Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - Υπόθεση "Γλυκά Νερά": Γιατί η Εισαγγελέας "έδωσε" τη μικρή Λυδία...

Ελλάδα – Υπόθεση “Γλυκά Νερά”: Γιατί η Εισαγγελέας “έδωσε” τη μικρή Λυδία στη μητέρα της Καρολάιν

|

Σκληρότητα, αναλγησία και έλλειψη συναισθημάτων καταλογίζει η εισαγγελέας στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο  – Οι προτάσεις που είχε στα χέρια της και η δική της επιλογή 

Ως άτομο που χαρακτηρίζεται από σκληρότητα, αναλγησία και έλλειψη συναισθημάτων περιγράφει η Εισαγγελέας Ανηλίκων τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, δράστη του στυγερού εγκλήματος που άφησε τη μικρή Λυδία χωρίς μητέρα, ενώ αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων ότι στερείται ηθικών αναστολών.

Με το βαρύ σκεπτικό της η Εισαγγελέας οδηγήθηκε στην αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον Αναγνωστόπουλο, προϋπόθεση αναγκαία για να δοθεί η επιμέλεια της μικρής στη γιαγιά της από την πλευρά της μητέρας της.  Συνεκτίμησε τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μετά τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και αποφάσισε το παιδάκι να μένει με τη μητέρα της Καρολάιν στην Αλόνησο, ενώ παράλληλα όρισε να έχει επικοινωνία και με την οικογένεια του δράστη ( Μπάμπη Αναγνωστόπουλου) προκειμένου να μην αποκοπεί και από τη γιαγιά και τον παππού αυτής της πλευράς.

Παράλληλα η Εισαγγελία διαβίβασε την απόφαση για την επιμέλεια της μικρής στον Εισαγγελέα Βόλου προκειμένου να ελέγχει κατά πόσον τηρείται το περιεχόμενο της απόφασης κι αν η επιμέλεια και οι όροι επικοινωνίας με την οικογένεια Αναγνωστόπουλου εφαρμόζονται. Σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο μετά τις 30 ημέρες θα αποφασίσει οριστικά για την γονική μέριμνα και επιμέλεια της μικρής.

Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει και διαβάζουμε στην εφημερίδα “Καθημερινή” η εισαγγελική λειτουργός για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την πρωτοφανή σκηνοθεσία της ληστείας που επινόησε για να καλύψει την αποτρόπαιη πράξη του.

«Αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια»

Σημειώνει μεταξύ άλλων η εισαγγελέας, ότι «Πέραν της σκληρότητας της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του καθ’ ον χρόνο το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας ενώπιον του ανηλίκου τέκνου του), ο Αναγνωστόπουλος επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματος του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στην διάπραξη και άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στην συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις Αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας και αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας.

«Στερείται ηθικών αναστολών»

Η συγκρότηση του χαρακτήρα του η οποία -με βάση τα παραπάνω- υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει και επιχείρησε ενέργεια που αντιστρατεύεται το συμφέρον του τέκνου του και ειδικότερα κατέλυσε την σχέση μητέρας – κόρης, θανατώνοντας την μητέρα της ανήλικης και ματαιώνοντας ωσαύτως οριστικά την δυνατότητα εδραίωσης του τόσο σημαντικού για τη ζωή και την ανέλιξη αυτής συναισθηματικού δεσμού».

«Πλεονέκτημα η διαβίωση της Λυδίας στην Αλόννησο»

Η εισαγγελική λειτουργός επικαλείται τις εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών, που είναι θετικές και για τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα και εκείνο της μητέρας της άτυχης Καρολάιν αλλά και την οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ως σημαντικό πλεονέκτημα παρουσιάζει κατά την κρίση της η εισαγγελέας τον τόπο διαβίωσης της μικρής την Αλόννησο, καθώς, όπως σημειώνει πέραν των άλλων εξασφαλίζει και την αναγκαία απόσταση από τον τόπο όπου θα εξελιχθεί η δίκη που κατά τα διαφαινόμενα θα επακολουθήσει και από την λογικά επόμενη υπερδιέγερση συναισθημάτων στο συγγενικό περιβάλλον του πατέρα της.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η οικογένεια της Κάρολαιν είχε ζητήσει αποκλειστική επιμέλεια για το παιδάκι, ενώ η οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που έχει ως σήμερα τη μικρή, είχε ζητήσει συνεπιμέλεια με τη λογική το κοριτσάκι να μένει μαζί τους από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο και το καλοκαίρι στην Αλόννησο  με την άλλη γιαγιά. Η Εισαγγελία ακολούθησε μία τρίτη λύση δίνοντας την επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν και επιτρέποντας την επικοινωνία και με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, οι οποίοι διαθέτουν σπίτι στην Αλόνησο. Επίσης αφαιρείται με την απόφαση της Εισαγγελίας η γονική μέριμνα από τον δράστη της στυγερής δολοφονίας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ολυμπιακός: Ο Σαντιάγκο Εσε με τη σύντροφό του γιορτάζουν το Πάσχα στη Νάξο

Ο Σαντιάγκο Εσε μαζί με την αγαπημένη του αποφάσισαν να ταξιδέψουν και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Ελλάδας

Πάσχα – Αγιο Φως: Στις 19:30 θα βρίσκεται στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

Κραουνάκης για Αννα Παναγιωτοπούλου: “Εφυγε από τη ζωή η Αννα”

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Οι ρόλοι της σε σειρές που άφησαν εποχή.

Πολίτικη μαγειρίτσα με γιαουρτάλευρο αντί για αυγολέμονο (συνταγή)

Εξοχη μαγειρίτσα, με ένα απίθανο κόλπο που μας γλιτώνει πολύ χρόνο (ποια είναι η συνταγή)

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο - Τι έγινε με την 49χρονη γυναίκα

Ανάσταση Κυρίου: Χρέος μας να αγωνιστούμε για τη δημιουργία μιας κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο

Ο Αλέκος Αρβανιτάς μας αναλύει την εβδομάδα που φεύγει και στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει της Ανάστασης του Κυρίου

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: «Σεισμός» στην Πρώτη Ανάσταση (video)

"Σεισμός" στην.... Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Μητρόπολη Παροναξίας (video)

Δυτικές Κυκλάδες: Μπήκαν στο πρόγραμμα πολυτελούς κρουαζιέρας για τη φετινή σεζόν

Τήνος, Σέριφος και Κύθνος περιλαμβάνονται στα προγράμματα κρουαζιέρων πολυτελείας για το 2024

Σίφνος: Η “ζωή εν Τάφω”, ο Επιτάφιος στο “Super Jet” (video)

Μεγάλη Αγία Παρασκευή και στο Super Jet που βρίσκεται στις Καμάρες της Σίφνου, ο Επιτάφιος κάνει την εμφάνισή του

Le Monde: Μιλάει για εγκατάλειψη της Αμοργού, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση (!!!)

Le Monde για την εγκατάλειψη του νησιού της Αμοργού "Οι κάτοικοι της Αμοργού νιώθουν ότι το νησί βρίσκεται «πολύ μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων» της Αθήνας ή των Βρυξελλών.

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Πάσχα: ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση στη παράδοση της Νάξου

ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση με το Πάσχα στη παράδοση της Νάξου

Πάσχα – Ταξίδι: Στη Νάξο η πληρότητα εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 90%

Που θα τα ταξιδέψουν για το Πάσχα οι Ελληνες; Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση - Τα νησιά και πάλι κέρδισαν τις υπηρωτικές περιοχές