Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΦαρμακονήσι: Διασώθηκαν περισσότεροι από 100 πρόσφυγες, χάθηκε μία ψυχή στο Αιγαίο

Φαρμακονήσι: Διασώθηκαν περισσότεροι από 100 πρόσφυγες, χάθηκε μία ψυχή στο Αιγαίο

|

Περισσότερους από 100 πρόσφυγες εντόπισε και διέσωσε το Λιμενικό, μέσα σε 24 ώρες σε δύο διαφορετικές δράσεις στο Φαρμακονήσι, αλλά ένας 23χρονος εντοπίστηκε νεκρός.

Το Λιμενικό για μία ακόμη φορά βρέθηκε στα σημεία που υπήρχε ανάγκη και πρόσφεραν χείρα βοηθείας… Αποτέλεσμα; Στην ευρύτερη περιοχή του Φαρμακονησίου (και Λέρο) εντοπίστηκαν και διασώθηκαν περισσότεροι από 100 πρόσφυγες. αλλά ένας 23χρονος εντοπίστηκε νεκρός.

Η πρώτη δράση τη Παρασκευή όταν περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε δύο βάρκες, μία στις ακτές και σε απόσταση περίπου 400 μέτρων. Συνολικά διασώθηκαν 79 άνθρωποι, ενώ ξεκίνησαν έρευνες για έναν άνδρα που επέβαινε στην πρώτη λέμβο και αγνοούνταν. Τελικά η σορός του 23χρονου εντοπίστηκε με τη συνδρομή τριών ιδιωτών δυτών. Και η δεύτερη το πρωί του Σαββάτου όταν το λιμενικό διέσωσε 24 άτομα που βρίσκονταν σε λέμβο ανοιχτά του Φαρμακονησίου…

Ας δούμε πως περιγράφει τις δράσεις αυτές το δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

# Στον εντοπισμό εβδομήντα εννέα (79) αλλοδαπών  και μιας σορού 23χρονου αλλοδαπού ανδρός προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών, στην περιοχή  νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου. Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην περιοχή και εντόπισε μία (01) λέμβο και ικανό αριθμό αλλοδαπών επί των ακτών ν. Φαρμακονησίου καθώς και μία (01) λέμβο με αλλοδαπούς τετρακόσια (400) μέτρα από νοτιοανατολικές ακτές της νήσου, όπου και οδηγήθηκε με ασφάλεια στην προβλήτα ν. Φαρμακονησίου. Διασώθηκαν συνολικά εβδομήντα εννέα (79) αλλοδαποί, ενώ η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε για έναν αγνοούμενο άνδρα, ο οποίος επέβαινε στην πρώτη λέμβο.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, απέπλευσαν άμεσα τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εντοπισμό του αγνοούμενου άνδρα, ενώ λίγο αργότερα με τη συνδρομή τριών (03) ιδιωτών δυτών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε  η σορός  του 23χρονου. Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ν. Λέρο, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γ.Ν. -Κ.Υ. Κω για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το  Λιμεναρχείο Λέρου.

# Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ολική αρθροπλαστική ισχίου: Η πιο σύγχρονη λύση στην οστεοαρθρίτιδα

Τι είναι η αρθροπλαστική ισχίου και πότε ενδείκνυται

Αλέξης Τσίπρας στη Le Monde: «Η ανάπτυξη στην Ελλάδα ωφελεί μόνο μία μειοψηφία»

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για την κρίση, τα μνημόνια, το δημοψήφισμα του 2015 και την πολιτική πραγματικότητα σήμερα

Aegean Regatta 2025: 72 σκάφη ανοίγουν πανιά στο Αιγαίο

Από τη Λήμνο στη Μυτιλήνη – Μια εβδομάδα αγώνων, συγκινήσεων και θαλασσινών προκλήσεων

Σαντορίνη: Η «ομηρική Ελένη» του τουρισμού πολυτελείας φιλοξενεί για 3η χρονιά το διεθνές συνέδριο

Σαντορίνη: Στο επίκεντρο ο τουρισμός πολυτελείας- τον Οκτώβριο το 3ο συνέδριο για το Luxury tourism

Νάξος: Ο Νευρολόγος Ευάγγελος Κουρεμένος έρχεται (23/08) στο Naxos Medical

Το Naxos Medical υποδέχεται το Σάββατο 23/8 τον Νευρολόγο Ευάγγελο Κουρεμένο για προγραμματισμένα ραντεβού. Προληπτική φροντίδα σε μια εποχή με έντονη πίεση.

Πάρος: Ομόφωνο «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού, τι αναφέρει το σχετικό ψήφισμα (Pdf)

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση «μπαίνει μπροστά» στη διαχείριση του πολύτιμου πόρου – Αντίδραση για τον αποκλεισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από τον θεσμικό διάλογο.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης για παιδικούς σταθμούς και ΒΣΟΦ στη Νάξο

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και να καταθέσουν ενστάσεις έως τις 26 Αυγούστου.

Δύο εξουθενωμένοι λευκοπελαργοί βρήκαν φροντίδα στην Ίο και στη Νάξο, στο δρόμο για το μεγάλο φθινοπωρινό ταξίδι

Με τη φροντίδα του κτηνιάτρου στην Ίο και τη στήριξη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, δύο πελαργοί ανακτούν δυνάμεις για να συνεχίσουν την αποδημία τους

Κουφονήσια: Ανακατασκευάστηκε το πρώην ασθενοφόρο, αποκτά …διοικητικό ρόλο

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου και της Τσιμής ΑΕ, το όχημα-δωρεά της Bayer Hellas που για χρόνια εξυπηρετούσε τους κατοίκους, συνεχίζει πλήρως ανανεωμένο τη σημαντική του αποστολή.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι