Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΦολέγανδρος: Ομολόγησε ο 30χρονος και έρχεται ... Νάξο

Φολέγανδρος: Ομολόγησε ο 30χρονος και έρχεται … Νάξο

|

Τη δολοφονία της 26χρονης, η οποία εντοπίστηκε νεκρή σε θαλάσσιο χώρο στη Φολέγανδρο, ομολόγησε σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος σύντροφός της – Τι επικαλέστηκε και γιατί “κέρδισε” ταξίδι στη Νάξο 

Λύνεται το μυστήριο με τον θάνατο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο. Τα ξημερώματα, ο 30χρονος ο οποίος αγνοείτο και εντοπίστηκε χθες, ανακρινόταν από το βράδυ του Σαββάτου, αρχικά από την τοπική αστυνομία και το λιμενικό και έπειτα από στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που μετέβησαν στο νησί για να δώσουν χείρα βοηθείας. 

Όπως είπε στις Αρχές, οι δυο τους τσακώνονταν τις τελευταίες ημέρες. Το ίδιο έγινε και το μοιραίο μεσημέρι της Παρασκευής ενώ βρίσκονταν εν κινήσει στο αυτοκίνητο. Εκείνος έβγαλε εκτός δρόμου το όχημα και το έριξε στην βραχώδη πλαγιά 30 μέτρα, ενώ σε άλλα τόσα θα έπεφταν στην θάλασσα.

Η κοπέλα βγήκε έξω, την ακολούθησε και την έσπρωξε στη θάλασσα. Χτύπησε σε κάποια βράχια και κατέληξε στη θάλασσα. Υποστήριξε ότι βούτηξε και αυτός στην θάλασσα για να την βοηθήσει αλλά όταν την βρήκε αναίσθητη τράπηκε σε φυγή. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία και θα επιχειρηθεί εντός της ημέρας να μεταφερθεί στην εισαγγελία Νάξου. Και έρχεται στη Νάξο γιατί πολύ απλά η Φολέγανδρος ανήκει διοικητικά (σε επίπεδο Αστυνομίας) στην Ιο και άρα… Πρωτοδικείο και Εισαγγελεία Νάξου. 

Πώς εντοπίστηκε

H παρατηρητικότητα και η άμεση αντίδραση μιας γυναίκας στη Φολέγανδρο, η οποία έτυχε να περνάει από το σημείο της τραγωδίας χτες το βράδυ και να αναγνωρίσει τον 30 χρονο ο οποίος ήταν κρυμμένος και φοβισμένος στη βραχώδη περιοχή όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης Γαρυφαλλιάς, οδήγησαν τις αστυνομικές αρχές στη σύλληψη του 30χρονου. 

Η οικογένεια της 26χρονης ζητούσε να μάθει από το φίλο της κόρης τους, κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε το παιδί τους νεκρό αλλά και αγωνιά για το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης όπου θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Ο 30χρονος άντρας, ύστερα από αναζήτηση που ξεπέρασε το ένα 24ωρο όταν συνελήφθη χτες το βράδυ, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «παιδιά τι έκανα, ήταν η κακιά στιγμή» ενώ εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα πάρουν τις επόμενες ώρες το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τα ντοκουμέντα από το σημείο του φονικού.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της 26χρονης εντοπίστηκε την Παρασκευή στη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά», βορειοδυτικά του νησιού. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος με ιδιωτικό σκάφος, ενώ η σορός της 26χρονης παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή εντοπίστηκε τσαντάκι που περιείχε ταυτότητα του 30χρονου, τα ίχνη του οποίου αναζητούνταν για ώρες. Παράλληλα, κατά τη δημόσια τηλεόραση, στην περιοχή βρέθηκε σπασμένο το κολιέ της 26χρονης και ένα σκουλαρίκι της, καθώς και κηλίδες αίματος. Από το Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, που θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου της 26χρονης. Ο 30χρονος και η 26χρονη, και οι δύο με καταγωγή από την Κορινθία, βρίσκονταν στη Φολέγανδρο από τις 13 Ιουλίου.

«Θέλουμε να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από το θάνατο του παιδιού μας»

Οι γονείς της άτυχης Γαρυφαλλιάς μιλώντας χτες στο protothema.gr ανέφεραν ότι οι Αρχές κάνουν ότι είναι εφικτό προκειμένου να γίνουν γνωστές οι συνθήκες θανάτου της αγαπημένης τους κόρης. Στο άκουσμα του εντοπισμού του 30χρονου από την αστυνομία και το λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή Λυγαριά της Φολεγάνδρου, χτες το βράδυ, ο πατέρας της26χρονης τόνισε στο protothema.gr πως πιστεύει ότι ο φίλος της, σκότωσε το παιδί του.

