Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα: Η Μήδεια έφτασε έως το κέντρο της Αθήνας με χιόνι.. Στους...

Ελλάδα: Η Μήδεια έφτασε έως το κέντρο της Αθήνας με χιόνι.. Στους 2 βαθμούς Απείρανθος, Κόρωνος

|

Το χιόνι έχει φτάσει στο κέντρο της Αθήνας… Στην Νάξο και δη στην ορεινή έχουμε ξημέρωμα Δευτέρας με 2 βαθμούς και χιονόνερο σε Απείρανθο – Κωμιακή και Κόρωνο

Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει κάνει την εμφάνισή της η κακοκαιρία «Μήδεια» στην Αττική, κινούμενη από αργά το βράδυ από τα βόρεια προς τα νότια.  Σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων το τοπίο ήταν λευκό το ξημέρωμα, ενώ χιόνια πέφτουν και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα νότια προάστια.  Η Εθνική Οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά και πάνω έχει κλείσει.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, είναι πιθανό από το βράδυ τα φαινόμενα να ενταθούν, και η Τρίτη να είναι η ημέρα που θα πληγεί περισσότερο εδώ. 

Πως είναι η κατάσταση στα νησιά των Κυκλάδων;  Η θερμοκρασία στους δύο βαθμούς και χιονόνερο στην ορεινή Νάξο (Απείρανθος – Κόρωνος – Κωμιακή).. Σε κανένα νησί (σ.σ. με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθήνας) η θερμοκρασία δεν περνάει τους 7 βαθμούς και έχουμε ισχυρή βροχή στην Ανδρο… Η ένταση των ανέμων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη (μάξιμουμ στα 90 km/h στην Τήνο) αλλά σίγουρα το κρύο κάνει τη διαφορά… 

Πώς αναμένεται να κινηθεί η «Μήδεια»

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα, στη δυτική και βόρεια χώρα αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά ο παγετός θα είναι κατά τόπους ολικός.

Ο καιρός σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν όρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με παροδικές χιονοπτώσεις.

Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες με παροδικές χιονοπτώσεις. Γρήγορα όμως ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -9 έως 2 και στη δυτική Μακεδονία από -15 έως -2 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως τις πρωινές ώρες. Γρήγορη βελτίωση αναμένεται στα βόρεια και από το απόγευμα στα νότια.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 και στην Ήπειρο από -10 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά και τα νότια 9 και τοπικά στα θαλάσσια έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 4 με 6 χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Κρήτης, όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 9 και βαθμιαία τοπικά έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα  

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 7 με 9 και πρόσκαιρα τοπικά έως 10 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 0 έως 4 βαθμούς.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Delos & Blue Star 1: Μια σπάνια νυχτερινή συνάντηση στο λιμάνι της Πάρου (video)

Λόγω απαγορευτικού, οι αφίξεις μετατέθηκαν και το λιμάνι έγινε σκηνικό για μια εικόνα που συνήθως βλέπουμε μόνο το πρωί.

Cloud Mining 2025: Η SIMMining Cloud Mining έχει πλεονεκτήματα σε συμβόλαια BTC και DOGE (Ημερήσιες Αποδόσεις $15.888)

5 Κορυφαίες Πλατφόρμες Cloud Mining του 2025: Η SIMMining Cloud Mining έχει Πλεονεκτήματα σε Συμβόλαια BTC και DOGE (Ημερήσιες Αποδόσεις $15.888)

Σώστε τις Παραλίες της Νάξου – «Η Πορτάρα δεν αντέχει άλλο»: Σκληρή κριτική και αιτήματα για άμεση προστασία

Στην 34η συνέλευση του κινήματος, οι πολίτες κατήγγειλαν εικόνες ντροπής στον Ιερό Βράχο, καυτηρίασαν τις κινήσεις του Δήμου και απαίτησαν διάλογο, έργα και τέλος στους εκφοβισμούς.

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

20 χρόνια μνήμης για τον Μανώλη Μάκαρη – Το Φιλώτι τιμά, θυμάται και ανανεώνει την υπόσχεση

Ανακαινισμένα αποδυτήρια, συγκίνηση και ένας φιλικός αγώνας που εδώ και δύο δεκαετίες κρατά ζωντανή τη μνήμη του Εμμανουήλ Μάκαρη.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες στα World Travel Awards – Διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου αυθεντικού νησιωτικού προορισμού

Νάξος, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα και Ηρακλειά ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου – Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή για όλους

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ καλεί τον κόσμο να «πάρει θέση» – Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας 2025-26

Η ομάδα της Νάξου ξεκινά το νέο της ταξίδι στη National League 2 και καλεί τους φιλάθλους να γίνουν ο «13ος παίκτης» μέσω της στήριξης με κάρτα διαρκείας.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου ενισχύει την Ακαδημία του, καλωσορίζει τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο στο προπονητικό team

Με στόχο την αναβάθμιση των τμημάτων υποδομής, ο σύλλογος υιοθετεί τα πρότυπα μεγάλων αθλητικών οργανισμών και προσθέτει ένα ακόμη έμπειρο στέλεχος στο τεχνικό του δυναμικό.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Την Τρίτη 5 Αυγούστου το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Σταμ. Βαλληνδρά

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου, στη Χώρα Νάξου, στις 14:00

Επίκαιρο ερώτημα αφελούς πολίτη: Ο τουρίστας βεβήλωσε την Πορτάρα; ή, οι αρχαιολόγοι την βεβηλώνουν διαχρονικά;

Εμείς βλέπουμε να εξαφανίζεται όλο  και πιο πολύ, από την αιολική ενέργεια, το κονίαμα της λιθοδομής θεμελίωσης. Μπορεί να μας διαβεβαιώσει η αρχαιολογική υπηρεσία ότι αδίκως ανησυχούμε;