Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΦολέγανδρος: Σε δίκη ο δολοφόνος ("σε ήρεμη ψυχική κατάσταση") της Γαρυφαλλιάς

Φολέγανδρος: Σε δίκη ο δολοφόνος (“σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”) της Γαρυφαλλιάς

|

Σε δίκη για «ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς – Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από γνωστό δικηγορικό γραφείο 

Σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση θα παραπεμφθεί ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.

«Η δικογραφία διεβιβάσθη στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Νάξου, η οποία θα προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο Νάξου να παραπεμφθεί ο υγιέστατος δράστης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ώστε να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από υγιέστατο δράστη, για την οποία προβλέπεται η ποινή της ισοβίου καθείρξεως», τονίζεται στην ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια.

Επίσης, σημειώνεται πως «η οικογένεια Ψαρράκου επιθυμεί όπως η δίκη αυτή διεξαχθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για λόγους ασφαλείας, όπως έγινε και με τη δίκη Τοπαλούδη». 

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια:

folegand.jpg“Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξης Κούγιας είναι συνήγορος υποστηρίξεως της κατηγορίας της αείμνηστης φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, που σε ηλικία 26 ετών, αφού προηγουμένως βασανίστηκε αγρίως, έχασε τη ζωή της από το Δ.Β.

Από την πρώτη στιγμή ο δράστης, αντί να ζητήσει συγγνώμη από την τραγική οικογένεια του θύματος, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Βλάχου προσπάθησε να πείσει τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές του Πρωτοδικείου Νάξου περί του ότι είναι ακαταλόγιστος λόγω ανιάτου ψυχασθένειας, ώστε να μη δικαστεί και οδηγηθεί στις φυλακές αλλά να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο προς θεραπεία.

Σήμερα περιήλθαν στην κατοχή του γραφείου μας η με αρ. πρωτ. 109/1-6-2022 και η με αρ. πρωτ. 114/3-6-2022 πραγματογνωμοσύνες, οι οποίες διετάχθησαν για να διαπιστωθεί αν ο δράστης είναι πραγματικά ψυχικά άρρωστος και άρα ακαταλόγιστος και η απάντηση των ιατροδικαστών ήταν κόλαφος για τον ίδιο και την υπεράσπισή του. Οι πραγματογνώμονες απεφάνθησαν ότι ο δράστης όχι μόνο δεν είναι ακαταλόγιστος αλλά δεν είναι καν μειωμένου καταλογισμού.

Μετά την απάντηση αυτή των ιατροδικαστών, η οποία βρίσκεται στην κατοχή μας, η συνεργάτης του γραφείου μας Αικατερίνη Ημέλλου υπέγραψε το πέρας της ανακρίσεως και η δικογραφία διεβιβάσθη στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Νάξου, η οποία θα προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο Νάξου να παραπεμφθεί ο υγιέστατος δράστης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ώστε να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από υγιέστατο δράστη, για την οποία προβλέπεται η ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Όπως είναι γνωστό η οικογένεια Ψαρράκου επιθυμεί όπως η δίκη αυτή διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για λόγους ασφαλείας, όπως έγινε και με τη δίκη Τοπαλούδη, στην οποία, όπως είναι γνωστό, ο κος Κούγιας ήταν και πάλι συνήγορος υποστηρίξεως της κατηγορίας”. 

Με πληροφορίες από τη σελίδα iefimerida.gr 

loading...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μήλος – Εστίαση & Καταλύματα: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο

Στη Μήλο οι μεγαλύτερες αυξήσεις εσόδων τουρισμού το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο – Εκτός λίστας η Νάξος – Το ρεκόρ της Μυκόνου

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές, χρήματα τη Παρασκευή στους λογαριασμούς

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Σήμερα Δευτέρα (25/9) εκπνέει η πρώτη προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εκλογές – Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου”: Ανοιχτή επιστολή προς υποψηφίους

Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου” και "παρέμβαση" ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών - Ανοιχτή επιστολή με ερωτήσεις όπου ζητούν απαντήσεις από τους υποψήφιους των συνδυασμών

Σύρος – AnimaSyros: Ξεκινάει αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Ξεκινάει στις 26 Σεπτεμβρίου με το πλουσιότερο πρόγραμμα στην ιστορία του, φιλοξενώντας δημιουργούς από 53 χώρες και σχεδόν 300 ταινίες

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η Νάξος ψήφισε (και πάλι) Αχτσιόγλου

Και τη 2η Κυριακή (24/09) η Νάξος έστειλε το δικό της μήνυμα... Πως ψήφισε η πόλη της Νάξου και το Φιλώτι

Αθήνα – Μ. Ελευθερίου: “Η Ελληνική σημαία, μυστικά… και αλήθειες!”

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζεται το βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου "Η Ελληνική σημαία, μυστικά ... και αλήθειες"

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – Στις 12:00 η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες

Σήμερα από τις 8:30 ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr. Τι πρέπει να γνωρίζετε μέσα από ερωτήσεις - απαντήσεις

Σύρος – Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών: Συνάντηση με τον Χάρη Βεκρή

Συνάντηση του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Χάρη Βεκρή

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)
loading...

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Αμοργός – “Νέα Πνοή”: ” Τι δυσάρεστες εκπλήξεις, περιμένουν τους πολίτες της Αμοργού;”

Η τοποθέτηση της παράταξης "Νέα Πνοή" Δήμου Αμοργού σχετικά με το χωροταξικό και τη θέση της Δημοτικής Αρχής

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Τήνος: Γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα, άμεση αντίδραση λιμενικού και ναυτικών (video)

Το μεσημέρι της Τρίτης γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου ... Η αντίδραση ναυτικών, λιμενικού και καβοδετών (video)

Πάρος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 70χρονο

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Πάρο

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)
loading...