«Το παιδί μου ήταν ένα αξιολάτρευτο πλάσμα και την αγαπούσαν όλοι εδώ στην περιοχή μας. Δεν γνωρίζω την οικογένεια του παλικαριού και δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Οι αστυνομικές αρχές και το λιμενικό κάνουν ότι μπορούν για να μάθουν τι κρύβεται πίσω από το θάνατο του παιδιού μου. Δυστυχώς, δεν έχει βγει κάποιο πόρισμα ακόμα από τον ιατροδικαστή. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής στη Φολέγανδρο και είμαι σίγουρη ότι η αλήθεια θα μαθευτεί πολύ γρήγορα» είπε χτες στο protothema.gr η μητέρα της 26χρονης.

Η μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψη του 30χρονου

Η Δήμαρχος της Φολεγάνδρου, Ευθαλία Παπαδοπούλου ήταν η γυναίκα που τηλεφώνησε στην αστυνομία και στο λιμενικό όταν ενημερώθηκε από κάτοικο του νησιού που έτυχε να περνάει από την περιοχή,ότι ο φίλος της Γαρυφαλλιάς βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας κρυμμένος και φοβισμένος.

«Έτυχε να περνάει από το σημείο της τραγωδίας μια κάτοικος του νησιού, η οποία είδε και αναγνώρισε τον φίλο της 26χρονης να κάθεται στο σημείο που βρέθηκε πνιγμένη η κοπέλα και να είναι κρυμμένος και φοβισμένος. Τότε η κοπέλα, χωρίς να χάσει χρόνο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι μάλλον βλέπει τον άντρα που αγνοείται από τη στιγμή που βρέθηκε νεκρή η άτυχη Γαρυφαλλιά. Αμέσως πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και τους άντρες του λιμενικού και φτάσαμε στο σημείο. Αυτός από την αρχή αντιστάθηκε, δεν ήθελε να παραδοθεί, πετούσε πέτρες στους άντρες του λιμενικού αλλά κατάφεραν να τον συλλάβουν», λέει στο protothema.gr η Δήμαρχος της Φολεγάνδρου.

Πηγή:protothema.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: 35η συνάντηση «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου», συμπαράσταση, Απόλλωνας, υπογραφές Avaaz

Στη Γρόττα (14/09/2025, 12:15–13:45) οι πολίτες έθεσαν ζητήματα αποβλήτων, πρόσβασης σε ακτές και προστασίας χελωνών και αποφάσισαν ενέργειες ενημέρωσης & συστράτευσης.

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Αμοργός: Τι αλλάζει στην αλιεία με το Π.Δ. 73/2025, το “Αμοργόραμα” γίνεται πραγματικότητα

Δημοσιεύτηκε το Π.Δ. 73/2025 (ΦΕΚ 148/Α’/18.08.2025) με 5ετές πλαίσιο για την προστασία ιχθυαποθεμάτων: παύση αλιείας την άνοιξη, μόνιμες ζώνες και ειδικές άδειες.

Γ.Α.Κ. Νάξου: Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία 2025–2026 — ιστορία, έρευνα & ενεργητική μάθηση

Το Τμήμα Γ.Α.Κ. Νάξου συνεργάζεται με Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια για δράσεις μέσα στο αρχείο ή στην τάξη, καλλιεργώντας δεξιότητες έρευνας και ομαδικότητας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Σύρος–Ερμούπολη: Συνάντηση Δήμου με Πολιτιστικούς Συλλόγους για τα 200 χρόνια της Ερμούπολης

Συντονισμός δράσεων για την ιστορική επέτειο — ενότητα, συνέργειες και προτάσεις για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Πανναξιακός AOK: Ο Νίκος Αρτσάνος συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά και ενεργός ρόλος στις ακαδημίες

Ο γηγενής γκαρντ μένει πιστός στην ομάδα της Νάξου και συνεχίζει να προσφέρει μέσα στο παρκέ και ως προπονητής στην ακαδημία.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Iron Maiden: Επιστρέφουν στην Αθήνα το 2026 για τα 50 χρόνια τους

Στις 23 Μαΐου οι θρυλικοί Iron Maiden ξεκινούν το ευρωπαϊκό σκέλος της «Run For Your Lives World Tour» από το ΟΑΚΑ – Μια μοναδική συναυλία που υπόσχεται το πιο εντυπωσιακό show της καριέρας τους.

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)