Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΦολέγανδρος: Ομολόγησε ο 30χρονος και έρχεται ... Νάξο

Φολέγανδρος: Ομολόγησε ο 30χρονος και έρχεται … Νάξο

|

Τη δολοφονία της 26χρονης, η οποία εντοπίστηκε νεκρή σε θαλάσσιο χώρο στη Φολέγανδρο, ομολόγησε σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος σύντροφός της – Τι επικαλέστηκε και γιατί “κέρδισε” ταξίδι στη Νάξο 

Λύνεται το μυστήριο με τον θάνατο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο. Τα ξημερώματα, ο 30χρονος ο οποίος αγνοείτο και εντοπίστηκε χθες, ανακρινόταν από το βράδυ του Σαββάτου, αρχικά από την τοπική αστυνομία και το λιμενικό και έπειτα από στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που μετέβησαν στο νησί για να δώσουν χείρα βοηθείας. 

Όπως είπε στις Αρχές, οι δυο τους τσακώνονταν τις τελευταίες ημέρες. Το ίδιο έγινε και το μοιραίο μεσημέρι της Παρασκευής ενώ βρίσκονταν εν κινήσει στο αυτοκίνητο. Εκείνος έβγαλε εκτός δρόμου το όχημα και το έριξε στην βραχώδη πλαγιά 30 μέτρα, ενώ σε άλλα τόσα θα έπεφταν στην θάλασσα.

Η κοπέλα βγήκε έξω, την ακολούθησε και την έσπρωξε στη θάλασσα. Χτύπησε σε κάποια βράχια και κατέληξε στη θάλασσα. Υποστήριξε ότι βούτηξε και αυτός στην θάλασσα για να την βοηθήσει αλλά όταν την βρήκε αναίσθητη τράπηκε σε φυγή. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία και θα επιχειρηθεί εντός της ημέρας να μεταφερθεί στην εισαγγελία Νάξου. Και έρχεται στη Νάξο γιατί πολύ απλά η Φολέγανδρος ανήκει διοικητικά (σε επίπεδο Αστυνομίας) στην Ιο και άρα… Πρωτοδικείο και Εισαγγελεία Νάξου. 

Πώς εντοπίστηκε

H παρατηρητικότητα και η άμεση αντίδραση μιας γυναίκας στη Φολέγανδρο, η οποία έτυχε να περνάει από το σημείο της τραγωδίας χτες το βράδυ και να αναγνωρίσει τον 30 χρονο ο οποίος ήταν κρυμμένος και φοβισμένος στη βραχώδη περιοχή όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης Γαρυφαλλιάς, οδήγησαν τις αστυνομικές αρχές στη σύλληψη του 30χρονου. 

Η οικογένεια της 26χρονης ζητούσε να μάθει από το φίλο της κόρης τους, κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε το παιδί τους νεκρό αλλά και αγωνιά για το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης όπου θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Ο 30χρονος άντρας, ύστερα από αναζήτηση που ξεπέρασε το ένα 24ωρο όταν συνελήφθη χτες το βράδυ, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «παιδιά τι έκανα, ήταν η κακιά στιγμή» ενώ εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα πάρουν τις επόμενες ώρες το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τα ντοκουμέντα από το σημείο του φονικού.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της 26χρονης εντοπίστηκε την Παρασκευή στη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά», βορειοδυτικά του νησιού. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος με ιδιωτικό σκάφος, ενώ η σορός της 26χρονης παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή εντοπίστηκε τσαντάκι που περιείχε ταυτότητα του 30χρονου, τα ίχνη του οποίου αναζητούνταν για ώρες. Παράλληλα, κατά τη δημόσια τηλεόραση, στην περιοχή βρέθηκε σπασμένο το κολιέ της 26χρονης και ένα σκουλαρίκι της, καθώς και κηλίδες αίματος. Από το Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, που θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου της 26χρονης. Ο 30χρονος και η 26χρονη, και οι δύο με καταγωγή από την Κορινθία, βρίσκονταν στη Φολέγανδρο από τις 13 Ιουλίου.

«Θέλουμε να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από το θάνατο του παιδιού μας»

Οι γονείς της άτυχης Γαρυφαλλιάς μιλώντας χτες στο protothema.gr ανέφεραν ότι οι Αρχές κάνουν ότι είναι εφικτό προκειμένου να γίνουν γνωστές οι συνθήκες θανάτου της αγαπημένης τους κόρης. Στο άκουσμα του εντοπισμού του 30χρονου από την αστυνομία και το λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή Λυγαριά της Φολεγάνδρου, χτες το βράδυ, ο πατέρας της26χρονης τόνισε στο protothema.gr πως πιστεύει ότι ο φίλος της, σκότωσε το παιδί του.

«Το παιδί μου ήταν ένα αξιολάτρευτο πλάσμα και την αγαπούσαν όλοι εδώ στην περιοχή μας. Δεν γνωρίζω την οικογένεια του παλικαριού και δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Οι αστυνομικές αρχές και το λιμενικό κάνουν ότι μπορούν για να μάθουν τι κρύβεται πίσω από το θάνατο του παιδιού μου. Δυστυχώς, δεν έχει βγει κάποιο πόρισμα ακόμα από τον ιατροδικαστή. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής στη Φολέγανδρο και είμαι σίγουρη ότι η αλήθεια θα μαθευτεί πολύ γρήγορα» είπε χτες στο protothema.gr η μητέρα της 26χρονης.

Η μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψη του 30χρονου

Η Δήμαρχος της Φολεγάνδρου, Ευθαλία Παπαδοπούλου ήταν η γυναίκα που τηλεφώνησε στην αστυνομία και στο λιμενικό όταν ενημερώθηκε από κάτοικο του νησιού που έτυχε να περνάει από την περιοχή,ότι ο φίλος της Γαρυφαλλιάς βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας κρυμμένος και φοβισμένος.

«Έτυχε να περνάει από το σημείο της τραγωδίας μια κάτοικος του νησιού, η οποία είδε και αναγνώρισε τον φίλο της 26χρονης να κάθεται στο σημείο που βρέθηκε πνιγμένη η κοπέλα και να είναι κρυμμένος και φοβισμένος. Τότε η κοπέλα, χωρίς να χάσει χρόνο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι μάλλον βλέπει τον άντρα που αγνοείται από τη στιγμή που βρέθηκε νεκρή η άτυχη Γαρυφαλλιά. Αμέσως πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και τους άντρες του λιμενικού και φτάσαμε στο σημείο. Αυτός από την αρχή αντιστάθηκε, δεν ήθελε να παραδοθεί, πετούσε πέτρες στους άντρες του λιμενικού αλλά κατάφεραν να τον συλλάβουν», λέει στο protothema.gr η Δήμαρχος της Φολεγάνδρου.

Πηγή:protothema.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου