’ αρχήν δεν είναι εν ενεργεία. Ύστερα έμαθα ότι ήθελε να με κλάψει μόνος του, στο σπίτι του. Από την πατρίδα μου, όμως, δεν έχω κανένα παράπονο. Και ως ζωντανό και ως αείμνηστο, με τίμησε. Η πλατεία Χάρρυ Κλυνν, πρώην πλατεία Συντάγματος, θα θυμίζει πάντα στις επόμενες γενεές το πέρασμά μου από τους χιλιοτραγουδισμένους δρόμους της Αθήνας»

Και όλα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί, με τίτλο “Εις Μνήμην Χάρρυ Κλυνν” που γυρίστηκε το 1981, αλλά βγήκε στην κυκλοφορία το 1985… Κρατάμε και το γεγονός ότι έχει ως χρονιά θανάτου το 1978, τριάντα χρόνια αργότερα έφυγε…

Με την αρωγή του ΑΠΕ – ΜΠΕ, newsit.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Θερμές ευχαριστίες για τη σχολική εκδρομή στην Πάρο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζει δημόσια την ευγνωμοσύνη του προς τους συνοδούς καθηγητές για την υπεύθυνη στάση τους, σε ένα ταξίδι με απρόβλεπτες συνθήκες.

Ο Παρθενώνας είχε φώτα

Ισπανός αρχαιολόγος αποκαλύπτει πώς φωτιζόταν το εσωτερικό του Παρθενώνα στην Αρχαιότητα

Η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του Αλεξάντρε Αλεμάο

Κοντά σε πρόταση για τον Βραζιλιάνο φορ η ΑΕΚ

Λύγισε στη Νίκαια ο Πανναξιακός AOK – Έμεινε εκτός National League 1

Παρά την αξιέπαινη προσπάθεια και το εντυπωσιακό πρώτο μέρος, ο Πανναξιακός ηττήθηκε από τον Ιωνικό με 67-61 στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό των playoffs, χάνοντας το εισιτήριο για την άνοδο

Πανναξιακός ΑΟ: «Πλήγμα στο 92’, ισοφάριση και ένταση στην Αγιάσο»

Ο Πανναξιακός προηγήθηκε νωρίς, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο τρίποντο στη Λέσβο, με τον Όλυμπο να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις και να προκαλεί έντονη διαμαρτυρία για οφσάιντ στη φάση του γκολ.

Σαντορίνη: Φιλοξενεί το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΠΟΞ, πρώτη φορά στις Κυκλάδες

Η καρδιά του ελληνικού τουρισμού χτυπά στα Φηρά στις 4 Ιουνίου – Ενώνουν τις φωνές τους ξενοδόχοι, φορείς και επιχειρηματίες για τη βιωσιμότητα και το μέλλον του τουρισμού

Επακούμβηση του “SAONISOS” στη Λέρο χωρίς τραυματισμούς

Κατά τη διάρκεια της πρυμνοδέτησης στο λιμάνι της Λέρου, το πλοίο “SAONISOS” προσέκρουσε ελαφρά στην προβλήτα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ρύπανση – Το πλοίο απέπλευσε κανονικά για Λειψούς.

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στη Ναυτιλία: Ένας Ωκεανός Ευκαιριών για τις Γυναίκες της Θάλασσας

Η ΣΕΕΝ τιμά τις γυναίκες της ελληνικής ναυτιλίας και αναδεικνύει τη συμβολή τους στον πιο δυναμικό κλάδο της χώρας – Με το βλέμμα στην ισότητα και τη βιωσιμότητα.

Κρήτη: Το Κουφονήσι δεν είναι μόνο παραδείσιες παραλίες, είναι και ένας αρχαιολογικός θησαυρός

Από ρωμαϊκά θέατρα και δημόσια λουτρά μέχρι ψηφιδωτά και λατρευτικά αγάλματα: Το ακατοίκητο νησί Λεύκη κρύβει στα σπλάχνα του έναν εντυπωσιακό αρχαίο πολιτισμό

Ώρα Τελικού στη Νίκαια: Ο Πανναξιακός ΑΟΚ διεκδικεί άνοδο στη National League 1! (video)

Σήμερα στις 13:30 ο Πανναξιακός δίνει τον υπέρτατο αγώνα κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας, με φόντο την άνοδο και τον τίτλο στη National League 2 – Όλοι στο πλευρό της ομάδας των Κυκλάδων!

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.