Τετάρτη, 6 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕίναι πολλά τα λεφτά ...Αρη

Είναι πολλά τα λεφτά …Αρη

|

Υπόθεση Παντελίδη: «Πόλεμος» για το ποιος οδηγούσε το τζιπ – Ποιος δικαιούται τις 800.000 ευρώ της ασφάλειας;

Η ασφάλεια συνοδηγού που είχε το Μερσεντές μέσα στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο Παντελής Παντελίδης αναμένεται να προβληματίσει πολύ τις οικογένειες των εμπλεκομένων στο τραγικό δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες αστυνομικών πηγών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το  ασφάλιστρο προέβλεπε την αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ στην περίπτωση θανάτου του συνοδηγού. Το μαύρο τζιπ ανήκει σε εταιρεία του Αντώνη Ρέμου, ο οποίος το είχε δανείσει για λίγες ημέρες στον στενό του φίλο Παντελή Παντελίδη, με την προοπτική αγοράς του, ενώ ο τραγουδιστής ζήτησε τη μεταφορά του στο γκαράζ της ασφαλιστικής εταιρείας προκειμένου να εξεταστεί εξονυχιστικά.

Παρότι η οικογένεια του άτυχου Παντελή Παντελίδη υποστηρίζει πως έχει τις αμφιβολίες της για το κατά πόσο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο τραγουδιστής, σύμφωνα με τη μαρτυρία της 21 ετών Φρόσως Κυριάκου και των πυροσβεστών που βρέθηκαν αμέσως στο σημείο της πρόσκρουσης, ήταν εκείνος που βρισκόταν στο τιμόνι και όχι η Φρόσω.

Όλοι περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, η οποία θα αποκαλύψει για το αν τελικά στο τιμόνι βρισκόταν ο Παντελής ή η 21 ετών φίλη του. Το μόνο βέβαιο είναι πως στο πίσω κάθισμα βρισκόταν η 29χρονη Μίνα Αρναούτη, η οποία φορούσε ζώνη. Οι πυροσβέστες υποστήριξαν πως τη βρήκαν σε άθλια κατάσταση, γεμάτη αίματα και σοβαρά χτυπήματα, ενώ χρειάστηκε να κόψουν τη ζώνη για να την απεγκλωβίσουν.

Αποζημίωση

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να αποδειχθεί ποιος ήταν τελικά ο οδηγός του τζιπ; Σύμφωνα με την Τροχαία Ελληνικού, η ασφάλεια του αυτοκινήτου προβλέπει αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού. Όμως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ο Παντελής είχε καταναλώσει τεράστια ποσότητα αλκοόλ, πράγμα που σημαίνει πως η ασφάλεια δεν είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει την αποζημίωση, όπως προβλέπεται στους όρους.

Η Μίνα Αρναούτη δικαιούται και αυτή αποζημίωση, καθώς υπέστη σοβαρότατες σωματικές βλάβες.  Οι αξιωματικοί της Τροχαίας αναφέρουν χαρακτηριστικά: «H Μίνα Αρναούτη η οποία φορούσε ζώνη στο πίσω κάθισμα, δεν φέρει ευθύνη για το συμβάν και υπέστη σοβαρότατη σωματική βλάβη. Δικαιούται χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας, για την αποθεραπεία της, για ψυχική βλάβη και για τα έσοδα που έχασε από την απουσία από την εργασία της. Στη συνέχεια, συνηθίζεται η ασφαλιστική εταιρία να προσφεύγει εναντίον της οικογένειας του οδηγού για να πάρει πίσω τα χρήματα.

Εναπόκειται στην κ. Αρναούτη το κατά πόσο θα στραφεί στη συνέχεια κατά της οικογένειας του οδηγού. Η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, σε περίπτωση που αποδειχτεί και τυπικά ότι ήταν συνοδηγός, θα χάσει ένα μέρος της αποζημίωσης διότι στην κατάθεσή της παραδέχτηκε ότι δεν φορούσε ζώνη. Δεν συγκρίνεται με την υπόθεση Αρναούτη λόγω της πολύ μικρότερης βλάβης που υπέστη. Εκτός και αν ιατρικά αποδειχτεί ψυχική βλάβη. Δικαιούται πάντως κάποια αποζημίωση».

