Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - Κολωνος: Στον ανακριτή και η μητέρα της 12χρονης

Ελλάδα – Κολωνος: Στον ανακριτή και η μητέρα της 12χρονης

|

Στην ανακρίτρια οδηγείται σήμερα η μητέρα της 12χρονης. Ο κοριός της ΕΛΑΣ έχει καταγράψει πολλές συνομιλίες, αλλά και ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων ανάμεσα στην 37χρονη και τον 53χρονο. 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.. Την πόρτα της ανακρίτριας αναμένεται να περάσει στις 11 το πρωί η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό που υφίστατο σεξουαλική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση.

Η 37χρονη κατηγορείται «για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση».

Σύμφωνα με αστυνομικής πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρία ήταν τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή της:

1. Τα εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της από τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο για βιασμό και εκπόρνευση της 12χρονης,
2. Οι συχνές τηλεφωνικές συνομιλίες της μαζί του που κατέγραψε τον τελευταίο μήνα ο κοριός της ΕΛΑΣ,
3. Η ύποπτη συμπεριφορά της όλο αυτό το διάστημα

Η μητέρα, που εργαζόταν ως καθαρίστρια στο μίνι – μάρκετ του 53χρονου, οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και συνελήφθη, μετά από το ένταλμα το οποίο εξέδωσε η ανακρίτρια. Σήμερα το πρωί πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.  Η 37χρονη αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι ο 53χρονος προσπαθεί να την ενοχοποιήσει. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο κοριός της ΕΛΑΣ έχει καταγράψει πολλές συνομιλίες, αλλά και ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων ανάμεσα στην 37χρονη και τον 53χρονο, που φέρονται να αποκαλύπτουν τι ακριβώς συνέβαινε.

Από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων θεώρησαν αφύσικη την συμπεριφορά της 37χρονης ως προς την κόρη της, ενώ υπήρχαν ορισμένα στοιχεία, όπως το ακριβό κινητό τηλέφωνο της 12χρονης που δημιούργησαν προβληματισμό σχετικά με την οικονομική κατάσταση της πολύτεκνης οικογένειας.

Ασχετο αλλά σχετικό…  Χειροπέδες και στον πατέρας της 12χρονης στον Κολωνό πέρασαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καθώς μετά από έρευνα που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι της οικογένειας οι αστυνομικοί βρήκαν μικροποσότητα ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του πατέρα του κοριτσιού δεν έχει άμεση σχέχη με την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης.

Έρχονται νέες συλλήψεις

Παράλληλα, αναμένονται και νέες συλλήψεις γι’ αυτή τη σοκαριστική υπόθεση, ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα θύματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, για να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του 53χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση και της οικογένειάς του όσο και της οικογένειας της ανήλικης.

Εν τω μεταξύ, στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται περισσότερα από 10 άτομα, τα οποία η ανήλικη αναγνώρισε ως βιαστές της.

Έρευνα στο σπίτι της 37χρονης μητέρας

Στο σπίτι της οικογένειας της 37χρονης έγινε έρευνα, ενώ τρία από τα οκτώ παιδιά οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ – δεν αποκλείεται να καταθέσουν όλα τα παιδιά στους αστυνομικούς και σε ψυχολόγους προκειμένου να πέσει περισσότερο φως στην έρευνα. Ταυτόχρονα, υπάρχει ήδη εισαγγελική παραγγελία για να μεταφερθούν σε ασφαλές περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, η 12χρονη έδωσε νέα συμπληρωματική κατάθεση, μετά τη σύλληψη της μητέρας της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 20 με 30 ημέρες πριν από τις συλλήψεις, οπότε έγινε η αρχική καταγγελία για την 12χρονη, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε άρση απορρήτου στα τηλέφωνα των εμπλεκόμενων και υπάρχουν τουλάχιστον 600 σελίδες με αποκαλυπτικές συνομιλίες.

Οι ΕΛ.ΑΣ έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» και τις περίπου 300 καταχωρημένες επαφές που είχε το παιδί στο κινητό τηλέφωνο του.

«Κλαίει, λέει ότι θα αυτοκτονήσει»

H δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι η 37χρονη μητέρα αρνείται τις κατηγορίες, κλαίει και λέει ότι θα αυτοκτονήσει και φοβάται μην της πάρουν τα παιδιά. Η κα Ταραχοπούλου πρόσθεσε ότι αναμένεται η ανακρίτρια να προσωποποιήσει κι άλλες κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος της μητέρας της 12χρονης.

«Δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες, δεν ήξερε για τα εμβάσματα», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Ταραχοπούλου και αποκάλυψε ότι η μητέρα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Κλαίει, λέει ότι θα αυτοκτονήσει. Δεν θέλει να της πάρουν τα παιδιά».

O δικηγόρος Απόστολος Λύτρας εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπισή της 37χρονης μητέρας, ενώ εξήγησε τους λόγους που εκείνη συνελήφθη.

«O λόγος είναι ότι βρέθηκαν κάποια μηνύματα τα οποία είχε ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο. Υπάρχουν και δύο εμβάσματα τα οποία τα είχε κάνει το παιδί. Δηλαδή είχε πάρει την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό και της είχε βάλει εκεί ο κατηγορούμενος δύο ποσά της τάξεως των 20-25 ευρώ. Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα. Σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν όσοι κρύβονται από πίσω. Θεωρώ ότι πρόκειται για κύκλωμα. Νομίζω ότι θα είναι και άλλοι κατηγορούμενοι. Περιμένω να πάρω τη δικογραφία», είπε ο κ. Λύτρας. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Η “Κόρη της Θήρας” ξαναστέκεται όρθια με νέα αντισεισμική βάση

Η Κόρη της Θήρας ξαναστέκεται όρθια – Η νέα αντισεισμική βάση και η έκθεση «Κυκλαδίτισσες» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας

Ο Γιώργος Χατζημάρκος… πίσω από τη σχάρα, στην Κω, ο Περιφερειάρχης πήρε μαθήματα «ψησίματος»

Μια στάση για χαιρετισμό εξελίχθηκε σε γρήγορο σεμινάριο… γύρου! Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επισκέφτηκε το σουβλατζίδικο του φίλου του στην Κω και έβαλε ποδιά.

Cyclades Cup 2025: Η Ρεγκάτα που ένωσε θάλασσα, πολιτισμό και κοινότητα στις Κυκλάδες

Στην Αντίπαρο και με φόντο την αυθεντική κυκλαδίτικη εμπειρία, η δεύτερη διοργάνωση του Cyclades Cup απέδειξε πως η αριστεία στην ιστιοπλοΐα μπορεί να συμβαδίζει με την ουσία και τον σεβασμό στον τόπο

Νάξος: Μέρες πρασίνου και συλλογικής δράσης στη Γαλήνη, ένα χωριό που νοιάζεται (photos)

Από τον καθαρισμό των δρόμων ως τη φύτευση δέντρων στον Αμμίτη, η Γαλήνη «ανάσανε» ξανά χάρη σε μια κοινή προσπάθεια με την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Νάξου

Σίκινος: Απόδραση στην αυθεντικότητα των Κυκλάδων

Ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, η Σίκινος προσφέρει στον επισκέπτη ήσυχες διακοπές, απομονωμένες παραλίες, μοναδικά μονοπάτια, αρχαιολογικούς θησαυρούς και ζωντανή παράδοση, χωρίς να αλλοιώνει την ταυτότητά της.

Μικρές Κυκλάδες χωρίς αυτοκίνητο: Τέσσερα νησιά για αυθεντικές, ήσυχες διακοπές (video)

Δονούσα, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά προσφέρουν παραλίες με κρυστάλλινα νερά, γραφικά σοκάκια και χαλαρούς ρυθμούς – όλα χωρίς την ανάγκη μετακίνησης με αυτοκίνητο.

Η Τοσοδούλα χορεύει στη Νάξο – Μια παραμυθένια παράσταση από καρδιάς

Η μαθητική παράσταση του AlteR riTmo «Η Τοσοδούλα» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Ι. Καμπανέλλη στις 24 & 25 Ιουνίου, με παιδιά και εφήβους της Νάξου να χορεύουν τη φύση, τη φαντασία και τη δύναμη του παραμυθιού

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Νάξος – “Ρίζες & Ειρήνη”: Η καρδιά του χορού χτυπά (21/06) στο Καμπανέλλης

Το Motus Studio και η Μαργαρίτα Τσίγκου παρουσιάζουν για δεύτερη και τελευταία φορά την παράσταση που συγκίνησε, μίλησε για την ειρήνη και ένωσε τα χέρια των παιδιών της Νάξου για έναν καλύτερο κόσμο

Η Δονούσα στο Greek Islands Trail: Όταν τα μονοπάτια της καρδιάς γίνονται πανελλήνιο σημείο αναφοράς

Η κυκλική διαδρομή Σταυρός–Κέντρος–Μερσήνι–Μεσαριά εντάχθηκε στο εμβληματικό πρόγραμμα G.I.T, προβάλλοντας διεθνώς τη φυσιογνωμία της Δονούσας

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.