Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - Κολωνός: Το κινητό ... μίλησε για τη μητέρα της 12χρονης

Ελλάδα – Κολωνός: Το κινητό … μίλησε για τη μητέρα της 12χρονης

|

Την Δευτέρα η απολογία της μητέρας της 12χρονης – Η πρώην σύζυγος του 53χρονου υποστήριξε ότι η μητέρα του θύματος αξίωσε χρήματα για να μην καταγγείλει τον βιασμό του παιδιού της.

Για τη ∆ευτέρα πήρε προθεσμία να απολογηθεί η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα κατηγορούμενη για «διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας» της ανήλικης κόρης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που διεξήγαγε η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων προέκυψε ότι είχε οικονομικές δοσοληψίες (εμβάσματα) με τον 53χρονο, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης που διήρκεσε περισσότερο από ένα μήνα έχουν καταγραφεί και τηλεφωνικές συνομιλίες της με τον φερόμενο ως βιαστή και μαστροπό της 12χρονης κόρης της. Επιπλέον, προκύπτουν ενδείξεις ότι αξίωσε χρήματα από τον 53χρονο φερόμενο ως δράστη και την οικογένειά του προκειμένου να μην τον καταγγείλει στις Αρχές.

Αυτό ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή της χθες η πρώην σύζυγος του 53χρονου, την οποία δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο εμφάνιζαν ως ύποπτη για υπόθαλψη εγκληματία. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι πληροφορήθηκε την υπόθεση στις 3 Σεπτεμβρίου από την ίδια τη μητέρα της 12χρονης, η οποία της κοινοποίησε μέσω Διαδικτύου δύο γραπτά μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο εν διαστάσει σύζυγός της με την ανήλικη.

Αναφέρει ακόμη ότι η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού τής ζητούσε και σε κάποιες περιπτώσεις τής απέσπασε χρήματα, με το αιτιολογικό ότι ήθελε να πάει το 12χρονο κορίτσι στον γιατρό. Σε ένα από τα μηνύματα, η 37χρονη γράφει: «Με πιέζει η θεία του παιδιού ότι αν δεν το κάνω από εδώ εγώ (σ.σ. να καταγγείλει την υπόθεση στην ΕΛ.ΑΣ.) θα το κάνει αυτή από το νησί και δεν μπορώ να την ηρεμήσω. (…) Θα χρειαστώ 100 ευρώ σήμερα. Οπως βλέπεις δεν έχω προχωρήσει για την υπόθεση τίποτα. Το έχω παγώσει. Τουλάχιστον να με βοηθάς κι εσύ όμως». 

Στην ανακοίνωσή της η πρώην σύζυγος του 53χρονου υποστηρίζει ότι έπειτα από δεκάδες γραπτά μηνύματα και αναπάντητες κλήσεις που δέχτηκε, μπλόκαρε την 37χρονη και δεν είχε άλλη επικοινωνία μαζί της. Η 12χρονη έχει ακόμη επτά αδέλφια, από τα οποία τέσσερα από τον ίδιο βιολογικό πατέρα, ο οποίος μάλιστα χθες συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών. Η μητέρα της εργαζόταν ως καθαρίστρια σε κατάστημα του 53χρονου. Στις αρχές Μαΐου ο τελευταίος φέρεται να βίασε τη 12χρονη και στη συνέχεια άρχισε να την εκδίδει «ψαρεύοντας» πελάτες μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών. Τον Αύγουστο, στη Λευκάδα, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας είδε γραπτά μηνύματα που η 12χρονη αντάλλασσε με τον 53χρονο φερόμενο ως βιαστή και μαστροπό της και ενημέρωσε σχετικά τη μητέρα της.

Ο «Μιχάλης» κι οι πελάτες

Καθώς για όσα συνέβαιναν είχαν λάβει γνώση μέλη της οικογένειας, η 37χρονη προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία. Στα μέσα Σεπτεμβρίου η 12χρονη έδωσε δύο ένορκες καταθέσεις στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Ανάμεσα σε όσα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ήταν ότι άλλοτε ο 53χρονος και άλλοτε άτομο ονόματι «Μιχάλης» τη συνόδευαν στα ραντεβού με τους πελάτες – βιαστές. Τα χρήματα που εισέπραττε είπε ότι τα έδινε στον 53χρονο, στο κατάστημά του, ο οποίος συχνά της υποδείκνυε και τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που οδηγούσαν οι πελάτες του μαστροπού, προκειμένου το κορίτσι να μπαίνει στα αυτοκίνητά τους.

