Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - Υπόθεση Τοπαλούδη: Ομόφωνη καταδίκη σε ισόβια στους δύο κατηγορούμενους

Ελλάδα – Υπόθεση Τοπαλούδη: Ομόφωνη καταδίκη σε ισόβια στους δύο κατηγορούμενους

|

Οριστική απόφαση στην υπόθεση Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 έτη στους δύο δράστες – Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά 

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους δυο κατηγορούμενος για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως. Στους δύο δράστες επιβλήθηκε ποινή ισοβίων και 15 ετών κάθειρξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού, διατηρώντας την ίδια ποινή που είχε επιβληθεί και σε πρώτο βαθμό. Η απόφαση ήταν ομόφωνη. 

Στο άκουσμα της απόφασης γυναίκες που βρίσκονταν στην αίθουσα σε συμπαράσταση της οικογένειας της φοιτήτριας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας: «Καμία άλλη δολοφονημένη, να μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη».

Νωρίτερα εφέτες και ένορκοι αποδέχθηκαν την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε να απορριφθούν όλα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση και για τη χορήγηση ελαφρυντικών περιστάσεων.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε κατά περίπτωση την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μετεφηβικής ηλικίας, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της παραβίασης της εύλογης διάρκειας της δίκης. Παράλληλα, ζήτησε την εφαρμογή του 113 ΠΚ για τους νεαρούς ενήλικες δράστες. Η πολιτική αγωγή αποχώρησε από την αίθουσα υποστηρίζοντας πως η αγόρευση της υπεράσπισης εκφεύγει των ελαφρυντικών και επαναλαμβάνει ζητήματα ουσίας.

Η εισαγγελέας τόνισε πως αν και κατηγορούμενοι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια για το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας εντούτοις τα ειδικά χαρακτηριστικά της πράξης τους αλλά και η απαξίωση της έννομης τάξης που έχουν επιδείξει δεν συνάδει με μετεφηβική ανωριμότητα. Κατά την εισαγγελική λειτουργό το διπλό έγκλημα σε βάρος της Ελένης Τοπαλούδη ήταν «συνειδητή επιλογή στα πλαίσια εγκληματικού σχεδίου», οποία «έλαβε χώρα για να ικανοποιηθεί με αρρωστημένο τρόπο η γενετήσια ορμή τους και να συγκαλυφθεί η εγκληματική τους πράξη».

Η Εισαγγελέας ανέλυσε έναν προς έναν τους λόγους που δεν πρέπει να αναγνωριστεί καμία ελαφρυντική περίσταση στους δύο νεαρούς τονίζοντας πως δεν προέκυψε ότι υπήρξε μεταμέλεια και ψυχική συντριβή για την πράξη. «Υπήρξε μια προσχηματική συγγνώμη για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού» εξήγησε η εισαγγελέας.

Η δήλωση του συνηγόρου του Ροδίτη καταδικασθέντα σχετικά με την ανθρωποκτονία την οποία χαρακτήρισε «μη αποτρόπαιο έγκλημα» προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη με τον πατέρα και την μητέρα της φοιτήτριας να φωνάζουν με οργή «αλήτη τι είναι αυτά που λες; Ντροπή σου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

ΕΣΚ Κυκλάδων: Πρωταθλητής Κυκλάδων U14 για δεύτερη σερί χρονιά ο Πανναξιακός

Μεγάλη νίκη για τον Πανναξιακό επί του Μαρπησσαϊκού στον τελικό (67-55) και δυναμικό φινάλε στο μικρό τελικό με buzzer beater της Μυκόνου επί του Περιστεριώνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ακυρώθηκαν τέσσερις πτήσεις σήμερα λόγω καιρικών συνθηκών

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν πέντε πτήσεις σήμερα από και προς Αθήνα με βάση το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κωμιακή (Αγιος Κωνσταντίνος): Ένα πανηγύρι γεμάτο ψυχή και μυρωδιές καλοκαιριού (video)

Εκεί όπου η παράδοση ανθίζει όπως οι ασπαρθιές – Μνήμες και συναισθήματα από μια μοναδική γιορτή στο χωριό της καρδιάς μας

Τι έχουν να πουν οι «Πέντε» στα παιδιά του 2025;

Ο Γιάννης Βασαλάκης γράφει για τους "Πέντε Φίλους".. Ενα κόμικ που έγραψε τη δική του ιστορία κάποιες δεκαετίες πριν και .. Οι περιπέτειες που μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές αλλάζουν μορφή για να γοητεύσουν μία νέα γενιά αναγνωστών

Πρόταση Ημέρας: Χοιρινά φιλετάκια κρασάτα με μανιτάρια και δεντρολίβανο

Η πρόταση της ημέρας από τον Γαστρονόμο και με την διάθεση ότι το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί να λειτουργήσει και ως ιδανικός μεζές...

Αθώωση πατρός Αντωνίου και στελεχών της «Κιβωτού του Κόσμου» (video)

Ομόφωνη απόφαση του Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, μετά την απόσυρση των μηνύσεων από τους πρώην τροφίμους – «Αρχή αποκατάστασης της αλήθειας» δηλώνει το περιβάλλον του π. Αντωνίου

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Νάξος: Όταν η πινακίδα λέει “Απαγορεύεται” κι εμείς διαβάζουμε “Δεν βαριέσαι”

Ένα χαρτόκουτο, ένα σκουπιδότοπος κι ένας καθρέφτης που μας δείχνει ποιοι είμαστε – Η δημόσια παρέμβαση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για το θλιβερό αυτονόητο

ΕΣΚ Κυκλάδων – Final 4 U-14: Ο Πανναξιακός και ο Μαρπησσαϊκός στον μεγάλο τελικό

Με εντυπωσιακές εμφανίσεις και ανατροπές, οι Μαρπησσαϊκός και Πανναξιακός προκρίθηκαν στον τελικό του Final-4 U14 της ΕΣΚ Κυκλάδων. Το κλειστό της Νάξου έζησε μοναδικές στιγμές με τον τελικό να υπόσχεται υψηλό επίπεδο μπασκετικού θεάματος.

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

FNL Best Restaurant Awards 2025: Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος (πίνακας)

Τιμητική Παρουσία των Κυκλάδων στα FNL Best Restaurant Awards 2025 - Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος

Νάξος: «Έφυγε» ο Αντώνης Καρούσης, θλίψη στην Κωμιακή για τον αγαπητό συγχωριανό

Ο ήσυχος και αγαπητός Αντώνης Καρούσης, με ρίζες στην Κωμιακή και παρουσία στην Αθήνα, έφυγε λίγο πριν επιστρέψει στο χωριό του – Η εξόδιος ακολουθία τελείται σήμερα

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πολύωρη πρωινή (20/05) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, που και πότε;

Πολύωρη πρωινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη 20 Μαϊου σε περιοχές της Νάξου - Που και πότε

Η Νάξος πρωταγωνίστρια στο “Φτάσαμε” με τον Ζερόμ Καλούτα (video)

Η εκπομπή του ΕΡΤ+ επισκέπτεται το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και μας ταξιδεύει σε γεύσεις, παραδόσεις, τοπία και πρόσωπα της Νάξου, μέσα από τα μάτια και το γιουκαλίλι του Ζερόμ Καλούτα.