Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΕλλάδα - Δολοφονία Καραϊβάζ: Κατέληξαν στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση

Ελλάδα – Δολοφονία Καραϊβάζ: Κατέληξαν στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση

|

Σημαντικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με τις Αρχές να βρίσκονται κοντά στον εντολέα του συμβολαίου θανάτου κατά του αστυνομικού ρεπόρτερ, που ερευνούσε την Greek Mafia, αλλά και των εκτελεστών του έξω από το σπίτι του στον Αλιμο.

Οπως αναφέρει η Realnews, συγκλίνουσες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως, μετά από πολύμηνες έρευνες στο σκοτάδι και χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο, ξαφνικά προέκυψε ένα δεδομένο που έδωσε κατεύθυνση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι πλέον έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως πρόσφατα παραδόθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, μια άκρως απόρρητη αναφορά σχετικά με όλες τις εξελίξεις των ερευνών για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κάτι που ζήτησε ο ίδιος, αφού η ανοιχτή αυτή υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του δεν αποτελεί απλά «αστυνομική υπόθεση», αλλά και μείζον ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία και την ελευθερία του Τύπου.

Ο φάκελος της δολοφονίας παραμένει ανοιχτός, αφού, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ναι μεν οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν έχουν όμως ακόμη στα χέρια τους το σύνολο των στοιχείων που απαιτούνται προκειμένου να υποβάλουν στην Εισαγγελία δικογραφία, από την οποία θα προκύψουν αυτόματα και εντάλματα σύλληψης. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα.

Βρήκαν καρέ από τους δολοφόνους
Αμέσως μετά τη δολοφονία του Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο στις 9 Απριλίου 2021, η ομάδα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που ανέλαβε την υπόθεση κατόρθωσε να βρει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας οικιών, καταστημάτων, αλλά και διαχείρισης της κυκλοφορίας, στο οποίο είχαν καταγραφεί οι δύο δολοφόνοι του.

Οι δύο μεγαλόσωμοι άνδρες κινήθηκαν με ένα σκούτερ και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, με κράνος ο οδηγός και κουκούλα ο συνοδηγός. Από το σύνολο του οπτικού υλικού, που συνελέγη από κάμερες σε μια τεράστια ακτίνα γύρω από το σημείο της επίθεσης, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν τους δράστες σε ένα μικρό κομμάτι της διαδρομής τους μέχρι το σημείο της δολοφονίας και στη συνέχεια στη διαδρομή τους μετά την επίθεση, μέχρι που μπήκαν στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Μετά χάνονται τα ίχνη τους και δεν βρέθηκε ποτέ το παραμικρό στοιχείο για το προς τα πού κινήθηκαν ή για το σημείο όπου εγκατέλειψαν το σκούτερ που χρησιμοποίησαν.

Το στοιχείο από παράλληλη έρευνα που αναθέρμανε τις έρευνες
Για πολλούς μήνες, η έρευνα για την ανακάλυψη στοιχείων και ιχνών που θα οδηγούσαν από το σημείο της δολοφονικής ενέδρας στον Αλιμο στους δύο δράστες είχε βαλτώσει. Μέχρι που τελικά, σύμφωνα με την εφημερίδα, στα χέρια των αστυνομικών έπεσε ένα σοβαρότατο δεδομένο, από μια παράλληλη έρευνα. Η έρευνα αυτή βασίστηκε στην πεποίθηση των αναλυτών της Ασφάλειας πως στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συμμετείχαν δύο ομάδες.

Η μία από τις ομάδες αφορά το δίδυμο των αδίστακτων εκτελεστών. Η άλλη αφορά αυτήν που παρακολούθησε το θύμα από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό Star στην Κηφισιά, ακολούθησε τον δημοσιογράφο σε όλη την πορεία του και ταυτόχρονα ενημέρωσε τους εκτελεστές για το πότε θα έμπαινε στην τελική ευθεία για το σπίτι του.

Ετσι, οι αστυνομικοί επανεξέτασαν όλο το οπτικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους, έχοντας ως στόχο να βρουν έστω και το παραμικρό σημάδι που θα υποδείκνυε πως κάποιοι από όσους ήταν καταγεγραμμένοι μπορεί να παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ. Σε αυτόν τον κύκλο της έρευνας, ανακάλυψαν ένα πρόσωπο που κινείτο στην περιοχή και που είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις συμμοριών εκβιαστών, της λεγόμενης Greek Mafia.

