Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΑπεργία πλοίων: Δεμένα έως και Πέμπτη

Απεργία πλοίων: Δεμένα έως και Πέμπτη

|

Προς νέα 48ωρη παράταση των πλοίων οδεύει η ΠΝΟ καθότι η συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας κο Κουρουμπλή βρήκε ..τοίχο – Την Πέμπτη έχουμε Πανελλαδική απεργία από τη ΓΣΕΕΕ οπότε τη Παρασκευή λύνουν …κάβους – Αρχίζουν τα προβλήματα να εντείνονται με τους παραγωγούς ενώ χιλιάδες είναι οι μαθητές που λόγω εκδρομής είναι εγκλωβισμένοι σε νησιά 

Τα νέα δεν είναι καλά… Η συνάντηση που έληξε πριν από λίγο ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ της ΠΝΟ και του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε να λήξει η απεργία που κρατάει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια δεν έφερε την επιθυμητή λύση. Μπορεί να ήθελαν αλλά τελικά τα πλοία παραμένουν δεμένα για ακόμη 48 ώρες, έως το πρωί της Πέμπτης… Όμως μην ξεχνάμε ότι την Πέμπτη υπάρχει η Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ που σημαίνει ότι θα πάμε έως … Παρασκευή. Η μήπως θα πάνε ενάντια στην ΓΣΕΕ? Αυτό θα το δούμε…

Το πρωί της Δευτέρας τα 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον Αγ. Διονύσιο και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν την έναρξη της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή. «Καμία διαφοροποίηση και αύξηση στη φορολογία των ναυτικών είναι η βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου και η ΠΝΟ γνωρίζει ότι είναι ειλικρινής η προσπάθεια που καταβάλλεται, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παν. Κουρουμπλής, στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». Μετά τη συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, «έχω την έντονη αίσθηση αισιοδοξίας ότι θα λήξει η απεργία», εκτίμησε ο κ.Κουρουμπλής.

Το Σάββατο προηγήθηκε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, όπου αποφασίστηκε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργίας από τις 6 το πρωί της Κυριακής έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Σχολιάζοντας τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για απαιτήσεις νέων επιβαρύνσεων στους ναυτικούς από τους Θεσμούς, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι οι ναυτικοί έχουν ειδικό καθεστώς φορολογίας, που μέχρι το 2005-2006 προέβλεπε επιβάρυνση 1% για τα κατώτερα πληρώματα και 3% για τις ανώτερες βαθμίδες και τους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού.

 «Μέσα σε λίγα χρόνια και ειδικά από το 2010 και μετά, έφτασε το 10% και 15% αντίστοιχα», όπως υπογράμμισε, καθώς οι θεσμοί αναζητούν χρήματα και πόρους και δεν τους απασχολούν οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

 «Η κυβέρνηση δεν δέχθηκε καμίας μορφής εξομοίωση, όπως ζητείτο, η συζήτηση περιοριζόταν σε πολύ μικρό ποσοστό και η διαπραγμάτευση εξακολουθεί, η βούλησή μας είναι να μην υπάρξει καμία διαφοροποίηση και αύξηση», ξεκαθάρισε ο κ.Κουρουμπλής. «Αυτό το γνωρίζει η ΠΝΟ, ότι είναι ειλικρινής η προσπάθεια το κυρίου Τσακαλώτου, του κυρίου Χουλιαράκη και του υπουργείου».

Κατά τον κύριο Κουρουμπλή, «χρειάζεται πνεύμα συνεννόησης, αν η ΠΝΟ διαπιστώσει κάτι αρνητικό ως τις 18-19 Δεκεμβρίου που θα κλείσει η αξιολόγηση, τότε να αποφασίσει τι θα κάνει».

Πάντως, ήδη η παράταση των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε νησιά τουλάχιστον 3.000 μαθητές-εκδρομείς. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, 1.250 μαθητές βρίσκονται στα Χανιά, ενώ για το Ηράκλειο δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία. Και βέβαια περιμένουμε τις αντιδράσεις των αγροτών ειδικά από την Κρήτη που βλέπουν τα προϊόντα τους να …σαπίζουν στο λιμάνι… 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κουφονήσι: Ομόφωνο «ναι» σε μειώσεις και δίκαιη τιμολόγηση νερού

Έκτακτη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας (22/09) – αιτήματα για επανέκδοση λογαριασμών, δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, έλεγχο μετρητών και ειδικό καθεστώς «νησιωτικότητας»

Λιμάνι Νάξου: Από το «Δέσποινα» του 1955 στο σήμερα και τα προβλήματα που δεν …λύθηκαν

Η 31η Ιουλίου του ’55 άλλαξε τον τρόπο που δένουν τα πλοία· ο Αύγουστος του ’25 μας θυμίζει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει ο τρόπος που «δένει» η πόλη με το λιμάνι.

Σίφνος: Το Φεστιβάλ «Νικόλαος Τσελεμεντές» γράφει τις πιο νόστιμες ιστορίες των Κυκλάδων (video)

Θαλασσομαγειρέματα το πρωί, «Κουζίνα του Τσελεμεντέ» το απόγευμα, γλέντια τη νύχτα — 25–27/9, είσοδος ελεύθερη

Αμοργός τραγουδά: Mουσικοκινητική αγωγή για τους μικρούς, χορωδία για όλους

Ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα (Οκτ. 2025–Ιούν. 2026) με τον μαέστρο Γιάννη Γαβρά και το Μουσικό Εργαστήρι «Η Οδός Ονείρων».

Ελλάδα: Μόλις το 4,5% των γιατρών υπηρετούν στα νησιά (!!!)

Αριθμοί που «πονούν»: πολλά νησιά χωρίς βασικές ειδικότητες μόλις πέσει η αυλαία του καλοκαιριού

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας τον Οκτώβριο

Μαστογραφία, Τεστ Παπ με HPV και έλεγχος PSA – Ραντεβού από 23/9, εξετάσεις από 1/10 στην Αθήνα

Σαντορίνη – Ξεκινά η 71η Εθελοντική Αιμοδοσία: Μια φιάλη παραπάνω, ένα χαμόγελο ακόμα

Από 4 έως 12 Οκτωβρίου η 71η Εθελοντική Αιμοδοσία για τον συνάνθρωπο και την ελπίδα. Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας

Μελάνες Νάξου: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο νερό και πάνε σε .. δημοψήφισμα

Κάτοικοι ζητούν επιστροφή στις παλιές τιμές και δίκαιη τιμολόγηση· ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για συλλογική στάση

«ΑΞΟΠΑΤΗΜΑΤΑ»: Ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου οι εγγραφές στη χορευτική ομάδα

Κυριακή 5/10, 19:00–21:00 στην αίθουσα του 2ου Γυμνασίου — παιδιά από 4+ και τμήματα ενηλίκων

Σαντορίνη: «Ανοίγει» το εργοστάσιο τομάτας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο και ψηφιακές παρουσιάσεις 26–28 Σεπτεμβρίου στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός»

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ο Νίκος Σιδερής ορίστηκε πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμωτής

Σιδερής Νίκος η επιλογή του Δημάρχου – Αποχές και ενστάσεις από Κορρέ και Χατζηανδρέου

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα έως τις 10:00 — εξαιρούνται Αργοσαρωνικός & Μαρμάρι

Σε ισχύ προληπτικό μέτρο του Λιμενικού λόγω ισχυρών βοριάδων· επανεκτίμηση στις 10:00. Οι ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τα πρακτορεία τους.