Η 12χρονη φέρεται επίσης να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι είχε συναντήσει τέσσερις φορές τον δεύτερο κατηγορούμενο για την υπόθεση, 42 ετών, ενώ έχει αναγνωρίσει αρκετούς ακόμη (κάποιες πληροφορίες μιλούν για δέκα άτομα) από τους πελάτες – βιαστές της. Η δικογραφία εξάλλου αριθμεί 1.000 σελίδες, στις οποίες έχουν συμπεριληφθεί μηνύματα που η 12χρονη και ο 53χρονος αντάλλασσαν με τους ενδιαφερομένους μέσω του προφίλ που είχαν δημιουργήσει στην ιστοσελίδα γνωριμιών.

«Τι δίνεις με 100 ευρώ;», «Ο,τι θες, θα έρθεις;» είναι μια χαρακτηριστική επικοινωνία που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, με τους αστυνομικούς να σημειώνουν ότι ο 53χρονος είχε τη διαχείριση του προφίλ της ανήλικης στη διαδικτυακή εφαρμογή.

Με δεδομένα τα παραπάνω, θα πρέπει να θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό ο κύκλος των κατηγορουμένων στην υπόθεση να διευρυνθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες ή και ώρες. 

Με πληροφορίες από την εφημερίδα kathimerini.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Εκδήλωση τις 26 Ιουνίου, η γνώση δεν έχει ηλικία

Το ΣΔΕ Νάξου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στο ΓΕΛ Νάξου με στόχο την ανάδειξη της εκπαίδευσης ενηλίκων και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Δραματική προειδοποίηση Γ. Γκούφα: «Η Τραγαία διψά – Η Νάξος ερημοποιείται»

Ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπεράντληση των υδάτινων αποθεμάτων και την απουσία σχεδιασμού, προειδοποιώντας για την ερημοποίηση της καρδιάς της Νάξου.

Νότια Ελλάδα: Σε κατάσταση έντονης ξηρασίας, στο «κόκκινο» γεωργικές περιοχές Κρήτης και Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, η εδαφική υγρασία έχει μειωθεί επικίνδυνα σε κρίσιμες αγροτικές ζώνες, προμηνύοντας σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή.

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Σαντορίνη: Η Μαρία Γενιτσαρίδη επιστρέφει (για 3η φορά) στον Α.Ο. Θήρας

Η έμπειρη διεθνής ακραία επιστρέφει στη Σαντορίνη για τρίτη φορά, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ της ομάδας στη φετινή Volley League Γυναικών.

Μύκονος: Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, τρεις συλλήψεις και πλούσια ευρήματα

Σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με τη διάλυση συμμορίας που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια στο νησί των ανέμων – Επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών.

«Σαντορίνη – Το παρόν και το μέλλον»: Δημόσια συζήτηση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο Θήρας

Ανοιχτή εκδήλωση για τις κρίσιμες επιπτώσεις του ΕΠΣ στο περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την ανάπτυξη του νησιού

6ο Περιφερειακό Συνέδριο ΠΟΞ στη Σαντορίνη: Ο τουρισμός σε σταυροδρόμι προκλήσεων και στρατηγικών

Μηνύματα βιώσιμης ανάπτυξης, υποδομών και συνεργειών από κορυφαίους φορείς του τουρισμού – Σημαντική η σύσταση του Οργανισμού Προώθησης Προορισμού για τη Σαντορίνη

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Εντυπωσιακή έναρξη με την έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακάκη (video)

Η Αμοργός άνοιξε πολιτιστικά τις πύλες της για το φετινό φεστιβάλ με μια συγκινητική και υψηλής αισθητικής έκθεση αγιογραφίας, αφιερωμένη στην Παναγία και τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών στην Κίναρο.

«Ίχνη Θηραϊκής Λαογραφίας»: Μια Ζωντανή Διαδρομή στην Παράδοση της Σαντορίνης

Περιοδική έκθεση στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» – Αυθεντικά τεκμήρια, βιώματα και αφηγήσεις από την καθημερινή ζωή της Θήρας

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας