Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΕλλάδα - Δολοφονία Καραϊβάζ: Κατέληξαν στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση

Ελλάδα – Δολοφονία Καραϊβάζ: Κατέληξαν στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση

|

Σημαντικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με τις Αρχές να βρίσκονται κοντά στον εντολέα του συμβολαίου θανάτου κατά του αστυνομικού ρεπόρτερ, που ερευνούσε την Greek Mafia, αλλά και των εκτελεστών του έξω από το σπίτι του στον Αλιμο.

Οπως αναφέρει η Realnews, συγκλίνουσες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως, μετά από πολύμηνες έρευνες στο σκοτάδι και χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο, ξαφνικά προέκυψε ένα δεδομένο που έδωσε κατεύθυνση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι πλέον έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως πρόσφατα παραδόθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, μια άκρως απόρρητη αναφορά σχετικά με όλες τις εξελίξεις των ερευνών για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κάτι που ζήτησε ο ίδιος, αφού η ανοιχτή αυτή υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του δεν αποτελεί απλά «αστυνομική υπόθεση», αλλά και μείζον ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία και την ελευθερία του Τύπου.

Ο φάκελος της δολοφονίας παραμένει ανοιχτός, αφού, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ναι μεν οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν έχουν όμως ακόμη στα χέρια τους το σύνολο των στοιχείων που απαιτούνται προκειμένου να υποβάλουν στην Εισαγγελία δικογραφία, από την οποία θα προκύψουν αυτόματα και εντάλματα σύλληψης. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα.

Βρήκαν καρέ από τους δολοφόνους
Αμέσως μετά τη δολοφονία του Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο στις 9 Απριλίου 2021, η ομάδα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που ανέλαβε την υπόθεση κατόρθωσε να βρει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας οικιών, καταστημάτων, αλλά και διαχείρισης της κυκλοφορίας, στο οποίο είχαν καταγραφεί οι δύο δολοφόνοι του.

Οι δύο μεγαλόσωμοι άνδρες κινήθηκαν με ένα σκούτερ και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, με κράνος ο οδηγός και κουκούλα ο συνοδηγός. Από το σύνολο του οπτικού υλικού, που συνελέγη από κάμερες σε μια τεράστια ακτίνα γύρω από το σημείο της επίθεσης, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν τους δράστες σε ένα μικρό κομμάτι της διαδρομής τους μέχρι το σημείο της δολοφονίας και στη συνέχεια στη διαδρομή τους μετά την επίθεση, μέχρι που μπήκαν στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Μετά χάνονται τα ίχνη τους και δεν βρέθηκε ποτέ το παραμικρό στοιχείο για το προς τα πού κινήθηκαν ή για το σημείο όπου εγκατέλειψαν το σκούτερ που χρησιμοποίησαν.

Το στοιχείο από παράλληλη έρευνα που αναθέρμανε τις έρευνες
Για πολλούς μήνες, η έρευνα για την ανακάλυψη στοιχείων και ιχνών που θα οδηγούσαν από το σημείο της δολοφονικής ενέδρας στον Αλιμο στους δύο δράστες είχε βαλτώσει. Μέχρι που τελικά, σύμφωνα με την εφημερίδα, στα χέρια των αστυνομικών έπεσε ένα σοβαρότατο δεδομένο, από μια παράλληλη έρευνα. Η έρευνα αυτή βασίστηκε στην πεποίθηση των αναλυτών της Ασφάλειας πως στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συμμετείχαν δύο ομάδες.

Η μία από τις ομάδες αφορά το δίδυμο των αδίστακτων εκτελεστών. Η άλλη αφορά αυτήν που παρακολούθησε το θύμα από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό Star στην Κηφισιά, ακολούθησε τον δημοσιογράφο σε όλη την πορεία του και ταυτόχρονα ενημέρωσε τους εκτελεστές για το πότε θα έμπαινε στην τελική ευθεία για το σπίτι του.

Ετσι, οι αστυνομικοί επανεξέτασαν όλο το οπτικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους, έχοντας ως στόχο να βρουν έστω και το παραμικρό σημάδι που θα υποδείκνυε πως κάποιοι από όσους ήταν καταγεγραμμένοι μπορεί να παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ. Σε αυτόν τον κύκλο της έρευνας, ανακάλυψαν ένα πρόσωπο που κινείτο στην περιοχή και που είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις συμμοριών εκβιαστών, της λεγόμενης Greek Mafia.

Αυτό ήταν και η εκκίνηση εκτεταμένης ανάλυσης δεδομένων από τηλεφωνικές επαφές, στίγματα παρουσίας προσώπων σε συγκεκριμένα μέρη βάσει των κινητών τηλεφώνων τους, φυσικές παρακολουθήσεις προσώπων, αλλά και συλλογή πληροφοριών για συγκεκριμένα πλέον άτομα, που τελικά οδήγησε στο να φωτιστούν τα πρόσωπα των μελών της ομάδας που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Γιώργο Καραϊβάζ, αλλά και του εντολέα τους.

Υγ.

Διαψεύδεται κατηγορηματικά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει παραλάβει έκθεση με στοιχεία από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Όπως σημειώνει το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ., ο υπουργός έχει ζητήσει να ενταθούν οι έρευνες από τις αστυνομικές υπηρεσίες για να βρεθούν οι ένοχοι, όπως ισχύει και σε κάθε ανοιχτή εγκληματική υπόθεση.

Πηγή in.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιος αεροσυνοδού που σκοτώθηκε την 11η Σεπτεμβρίου έλαβε επιστολή της μητέρας του μετά από 24 χρόνια

Η αεροσυνοδός ΣιΣι Λάιλς είχε σκοτωθεί το 2001· το σημείωμα διασώθηκε και δόθηκε σήμερα στον 30χρονο Τζέβον Καστρίγιο

Βρούτσης στην Πάρο με Γιάννακη–Αϊνδιλή–Καγιαλή: «Νησιωτικότητα & Αθλητισμός» στο επίκεντρο

Τετάρτη 24/9, 12:30, αίθουσα «Αθηνά» (Paros Agnanti Resort & Spa): κεντρική ομιλία του Υπουργού Αθλητισμού με παρουσία κορυφαίων Ελλήνων Ολυμπιονικών και ανοικτή συζήτηση με τα σωματεία των Κυκλάδων.

Ευρωπαϊκός Δείκτης Οινοτουρισμού: Πέμπτη η Ελλάδα, πρώτη η Γαλλία

Γαλλία πρώτη, ακολουθούν Ιταλία και Ισπανία· νεότεροι ταξιδιώτες «οδηγούν» τη ζήτηση για κρασί, γαστρονομία και πολιτισμό

Επαναπατρισμός 86 ελληνικών αρχαιοτήτων – και πρωτοκυκλαδικής περιόδου – από ιδιωτική συλλογή του εξωτερικού

Οικειοθελής επιστροφή σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ – Από νεολιθικά ειδώλια έως χρυσά στεφάνια ελληνιστικών χρόνων

Δήμος Θήρας: Νέα χρονιά για το Κοινωνικό Φροντιστήριο – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Εκπαιδευτική ενίσχυση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου · Έναρξη 13 Οκτωβρίου, συμμετοχή εθελοντών εκπαιδευτικών

Θεόκτιστα και χειροποίητα: Η νομική προστασία του αγροτικού πολιτιστικού τοπίου των Κυκλάδων

Εκδήλωση στο Ιωνικό Κέντρο (26/9) με ειδικούς και φορείς, για τη διαφύλαξη της ξερολιθιάς, των παραδοσιακών κτισμάτων και του φυσικού πλούτου των νησιών

Πρώτο κουδούνι για τους… πιο μικρούς: Αγιασμός στους Παιδικούς Σταθμούς της Νάξου

Στον Αγιασμό και ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας Φιλωτίου – Παρών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Φώτης Μαυρομμάτης

«Σχολικές Γέφυρες στο Αιγαίο»: Η Humanity Greece στηρίζει 192 μαθητές σε ακριτικά νησιά

Με την αιγίδα του ΠτΔ, σχολικά πακέτα φτάνουν σε Ψέριμο, Ηρακλειά, Δονούσα, Λειψούς και Άγιο Ευστράτιο για μια ισότιμη νέα χρονιά

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Εδώ πλέον ντράπηκε και η ντροπή»

"Γόνοι και κληρονόμοι πλούτου και εξουσίας προκαλούν και κουνάνε το δάχτυλο στους νησιώτες για το στεγαστικό πρόβλημα "

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης γύρω από το Κλειστό Γυμναστήριο Νάξου

Τι αλλάζει στην πρόσβαση – είσοδος μόνο για πεζούς αθλούμενους και φιλάθλους όσον αφορά το Κλειστό Γυμναστήριο

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ο Νίκος Σιδερής ορίστηκε πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμωτής

Σιδερής Νίκος η επιλογή του Δημάρχου – Αποχές και ενστάσεις από Κορρέ και Χατζηανδρέου

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.