Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕις υγεία των …κορόιδων

Εις υγεία των …κορόιδων

|

Την ώρα που οι Έλληνες δεν έχουν να …φάνε, το κράτος προσφέρει 6.3 εκατ. ευρώ στα κόμματα για …. επιμορφωτικούς λόγους 

Μπορεί χρήματα να αναζητούνται για την καταβολή των συντάξεων, μπορεί να υπάρχει ο κίνδυνος Grexit, μπορεί οι Τράπεζες να μην έχουν ρευστό χρήμα, μπορεί οι επιχειρήσεις  να κλείνουν η μια μετά την άλλη, μπορεί ο αριθμός των αυτοκτονιών  να αυξάνεται καθημερινά, μπορεί η πώληση των ψυχοφαρμάκων να αυξάνεται ραγδαία, χιλιάδες επί χιλιάδων άλλων πραγμάτων μπορεί να μην υπάρχουν, ένα μόνο βέβαιο είναι ότι υπάρχει.

Αυτό που είναι βέβαιο ότι υπάρχει είναι τα χρήματα για την χρηματοδότηση των κομμάτων, κάτω από τις όποιες αντίξοες συνθήκες και αν υπάρχουν σήμερα, κάτω από όποια οικονομικά βάρη και αν σηκώνει ο Ελληνικός λαός που στην κυριολεξία έχει λυγίσει.

Τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές  μας κρέμονται σε μια τρίχα και έχουν ανάψει όλα τα «κόκκινα λαμπάκια» εκπέμποντας σήμα κινδύνου, ο υπουργός Εσωτερικών Νικόλαος Βούτσης πριν δύο ημέρες, στις 27 Μαΐου 2105, υπέγραψε  την υπ΄ αριθμ. 18099/2015 απόφαση.

Με την υπογραφή του αυτή ο κ. Βούτσης κατανέμει την κρατική οικονομική  ενίσχυση  (α΄ δόση) του 2015 στα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων. Συνολικά, ως α΄  δόση για το 2015 τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων θα λάβουν  το ποσό των 6.330.000 ευρώ.

Το ωραίο είναι ότι η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι το ποσό αυτό  των 6.330.000 ευρώ, δίνεται στα κόμματα από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου Εσωτερικών για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς».

Αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία που έχει βρεθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να δικαιολογηθεί το ποσό της χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Βούτση η κατανομή της τακτικής χρηματοδότησης και της οικονομικής ενίσχυσής για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, κατανέμεται στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς, ως εξής: Με την ίδια απόφαση του κ. Βούτση γίνεται στην συνέχεια η κατανομή των ποσών της οικονομικής ενίσχυσης στα επί μέρους κόμματα που συναρτούν τους συνασπισμούς κομμάτων.

Πηγή: Εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Αυξανόμενη στήριξη καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επιστροφή των Γλυπτών, ενώ ένας στους τρεις ζητά να επαναπατριστούν όλα τα αμφιλεγόμενα εκθέματα.

Τουρκία – Μεγάλη του Γένους Σχολή: Καμία εγγραφή νέων μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

«Καμπανάκι» για τον ελληνισμό της Πόλης – Συνολικά 302 μαθητές φοιτούν φέτος στα ελληνικά σχολεία Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.

Γαύδος: 578 μετανάστες σε λιγότερο από 24 ώρες – Συναγερμός για τις τοπικές αρχές

Με 9 βάρκες έφτασαν εκατοντάδες μετανάστες στο ακριτικό νησί. Πλέον οι φιλοξενούμενοι στην Αγυιά Χανίων φτάνουν τους 1.139, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Αμοργός: Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» με μουσική του Έννιο Μορρικόνε

Ο Σύλλογος «Νήσος Αμοργός» σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς τιμούν τον κινηματογράφο με την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε στα Κατάπολα.

Φιλώτι -Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο: Στην καρδιά της Νάξου, εκεί όπου οι παραδόσεις ζωντανεύουν

Ανάμεσα στις πλαγιές του Ζα, το κεφαλοχώρι αποκαλύπτει τη γοητεία των Κυκλάδων μέσα από τα σοκάκια, τις γιορτές και το Λαογραφικό του Μουσείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Κηφισιά – Παναθηναϊκός: Για το πρώτο «τρίποντο» στο 1.91!

Η Σούπερ Λιγκ συνεχίζεται με ενδιαφέρον ματς στο ουδέτερο γήπεδο του Βόλου, όπου οι «νεοφώτιστοι» φιλοξενούν τους «πράσινους» που ψάχνουν την πρώτη τους νίκη.

Ημέρα Γιορτής: 14 Σεπτεμβρίου, η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Μια από τις μεγαλύτερες δεσποτικές εορτές της Ορθοδοξίας – Η ιστορία της ανεύρεσης και της ύψωσης του Σταυρού

Σίκινος: Ιερόσυλη κλοπή ταμάτων από την εικόνα της Παντάνασσας

Αναστάτωση στη μικρή κοινωνία του νησιού μετά την αφαίρεση πολύτιμων ταμάτων το απόγευμα του Σαββάτου. Σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες.

Κουφονήσια: Σκληρή απάντηση των επιχειρηματιών στον αντιδήμαρχο Οικονομικών

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων καταγγέλλει «λαϊκισμό και κακοδιαχείριση» – Αμφισβητεί την «κοινωνική πολιτική» του Δήμου και ζητά δίκαιη τιμολόγηση στο νερό

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι