Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - Πελώνη: Στις 15 Μαΐου ανοίγουν τουρισμός και υπερτοπικές μετακινήσεις

Ελλάδα – Πελώνη: Στις 15 Μαΐου ανοίγουν τουρισμός και υπερτοπικές μετακινήσεις

|

Για τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων, τα sms, τις μετακινήσεις και τους εμβολιασμούς μίλησε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη – Για τους παιδικούς σταθμούς είπε πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή.

Για τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων, τα sms, τις μετακινήσεις και τους εμβολιασμούς μίλησε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος μέχρι τις 15 Μαΐου πάμε ως έχουμε. «Στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις.»

Όσον αφορά την πιθανότητα κατάργησης των SMS ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Για τους παιδικούς σταθμούς είπε πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες, όπως είπε.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η κα Πελώνη είπε ότι επιταχύνουμε πάρα πολύ. Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί ημερησίως.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία.»

Για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα εξεταστεί. «Δεν είναι ακόμα της παρούσης.»

Η κα Πελώνη σχολίασε, επίσης, τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας.

«Οι δηλώσεις αυτές δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός καλού κλίματος στις διμερείς σχέσεις. Αυξάνει την ένταση όποιος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του. Η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης ενοχλεί.», τόνισε και υποστήριξε ότι «οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να μένουν ανοικτοί, ειδικά όταν υπάρχουν εντάσεις».
 

Πηγή: skai.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα συνεργασία με τον προπονητή Γιάννη Κουκή στις ακαδημίες

Με εμπειρία άνω των 30 ετών στην εκπαίδευση και την προπονητική, ο Γιάννης Κουκής ενισχύει το τεχνικό επιτελείο του Πανναξιακού, αναλαμβάνοντας ρόλο στις ακαδημίες του συλλόγου.

«Τα ακανόνιστα» ζωντανεύουν στο Μεγαλοχώρι – Μια βραδιά γεμάτη ελληνική μουσική παράδοση

Η Κεντρική Πλατεία Μεγαλοχωρίου υποδέχεται την παράσταση «Τα ακανόνιστα» την Παρασκευή 22 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Στρογγύλη On The Road.

ΑΜΣ Φιλωτίου: Συνεχίζει με τον Δημήτρη Τσακωνιάτη στα τμήματα βόλεϊ

Ο «δικός του άνθρωπος», Δημήτρης Τσακωνιάτης, παραμένει στην τεχνική ηγεσία, συνεχίζοντας με αφοσίωση και πάθος το έργο του στα τμήματα πετοσφαίρισης.

Αμοργός: Μια βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό στον Ασφοντυλίτη

Ξενάγηση στους αστερισμούς του καλοκαιριού με ουρανογραφία, μουσική και αφήγηση – Πέμπτη 21 Αυγούστου, ώρα 21:00.

Kitesurfing & Windsurfing: Γιατί η Νάξος είναι το νέο «hotspot» του 2025

Η Νάξος στο επίκεντρο του θαλάσσιου αθλητισμού

Μήλος: Στον εισαγγελέα ο δήμαρχος και υπάλληλοι καθαριότητας, «Φάντασμα» πίσω από τις καταγγελίες

Κρίση στην αποκομιδή απορριμμάτων μετά από καταγγελία πολίτη που δεν εντοπίζεται – Δικαστική διερεύνηση και σκληρές δηλώσεις Μ. Μικέλη.

Πάρος: Διάρρηξη-μαμούθ σε πολυτελή κατοικία, χάθηκαν μετρητά και κοσμήματα 78.000 ευρώ

Στόχος διαρρηκτών πολυτελές διαμέρισμα στη Χρυσή Ακτή – Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας πιθανή δράση οργανωμένης σπείρας.

ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων: Συγκέντρωση αλληλεγγύης (24/08) στη Χώρα Νάξου για τον λαό της Παλαιστίνης

Η ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων καλεί την Κυριακή 24 Αυγούστου σε κινητοποίηση ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα. (αφίσα)

Αρθροπλαστική γόνατος: Η σύγχρονη λύση στην οστεοαρθρίτιδα γόνατος

Αρθροπλαστική γόνατος: Η σύγχρονη λύση στην οστεοαρθρίτιδα γόνατος - Η σημασία του γόνατος στην καθημερινότητα

Μ. Λυκουρόπουλος: «Η προσωρινή διαταγή για την Πορτάρα είναι δικαίωση για κάθε Ναξιώτη»

Νάξος: Ο Εμμανουήλ Λυκουρόπουλος σχολιάζει την απόφαση για την απομάκρυνση της περίφραξης στην Πορτάρα, κάνοντας λόγο για δικαίωση των πολιτών και επικρίνοντας την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.