Θρησκευτική θα είναι η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου – Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μητρόπολη Καλαμαριάς) – Πριν από χρόνια (1985) ο Χάρρυ Κλυνν είχε σκηνοθετήσει την κηδεία του (!!!!)
Θρησκευτική θα είναι η κηδεία του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν), που θα πραγματοποιηθεί τελικά την ερχόμενη Παρασκευή 25 Μαΐου. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μητρόπολη Καλαμαριάς). Ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο Καλαμαριάς.
Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν) πέθανε χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 78 ετών, μετά απο πολυετή ασθένεια (αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα), η οποία είχε επιδεινωθεί με τον πρόωρο χαμό του γιου του, μουσικού και σκηνοθέτη Νικόλα Τριανταφυλλίδη, προ διετίας.
Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σύντροφος του γιού του (Νικόλα Τριανταφυλλίδη), Μαρίνα Δανέζη, «αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί δωρεές στα “Παιδικά χωριά SOS Ελλαδος – Alpha Bank Iban: GR 6501 4084 608460 0200 2000170″».
Είναι χαρακτηριστικό πάντως -όπως χαρακτηριστικός υπήρξε και ο ίδιος ο Χάρρυ Κλυνν- το πώς είχε επιλέξει το ψευδώνυμο «Χάρρυ Κλυνν» ο πρωτοπόρος σατυρικός καλλιτέχνης. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του προ ετών, το ψευδώνυμο με το οποίο καθιερώθηκε καλλιτεχνικά, ήταν επιλογή του σε αντιπαράθεση με τον εμβληματικό κινηματογραφικό χαρακτήρα της εποχής, τον Dirty Harry («Βρώμικος Χάρι»). Ο ίδιος επέλεξε να είναι ο «Καθαρός» (“Clean” Harry).
Σκηνοθέτησε την κηδεία του
Βέβαια, να σημειώσουμε ότι ο Χάρρυ Κλυνν είχε σκηνοθετήσει την δική του εξόδια ακολουθία. Και μάλιστα είχε σατυρίσει όλα τα πρόσωπα της εποχής καθότι μιλάμε για τις αρχές της δεκαετίας του 80… Και στο Α Νεκροταφείο Αθηνών είχαν δώσει το παρών όλα τα πολιτικά πρόσωπα της εποχής, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έως τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Λεωνίδα Κύρκο. Σε ρόλο ρεπόρτερ η Λιάνα Κανέλλη που κάλυψε την έλευση των VIP…
Εξέφρασε δε και το παράπονό του λέγοντας «εκείνο που πραγματικά με στεναχώρησε είναι ότι δεν ήρθαν στην κηδεία μου ούτε ο Μπρέζνιεφ, ούτε ο Ρήγκαν, ούτε ο Μιτεράν… Βέβαια από τον Ζισκάρ ντ’ Εστέν δεν είχα και πάρα πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Κατ’ αρχήν δεν είναι εν ενεργεία. Ύστερα έμαθα ότι ήθελε να με κλάψει μόνος του, στο σπίτι του. Από την πατρίδα μου, όμως, δεν έχω κανένα παράπονο. Και ως ζωντανό και ως αείμνηστο, με τίμησε. Η πλατεία Χάρρυ Κλυνν, πρώην πλατεία Συντάγματος, θα θυμίζει πάντα στις επόμενες γενεές το πέρασμά μου από τους χιλιοτραγουδισμένους δρόμους της Αθήνας»
Και όλα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί, με τίτλο “Εις Μνήμην Χάρρυ Κλυνν” που γυρίστηκε το 1981, αλλά βγήκε στην κυκλοφορία το 1985… Κρατάμε και το γεγονός ότι έχει ως χρονιά θανάτου το 1978, τριάντα χρόνια αργότερα έφυγε…
Με την αρωγή του ΑΠΕ – ΜΠΕ, newsit.gr