Πηγή: Koolnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανελλαδικές 2025 – ΓΕΛ Κυκλάδων: Ποσοστά επιτυχίας, βαθμολογίες και το… ρεκόρ της Αμοργού (πίνακες)

62% των υποψηφίων των ΓΕΛ Κυκλάδων πέτυχαν την εισαγωγή τους – Ποιοι αρίστευσαν, πού πέρασαν και ποια σχολεία ξεχώρισαν

Περί Πορτάρας και… ενότητας

Θα ήθελα να δω τη Νάξο να αναλαμβάνει, με υπευθυνότητα, την πρωτοβουλία για το καλό της Πορτάρας.

Η Ελλάς Σύρου γράφει ιστορία και σε χρειάζεται – Στήριξε την ομάδα αγοράζοντας μετοχές

Για πρώτη φορά ομάδα των Κυκλάδων στην Superleague 2 – Η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη νέα εποχή του Συριανού ποδοσφαίρου

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς–Πάρος–Νάξος–Κουφονήσια–Κατάπολα για 6 & 13 Αυγούστου

Το “HIGHSPEED 4” θα εκτελέσει τα δρομολόγια του “HELLENIC HIGHSPEED” – Δείτε τις ώρες αναχώρησης και άφιξης

Βασιλική Κατερίνη: «Όταν τραγουδάω στο νησί μου, αυτό χτυπάει στην καρδιά!» (video)

Μια ειλικρινής συζήτηση για την οικογένεια, τη μουσική, τις ρίζες και το μέλλον μέσα από τη συχνότητα της Ραδιοφωνίας Κυκλάδων 101,3.

ΥΠΑ: Σε εξέλιξη οι αναβαθμίσεις σε αεροδρόμια Σύρου, Κυθήρων και Ιωαννίνων

Επιθεωρήσεις από τη Διοίκηση της ΥΠΑ σε κρίσιμες υποδομές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας – Στόχος η αναβάθμιση λειτουργίας, αισθητικής και τουριστικής διασύνδεσης

Γ. Πολυχρονάκος: «Η Δημόσια Υγεία στις Κυκλάδες είναι ο μεγάλος ασθενής»

Καταγγελία από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. για τεράστια κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νησιά – Προειδοποίηση για επιδείνωση το φθινόπωρο

Νάξος – Ο Γιάννης Κασιδάκης στα «Φανάρια»: Ενίσχυση με φόντο το μέλλον

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου υποδέχεται τον 20χρονο forward με εμπειρία και φιλοδοξίες – Χτίζει ομάδα που παίζει, διεκδικεί και εμπνέει!

Συρματόπλεγμα στην Πορτάρα: «Έκνομη ενέργεια» λέει ο Δήμαρχος Νάξου Δ. Λιανός (video)

Αντιδράσεις για την πρόχειρη περίφραξη στο εμβληματικό μνημείο – Τι είπε ο Δήμαρχος στην εκπομπή του OPEN και ποια μέτρα ζητά να ληφθούν άμεσα. (video)

Επίκαιρο ερώτημα αφελούς πολίτη: Ο τουρίστας βεβήλωσε την Πορτάρα; ή, οι αρχαιολόγοι την βεβηλώνουν διαχρονικά;

Εμείς βλέπουμε να εξαφανίζεται όλο  και πιο πολύ, από την αιολική ενέργεια, το κονίαμα της λιθοδομής θεμελίωσης. Μπορεί να μας διαβεβαιώσει η αρχαιολογική υπηρεσία ότι αδίκως ανησυχούμε;

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Νάξος – Λιμεναρχείο: Περιορισμοί στη διέλευση οχημάτων στη Χώρα Νάξου, τι αλλάζει 2 και 3 Αυγούστου

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Νάξου για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αυξημένης επιβατικής κίνησης – Ποιοι εξαιρούνται