Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - covid 19: Πτώση στα κρούσματα (+1300) αλλά σταθερά οι διασωληνωμένοι...

Ελλάδα – covid 19: Πτώση στα κρούσματα (+1300) αλλά σταθερά οι διασωληνωμένοι (+500)

|

Η εικόνα του τελευταίου 24ωρου – Συνολικά 1.714 οι νεκροί από επιπλοκές του κορωνοϊού – Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων.

Εξαιρετικά υψηλά παραμένουν τα νούμερα του κορωνοϊού, παρότι η χώρα διανύει πλέον την τρίτη εβδομάδα του lockdown. Αν και τα κρούσματα έχουν παρουσιάσει κάποια μείωση, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον αριθμό των ημερήσιων θανάτων και των διασωληνωμένων.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια λοιμωξιολογίας, κα. Παπαευαγγέλου σήμερα εντοπίστηκαν 1.388 νέα κρούσματα, 84 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους ενώ 549 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εννέα περισσότεροι σε σχέση με χθες..

Ξεκινώντας την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε ότι στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται με Covid περίπου 4.400 ασθενείς ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια φτάνει το 86%.

Εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν και ζήτησε να συνεχιστεί η προσπάθεια για να επιπεδωθεί η καμπύλη. Κάλεσε τους πολίτες να κάνουν ο καθένας το προσωπικό του lockdown δηλαδή να επιλέξουν μια μικρή αλλά και σταθερή ομάδα από συγγενείς και φίλους που θα συναναστρέφονται.

Απάντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός μοιάζει με τη γρίπη, επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε σχεδόν 100 θανάτους από COVID ενώ η επιδημική γρίπη δεν ξεπέρασε τους 100 θανάτους για ολόκληρη τη χρονιά.

Στάθηκε ιδιαίτερα στον κίνδυνο να ξεπεραστούν τα όρια του συστήματος Υγείας επισημαίνοντας ότι η χαμηλή νοσηρότητα εξαρτάται όχι μόνο από την ηλικία του νοσούντα αλλά και από τη δυνατότητα του συστήματος να παράσχει την απαραίτητη φροντίδα. Ακόμη και στη Γερμανία, σημείωσε που έως τώρα υποδεχόταν ασθενείς από άλλες χώρες, έφτασε σε σημείο κορεσμού.

Η σχετική ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.388 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 93.006, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες.

4.823 (5.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23.998 (25.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

549 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 151 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 482 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 84 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.714 θανάτους συνολικά στη χώρα. 678 (39.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δερμιτζάκης: Αποκλείεται η μείωση θανάτων τις επόμενες 10 ημέρες

Δραματική είναι η πρόβλεψη που έκανε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Μιλώντας στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του OPEN TV, σημείωσε πως οι αριθμοί που καταγράφονται καθημερινά τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι “απόλυτα προβλέψιμοι”.

“Είναι πολλά τα κρούσματα. Δεν είναι αυτά τα νούμερα του lockdown. Και τα προηγούμενα μέτρα πριν από το lockdown έχουν πιάσει”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δερμιτζάκης.

Παράλληλα, ο καθηγητής ανέφερε πως τα κρούσματα θα σταθεροποιηθούν περίπου στα 1.500 την 1η Δεκεμβρίου και πως “αποκλείεται να δούμε μείωση των θανάτων τις επόμενες δέκα μέρες”. Τέλος, σχετικά με το εμβόλιο, είπε πως τα κριτήρια είναι πολύ πιο αυστηρά σε σχέση με τα άλλα σκευάσματα και χαρακτήρισε “πολύ υψηλή” την αποτελεσματικότητά του.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Σύρος–Ερμούπολη: Συνάντηση Δήμου με Πολιτιστικούς Συλλόγους για τα 200 χρόνια της Ερμούπολης

Συντονισμός δράσεων για την ιστορική επέτειο — ενότητα, συνέργειες και προτάσεις για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Πανναξιακός AOK: Ο Νίκος Αρτσάνος συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά και ενεργός ρόλος στις ακαδημίες

Ο γηγενής γκαρντ μένει πιστός στην ομάδα της Νάξου και συνεχίζει να προσφέρει μέσα στο παρκέ και ως προπονητής στην ακαδημία.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Iron Maiden: Επιστρέφουν στην Αθήνα το 2026 για τα 50 χρόνια τους

Στις 23 Μαΐου οι θρυλικοί Iron Maiden ξεκινούν το ευρωπαϊκό σκέλος της «Run For Your Lives World Tour» από το ΟΑΚΑ – Μια μοναδική συναυλία που υπόσχεται το πιο εντυπωσιακό show της καριέρας τους.

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

Λήμνος – Μητσοτάκης: “Διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία σχετικά με το ΦΠΑ στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο”

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους στην Ατσική για τις φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο, καθώς και για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

ΠΝΑΙ: 65 νέα έργα σε μικρά νησιά των Κυκλάδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (πίνακας)

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου, έργα ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ αλλάζουν την καθημερινότητα σε 16 μικρά νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

Fast Ferries: Αλλαγές στα δρομολόγια του «Διονύσιος Σολωμός» λόγω κακοκαιρίας

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο της Παρασκευής 19/9 μεταφέρεται για το Σάββατο 20/9 με νέα ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά

Κατ. Γιαννακά: “Οι Μικρές Κυκλάδες και τα «χρυσά» τιμολόγια νερού!”

Έως και εξαπλάσιες αυξήσεις στους λογαριασμούς – αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και το Κίνημα Δημοκρατίας

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)