Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΈρχεται 48ωρη απεργία;

Έρχεται 48ωρη απεργία;

|

Η ΓΣΕΕ συνεχίζει τον αγώνα της κατά του ασφαλιστικού που έρχεται και δεν αποκλείουν 48ωρη Γενική Απεργία κοντά στη Πρωτομαγιά 

Λέτε να δούμε την αργία του Πάσχα σε συνδυασμό με αυτή της Πρωτομαγιάς να μετατρέπεται σε εβδομαδιαία αποχή από την εργασία; Για σκεφτείτε το λίγο… Με δεδομένο ότι η Μεγάλη Παρασκευή είναι ημιαργία έχουμε έως την επόμενη Τρίτη του Θωμά τέσσερις ημέρες επίσημης αργίας από τη στιγμή που μεταφέρετε με υπουργική απόφαση η αργία (απεργία) της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη 3 Μαΐου καθότι συμπίπτει με την ημέρα του Πάσχα. Όμως, δεν αποκλείεται να έχουμε και δύο επιπλέον ημέρες …διακοπών. Και αυτό γιατί η ΓΣΕΕ, συνεχίζοντας τον αγώνα της κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό προχωρά, σε χρόνο που θα καθορίσει η Εκτελεστική της Επιτροπή, σε 48ωρη Γενική Απεργία. Και δεν αποκλείεται να γίνει αμέσως μετά την Πρωτομαγιά κάτι που βγαίνει μέσω της ανακοίνωσης της όπου αναφέρει ότι «οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό, γεγονός που για ακόμη μία φορά έγινε εμφανές, από την μεταφορά του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μία ημέρα μετά τις αργίες του Πάσχα, ώστε να προχωρήσει στο καταστροφικό της έργο, εκμεταλλευόμενη τις Άγιες Ημέρες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει πως: «Η ΓΣΕΕ, συνεχίζοντας τον αγώνα της κατά του Αρμαγεδώνα στο ασφαλιστικό, με δεδομένο το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται πλήρως τα επικοινωνιακά τερτίπια της Κυβέρνησης και τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, για μέτρα που έχουν ήδη προαποφασιστεί, προχωρά, σε χρόνο που θα καθορίσει η Εκτελεστική της Επιτροπή, σε 48ωρη Γενική Απεργία.

Οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό, γεγονός που για ακόμη μία φορά έγινε εμφανές, από την μεταφορά του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μία ημέρα μετά τις αργίες του Πάσχα, ώστε να προχωρήσει στο καταστροφικό της έργο, εκμεταλλευόμενη τις Άγιες Ημέρες.

Για τη ΓΣΕΕ και για ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και αγώνα και όχι αργία. Γι’ αυτό θα εντάξει στη 48ωρη Γενική Απεργία, τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.

Ήδη η Συνομοσπονδία, μαζί με τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες μέλη της, εργάζονται για την επιτυχία των νέων απεργιών.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου η κυβέρνηση εγκαταλείψει τα μέτρα και τις πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

Όσο οι λίστες των ανέργων αυξάνονται, όσο εξαθλιώνονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ο αγώνας αποτελεί μονόδρομο».

Eπίσης, συγκροτήθηκε σε σώμα η  νέα Διοίκηση της ΓΣΕΕ, όπως προέκυψε από τις εκλογές του 36ου Συνεδρίου, με την ακόλουθη σύνθεση:

1.    ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

Πρόεδρος:    ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Α/της Πρόεδρος:                 —————————————

Γ. Γραμματέας:    ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αν/της Γ. Γραμματέας:    ΔΑΝΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Γ. Οργανωτικού:    ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Αν/της Γ. Οργανωτικού:    ΦΩΤΗΣ ΚΟΛΕΒΕΝΤΗΣ

Γ. Οικονομικού:    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αν/της Γ. Οικονομικού:    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ

Για το προεδρείο δεν έθεσαν  υποψηφιότητα οι παρατάξεις ΔΑΣ και ΕΑΚ, ενώ η θέση του Αναπληρωτή Προέδρου παραμένει κενή, έως ότου η ΕΑΚ λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.

2.    ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Παναγόπουλος Ιωάννης

Γεωργακόπουλος Γεώργιος

Δανούσης Αθανάσιος

Δημητριάδου Σταυρούλα (Λίλα)

Μουτάφης Ευάγγελος

Πέρρος Γεώργιος

Ταβουλάρη Παναγιώτα (Γιώτα)

Τασιούλας Ιωάννης

Κιουτσούκης Νικόλαος

Καρράς Αντώνιος

Κολεβέντης Φώτης

Βασιλόπουλος Αθανάσιος (θάνος)

Φωτόπουλος Νικόλαος

Οφθαλμίδης Παναγιώτης

Λεβέντης Αθανάσιος

Με πληροφορίες από το Ert.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χώρα Νάξου: Συνεδρίαση (19/09) Δημοτικής Κοινότητας — Στο τραπέζι αφαλάτωση, «οικόπεδα αεροπορίας» και πεζοδρόμια

Μετά από 20 μήνες αιτημάτων, τέσσερα κρίσιμα θέματα μπαίνουν στην Η.Δ. — Κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν το «παρών»

Λοβέρδος στη Νέα Δημοκρατία: Επίσημη προσχώρηση, παρασκήνιο και επόμενα βήματα

Συνάντηση στο Μαξίμου, μήνυμα διεύρυνσης προς το κέντρο και αντιδράσεις από τη Χ. Τρικούπη — Υποψηφιότητα στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Σίκινος: Εθελοντική αιμοδοσία 18–19 Σεπτεμβρίου στο σχολείο

Εθελοντική αιμοδοσία 18–19 Σεπτεμβρίου στο σχολείο της Σικίνου με την Ομάδα Αιμοδοσίας του Ερυθρού Σταυρού - Δύο ημέρες, τέσσερα ωράρια – «δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή» στο νησί

Βρούτσης: Οι Δήμοι μπορούν οποτεδήποτε να εκδίδουν άδειες λειτουργίας των αθλητικών τους εγκαταστάσεων

Επιστολή Γιάννη Βρούτση σε ΚΕΔΕ, Περιφέρειες και Ομοσπονδίες: χωρίς βεβαίωση απογραφής δεν ανανεώνονται άδειες και χάνεται η τρέχουσα χρηματοδότηση προσεισμικών ελέγχων.

Ρευματοκλοπές στις Κυκλάδες: Μύκονος πρώτη – «Κόκκινος συναγερμός» σε Τήνο, Σαντορίνη, Πάρο

Στοιχεία ΔΕΔΔΗΕ από τη ΔΕΘ: 15.554 περιστατικά το 2025 (+67%), πρόστιμα 58,5 εκατ.€. Έλεγχοι σε ξενοδοχεία–εστίαση–σούπερ μάρκετ, επιτάχυνση «έξυπνων» μετρητών ως το 2030.

ΥΠΑ: Ισχυρή άνοδος στη Σύρο (+105%) και δυναμική Νάξου (+19%) – Σταθερά ψηλά και η Πάρος

Σύμφωνα με τα στοιχεία Ιαν–Αυγ. 2025 της ΥΠΑ, τα αεροδρόμια των Κυκλάδων «τρέχουν» με αυξημένη ζήτηση. Ρεκόρ Αύγουστου για Σύρο, διψήφια άνοδος στη Νάξο, υψηλές επιδόσεις Πάρου.

Σύρος: Ξεκινάει η υποδοχή ασθενών στη νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας του Γ.Ν. Σύρου

Aπό αύριο Τετάρτη 17/09/2025 η Ογκολογική του νοσοκομείου δέχεται ασθενείς για προγραμματισμό θεραπειών – Χωρίς ραντεβού στην παρούσα φάση, στον 2ο όροφο.

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Πέθανε στα 89 ο θρύλος του Χόλιγουντ και ιδρυτής του Sundance

Σταρ των «Butch Cassidy», «The Sting» και «All the President’s Men», Οσκαρικός σκηνοθέτης του «Ordinary People» και καταλύτης του ανεξάρτητου σινεμά, αφήνει πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη.

Ίος: Τριήμερη (20-22/09) εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο (αφίσα)

Ενισχύεται η τράπεζα αίματος του νησιού· αναλυτικά οι ώρες και τι χρειάζεται να έχουν μαζί τους οι αιμοδότες.

Άνδρος – Φωτιά στην Παλαιόπολη: Ήχησε το 112, ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη

Σε δύσβατο σημείο μεταξύ Κάτω Παλαιόπολης και Απροβάτου, με ισχυρούς ανέμους. 17 πυροσβέστες, πεζοπόρο της 1ης ΕΜΟΔΕ, 5 οχήματα, 2 αεροσκάφη & ελικόπτερο. Σε επιφυλακή κάτοικοι – δεν απειλούνται κατοικίες.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική