Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕλεύθερος ο Ακης, οπότε κλέψτε ελεύθερα

Ελεύθερος ο Ακης, οπότε κλέψτε ελεύθερα

|

Την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους αποφάσισε το Πεντεμελές Εφετείο Κακουργημάτων με πλειοψηφία 3-2. Ο Ακης επικαλέστηκε λόγους υγείας και ετοιμάζεται για το εξιτήριο 

Ελλάδα η χώρα της Δικαιοσύνης. Οι απλοί πολίτες βλέπουν τις καταθέσεις και τα σπίτια τους να χάνονται και μάλιστα χωρίς καμία προειδοποίηση την ώρα που οι πολιτικοί απολαμβάνουν όλα τα καλά του θεού… Αφορμή; Η απόφαση του Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου πριν από μερικές ώρες αποφάσισε την αποφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου με οριακή πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ έναντι δύο κατά….

Και έκανε ουσιαστικά δεκτή την εισαγγελική πρόταση, που μιλούσε για ανάγκη αποφυλάκισης του πρώην ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ για λόγους υγείας.. Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάζεται η υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών σε δεύτερο βαθμό με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και αποφυλάκισε τον πρώην υπουργό μετά από πέντε χρόνια παραμονής του στη φυλακή για λόγους υγείας. Ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο καθώς νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειου Νοσοκομείο και βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο. Λίγο νωρίτερα, την αποφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους μετά από παραμονή του στις φυλακές επί πέντε χρόνια, είχε προτείνει η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός, πρότεινε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του, έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη, με το επιχείρημα ότι η συνέχιση της κράτησής του θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του.  «Ο κατηγορούμενος, ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός, νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε φυλακιστεί το 2012 μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν εναντίον του, με αφορμή την υπόθεση του ακινήτου στην περιοχή της Ακρόπολης. Μέχρι τώρα ο πρώην υπουργός έχει υποβάλλει, χωρίς αποτέλεσμα, πολλές αιτήσεις αποφυλάκισής του με όρους, ενώ έχουν αποφυλακιστεί τόσο η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, όσο και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου που επίσης έχουν καταδίκες σε πολυετείς καθείρξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το κρίμα στο λαιμό σας

Να αναφέρουμε ότι μέσω γραπτής δήλωσης την περασμένη Δευτέρα (03/04) από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου και νοσηλεύεται έπειτα από εγχείρηση καρδιάς, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος είχε προειδοποιήσει πως εάν συμβεί κάτι με την υγεία του, τότε το φταίξιμο θα βαρύνει όλους εκείνους που αρνήθηκαν την αποφυλάκισή του.

«Επειδή η εξέλιξη της υγείας μου τα τελευταία πέντε χρόνια, καθιστά αδύνατη την παρουσία μου στο Δικαστήριο την 5.4.2017, αισθάνομαι την επιτακτική ανάγκη να δηλώσω ότι, οτιδήποτε συμβεί αυτή τη κρίσιμη στιγμή στην υγεία μου, θα χαρακτηρίσει άμεσα τη λειτουργία των δημοκρατικών και πολιτειακών θεσμών της Ελλάδας», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Στο νέα αίτηση αποφυλάκισης, οι δικηγόροι του κ. Τσοχατζόπουλου επικαλέστηκαν σχετική μαρτυρία του διευθυντή της β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Γ. Οικονομόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομόπουλο, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων, γεγονός που συνεπάγεται ότι θα πρέπει να βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. «Ο ασθενής έπρεπε να χειρουργηθεί εκτάκτως, αλλά δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε λόγω των διαφόρων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προχωρήσαμε σε περαιτέρω εξετάσεις και εν συνεχεία έγινε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη», είπε, προσθέτοντας πως «η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και επισφαλής».

Και προσθέτει: «Η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί». Και καταλήγει «Στην ηλικία του κ. Τσοχατζόπουλου θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του. Δεν είναι εύκολο. Θέλει προσοχή για τον ασθενή, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για την καθημερινότητά του»…
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εφ. Καλογεροπούλου: «Αν περάσεις μια νύχτα στις Μάντρες της Ανάφης, θα τη θυμάσαι για πάντα» (video)

Η Έφη Καλογεροπούλου μοιράζεται αναμνήσεις και αλήθειες από τις «Μάντρες» και τη «Μαργαρίτα» – δύο σταθερές σε ένα νησί που συνεχώς μεταμορφώνεται. (video)

Καταγγελίες πολιτών στη Σίφνο: «Νόμοι υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται»

Πολίτες καταγγέλλουν πολεοδομικές και περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες στο νησί – Ζητούν αναστολή αδειών και απόδοση ευθυνών σε αρμόδιες υπηρεσίες.

«Habemus Papam»: Από την τιάρα στο πάλλιο – Οι τελετές στέψης και ενθρόνισης του Πάπα από τον 9ο αιώνα μέχρι σήμερα

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ΄ αναλαμβάνει επισήμως τη διακονία του Επισκόπου Ρώμης – Από τη χλιδή του παρελθόντος στη λιτότητα της σύγχρονης τελετής.

Αμοργός: Το Αμοργιανό Φεστιβάλ επιστρέφει 7–9 Ιουνίου με χορωδίες, συναυλίες και τιμητικές εκδηλώσεις

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη μουσική, την παράδοση και τη μνήμη με ελεύθερη είσοδο σε όλο το νησί – Συμμετέχουν σύλλογοι από Τρίπολη και Αμοργό.

Πρόταση ημέρας: Ζυμαρικά με μπάμιες και κεφαλοτύρι Πιτταρά

Πρόταση ημέρας από τον Γαστρονόμο. Για τους φίλους των ζυμαρικών και των τυροκομικών ... Αα και της μπάμιας

Δυνατό μήνυμα ενάντια στα αιολικά στις νησίδες: Ευχαριστήριο της Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων Νάξου

Ενεργή συμμετοχή συλλόγων και πολιτών στις πρόσφατες δράσεις για την προστασία των νησιών – Κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα.

Δώρο ζωής από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Νέο αεροσκάφος για το ΕΚΑΒ ενισχύει τις αεροδιακομιδές σε όλη την Ελλάδα

Με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών, το ΙΣΝ προσφέρει νέο υπερσύγχρονο αεροσκάφος στο ΕΚΑΒ – Η παράδοση έγινε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Eurovision 2025: Σήμερα (13/05) ο πρώτος ημιτελικός με Κύπρο, την Πέμπτη η Ελλάδα

Ημιτελικός Eurovision 2025: Τι ώρα ξεκινάει σήμερα στο κανάλι της ΕΡΤ - Πότε είναι η εμφάνιση της Ελλάδας

Ρήγμα Ανυδρου: Σεισμός μεγέθους 4.6 R μεταξύ Αμοργού – Σαντορίνης

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά Αμοργού και Σαντορίνης - Υπάρχουν αναφορές ότι ο σεισμός έγινε αισθητός από την Κω και την Ίο μέχρι και την Αττική

«Ο μίτος της Αριάδνης» στη Νάξο: Ξετυλίγοντας 200.000 χρόνια ιστορίας από τη Στελίδα μέχρι τον κόσμο

Η διεθνής έκθεση του Αρχαιολογικού Προγράμματος Στελίδας παρουσιάζεται στις 16 Μαΐου στη Σχολή Ουρσουλινών – Ομιλία του Καθ. Tristan Carter και διάλογος με το κοινό.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση