Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - Κορωνοϊός: Μετακίνηση μόνο με SMS, χρονικός περιορισμός, "όχι" στο σούβλισμα

Ελλάδα – Κορωνοϊός: Μετακίνηση μόνο με SMS, χρονικός περιορισμός, “όχι” στο σούβλισμα

|

Τα νέα μέτρα στο τραπέζι: SMS για 3 ώρες, ημερήσιο όριο εξόδων, κατάργηση γραπτής δήλωσης – Ακόμη και απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας,  ενδέχεται να είναι τα επόμενα, σταδιακά, και αυστηρότερα μέτρα – Τι θα γίνει με το αρνί .. Πότε θα γίνουν πράξη τα μέτρα (δείτε το video) 

Αχ αυτές οι βόλτες στις παραλίες της Θεσσαλονίκης.. Μάλλον θα τις πληρώσουμε όλοι ακριβά.. Τι εννοούμε; Τρίωρος χρονικός περιορισμός μετακίνησης πολιτών, περιορισμός του αριθμού μετακινήσεων του κάθε πολίτη, χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών, ακόμη και απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, ενδέχεται να είναι τα επόμενα, σταδιακά, και αυστηρότερα μέτρα, που μπορεί να επιφέρει η μερική απειθαρχία πολιτών με τις αλόγιστες βόλτες στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, αλλά και τη συρροή ηλικιωμένων -ευπαθών ομάδων- σε ΑΤΜ και υποκαταστήματα τραπεζών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε το πρωί ανοιχτό το ενδεχόμενο για μειώσεις των προμηθειών τραπεζών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές προκειμένου να ελεγχεί το φαινόμενο με τις ουρές έξω από τράπεζες και ΑΤΜ. Σχολιάζοντας τις ουρές που παρατηρούνται έξω από τις τράπεζες και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία, κάλεσε όσους μπορούν και ειδικά τους ανθρώπους άνω των 70 ετών να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά. “Δεν μπορεί κάποιοι να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα μίλησε για όριο στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών από το σπίτι τους, μία έως δύο φορές την ημέρα, και όριο στον χρόνο στην παραμονή εκτός σπιτιού αναμένεται να θέσει η κυβέρνηση.

Χρονικός περιορισμός

Μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό των μετακινήσεων, όσο και στο χρόνο αυτών, ενώ εξετάζεται και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε άλλες πόλεις όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός. 

Σε ότι αφορά την περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε και πάλι ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό. Θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Μην ξεχνάμε ότι σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει συνεδρίαση για το θέμα αυτό με αίτημα οι εκκλησίες να λειτουργήσουν κανονικά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας… 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν θα μετακινηθούν οι πολίτες στην επαρχία κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης ο κ. Πέτσας είπε ότι φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει εφικτή η τήρηση αυτής της απαγόρευσης.

Οπως είπε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει κάποιος που να βάλει να ψήσει αρνί ή κοκορέτσι και να μην μαζευτεί η γειτονιά. Εμείς θέλουμε το συνωστισμό να αποφύγουμε που είναι δεδομένος σε αυτές τις συνθήκες. Επίσης στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις, ξέρετε τι γίνεται στις πυλωτές των πολυκατοικιών. Μην γελιόμαστε μεταξύ μας. Είναι ένα σημείο που θα μαζευτεί κόσμος….Φέτος θα ψήσουμε το αρνί στο φούρνο μας… Θα μπορέσουν και ο πατέρας μου και ο πεθερός μου φέτος να ψήσουν στο φούρνο»

Δήλωση μετακίνησης μόνο μέσω sms

Όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, δεν αποκλείεται να επέλθει και η κατάργηση της γραπτής δήλωσης και η δήλωση μετακίνησης μόνο με SMS καθώς με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει καταγραφή της ώρας εξόδου, και ενδεχομένως θα περιορίσει και την έξοδο ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων.

Μία “πρόγευση” όσων μπορεί να εφαρμοστούν καθολικά στην χώρα, ήταν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή σε πέντε δήμους της βόρειας Ελλάδας. “Σήμερα (χθες), θα επιχειρήσει η ΕΛ.ΑΣ. να βάλει μία τάξη με τις ουρές στις τράπεζες ενώ ένα δεύτερο μέτρο που εξετάζεται είναι να υπάρξει χρονικός περιορισμός για τις άδειες εξόδου από το σπίτι” είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.