Αυτό ήταν και η εκκίνηση εκτεταμένης ανάλυσης δεδομένων από τηλεφωνικές επαφές, στίγματα παρουσίας προσώπων σε συγκεκριμένα μέρη βάσει των κινητών τηλεφώνων τους, φυσικές παρακολουθήσεις προσώπων, αλλά και συλλογή πληροφοριών για συγκεκριμένα πλέον άτομα, που τελικά οδήγησε στο να φωτιστούν τα πρόσωπα των μελών της ομάδας που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Γιώργο Καραϊβάζ, αλλά και του εντολέα τους.

Υγ.

Διαψεύδεται κατηγορηματικά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει παραλάβει έκθεση με στοιχεία από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Όπως σημειώνει το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ., ο υπουργός έχει ζητήσει να ενταθούν οι έρευνες από τις αστυνομικές υπηρεσίες για να βρεθούν οι ένοχοι, όπως ισχύει και σε κάθε ανοιχτή εγκληματική υπόθεση.

Πηγή in.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αντίπαρος: Το ήρεμο καταφύγιο στο κέντρο των Κυκλάδων (video)

Από το ιστορικό της κέντρο και το ενετικό κάστρο, μέχρι τις χρυσές παραλίες και το μυστηριώδες σπήλαιο, το νησί προσφέρει γαλήνη και αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά

Παρουσίαση του νέου τόμου «Δημήτρης Χαρισιάδης – Σαντορίνη» στα Φηρά

Ο Δήμος Θήρας και η οικογένεια Τσίτουρα παρουσιάζουν το έργο στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη

ΥΝΑΝΠ: Σχέδιο επάρκειας νερού και αφαλάτωσης σε 61 νησιά

Χρηματοδότηση άνω των 9 εκατ. ευρώ για έργα που θωρακίζουν την ύδρευση και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στα νησιά

Μ. Ορφανός: «Προχειρότητα και απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Αρχή»

Κριτική για την αιφνιδιαστική σύσκεψη με θέμα τα απορρίμματα και την επιλογή διαδικασίας «διά περιφοράς» αντί δια ζώσης συζήτησης

Η Νάξος αγκαλιάζει ξανά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, βραδιά τιμής και συγκίνησης

Στις 16 Αυγούστου, το Α΄ Γυμνάσιο Νάξου ζωντανεύει τη μνήμη του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα μέσα από την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μανόλη Γ. Σέργη.

Γ.Ν. Σύρου – «Θεραπευτική Άσκηση στο Νερό» για πέμπτη χρονιά

Μια δράση του ΚΕΦΙΑΠ που ενισχύει τη σωματική και ψυχική υγεία ατόμων με κινητικές δυσκολίες, προσφέροντας ασφάλεια, ελευθερία και κοινωνική αλληλεπίδραση στη θάλασσα.

Ο Νίκος Ναυπλιώτης επιστρέφει στον ΑΠ.Α.Σ. Νάξου ως προπονητής υποδομών

Η Ακαδημία μπάσκετ του ΑΠ.Α.Σ. αναβαθμίζεται με νέο τεχνικό επιτελείο και σύγχρονα πρότυπα ανάπτυξης

Πάρος: SeaAccess για άνετη και ασφαλή πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα

Διαθέσιμος ο καινοτόμος μηχανισμός σε Λιβάδια Παροικίας και Χρυσή Ακτή – Ναυαγοσωστική κάλυψη έως 30 Σεπτεμβρίου

«Κρουαζιέρα θα σε πάω»: Φοροδιαφυγή σε ημερόπλοια της Σαντορίνης – Πρόστιμα άνω των 34.000€

Αιφνιδιαστικός έλεγχος της ΑΑΔΕ σε 23 σκάφη – Παραβάσεις στο 43%

Πρόβλημα υδροδότησης σε ξενοδοχείο στο Βουργαρέλι, ακύρωσε τις κρατήσεις (!!!)

Ακυρώθηκαν κρατήσεις λόγω έλλειψης νερού – Προσωρινή λύση μετά από εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Επίκαιρο ερώτημα αφελούς πολίτη: Ο τουρίστας βεβήλωσε την Πορτάρα; ή, οι αρχαιολόγοι την βεβηλώνουν διαχρονικά;

Εμείς βλέπουμε να εξαφανίζεται όλο  και πιο πολύ, από την αιολική ενέργεια, το κονίαμα της λιθοδομής θεμελίωσης. Μπορεί να μας διαβεβαιώσει η αρχαιολογική υπηρεσία ότι αδίκως ανησυχούμε;

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο