Δευτέρα, 21 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΑντώνης Σιγάλας - Σαντορίνη: "Η ανεύθυνη λειτουργία της ΔΕΗ μας γεμίζει με...

Αντώνης Σιγάλας – Σαντορίνη: “Η ανεύθυνη λειτουργία της ΔΕΗ μας γεμίζει με απογοήτευση”

|

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Θήρας, για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στη Σαντορίνη.

Με σημερινή επιστολή του στον πρωθυπουργό της χώρας, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, ζητά την παρέμβαση του για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στη Σαντορίνη.  Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες Κυριακή για αρκετές ώρες το νησί έμεινε χωρίς ηλεκτρικό σε μία προγραμματισμένη διακοπή αλλά εδώ και αρκετό καιρό οι διακοπές καλά κρατούν…

Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:   

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, 

Όπως προφανώς είστε ενήμερος, η Σαντορίνη βιώνει ήδη μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή τουριστική σεζόν, καταγράφοντας τα υψηλότερα ποσοστά, στον ελλαδικό χώρο, ως προς την αύξηση του αριθμού των αφίξεων εισερχομένων επισκεπτών. 

Και ενώ αυτή την επιτυχημένη εικόνα, την οποία πιστώνεται συνολικά η χώρα ως διεθνής προορισμός, οφείλουμε να την διατηρήσουμε αψεγάδιαστη και να τη βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο, δυστυχώς για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή η ΔΕΗ προχώρησε σε πολύωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης του νησιού, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό συμπαρέσυρε και στην διακοπή της υδροδότησης. Αντιλαμβάνεστε καλύτερα όλων, ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια εκ μέρους της ΔΕΗ είναι άκρως δυσφημιστική, όχι μόνο για τη Σαντορίνη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. 

Στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον που αναπτύσσεται η τουριστική δραστηριότητα, γεγονότα σαν αυτό, γκριζάρουν τη λαμπερή όψη του τουρισμού μας, προκαλούν σημαντική βλάβη στην οικονομία μας και υπονομεύουν την απρόσκοπτη συνέχιση της επιτυχημένης φετινής πορείας του τουρισμού. 

Οι δικαιολογίες που προβάλλονται από πλευράς των υπευθύνων της ΔΕΗ και του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής Θήρας, ότι η διακοπή οφείλεται σε υποχρεωτική και προγραμματισμένη συντήρηση, είναι απαράδεκτες και εξοργιστικές. 

Όπως όλοι μας, ιδιώτες και δήμος στη Σαντορίνη φροντίσαμε να προετοιμαστούμε εγκαίρως ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, το ίδιο όφειλε, σε υπερθετικό βαθμό, να πράξει και η ΔΕΗ. 

Αξιότιμε  κύριε Πρωθυπουργέ 

Πριν λίγο καιρό εγκαινιάσαμε την έναρξη ενός έργου ζωής για τη Σαντορίνη που θα διασφαλίσει, εντός του 2023, την ηλεκτρική διασύνδεση του νησιού μας με το ηπειρωτικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Και ενώ αυτό το γεγονός μας γέμισε όλους με ικανοποίηση, δυστυχώς η ανεύθυνη λειτουργία της ΔΕΗ μας γεμίζει σήμερα με απογοήτευση. 

Εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια όλων των Σαντορινιών, απευθύνομαι προς εσάς και ζητώ να παρέμβετε προσωπικά, προκειμένου να μην επαναληφθούν, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, παρόμοιες απαράδεκτες καταστάσεις, καθιστώντας σαφές προς όλους τους παρόχους δημόσιας υπηρεσίας, ότι δεν μπορούν με την ανευθυνότητα τους να υπονομεύουν την εθνική συλλογική προσπάθεια . 

Βέβαιος ότι θα επιληφθείτε προσωπικά του θέματος, σας ευχαριστώ για τη στήριξη που παρέχετε στο νησί της Σαντορίνης. 

Με Τιμή 

Ο Δήμαρχος Θήρας 

Αντώνης Σιγάλας


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιστορικός καύσωνας σαρώνει τη χώρα, έκτακτα μέτρα από σήμερα

Θερμοκρασίες έως 43°C και υποχρεωτική παύση εργασιών σε υπαίθριες δραστηριότητες – Οδηγίες και τηλεργασία για ευάλωτους εργαζομένους

Αφγανιστάν: Καμπούλ, Η πρώτη πρωτεύουσα που ξεμένει εντελώς από νερό

Η αφγανική πρωτεύουσα βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση — Μια κρίση νερού που απειλεί την υγεία, την οικονομία και τις ζωές εκατομμυρίων κατοίκων

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου βυθίζεται στο σκοτάδι του Φιλμ Νουάρ και ξεκινούν οι καλοκαιρινές προβολές

Αφιέρωμα στο αμερικανικό φιλμ νουάρ εγκαινιάζει τις θερινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου την Τετάρτη 23 Ιουλίου, στην αυλή της πρώην Σχολής Ουρσουλινών. Η μαγεία της ασπρόμαυρης ίντριγκας επιστρέφει στο Κάστρο.

Μ. Σέργης: Ιάκωβος Καμπανέλλης μέσα από τα μάτια της Λαογραφίας

Από τη Θράκη στη γενέτειρα, ο διακεκριμένος καθηγητής Μανόλης Σέργης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο, αφιερωμένο στον «πατέρα του ελληνικού θεάτρου» Ιάκωβο Καμπανέλλη, ανιχνεύοντας τον λαϊκό πολιτισμό που διαποτίζει το έργο του.

Μύκονος: Νέο έργο 1,2 εκατ. ευρώ στο παλιό λιμάνι με φόντο την αλήθεια πίσω από το «δεν θα γίνουμε Μύκονος»

Ο Γιώργος Χατζημάρκος μιλά με λόγια καθαρά για τη Μύκονο και ανακοινώνει τη χρηματοδότηση λιμενικού έργου που συνδυάζει ασφάλεια, βιωσιμότητα και σεβασμό στο παρελθόν και το μέλλον του νησιού.

Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας και γραβιέρα Νάξου Πιτταράς

Από το σχολικό ταπεράκι μέχρι το κυριακάτικο τραπέζι, αυτά τα τυροπιτάκια με φέτα και αυθεντική γραβιέρα Νάξου κερδίζουν μικρούς και μεγάλους με κάθε μπουκιά.

Ο ZAF στη Νάξο: Μια νύχτα με πάθος στον Μουσικό Περίβολο

Ο αυτοδίδακτος τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Νάξο και υπόσχεται μια συναυλία γεμάτη αυθεντικότητα, συναίσθημα και ενέργεια.

Από τη Μάκρη στον Αψηλό: Μια γέφυρα πίστης και ανθρωπιάς ενώνει Σίφνο και Έβρο

Ο πατήρ-Απόστολος ταξίδεψε από την Αλεξανδρούπολη στη Σίφνο για τον Προφήτη Ηλία, επισφραγίζοντας με τη συγκινητική παρουσία του την αδελφική σχέση που γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της Θράκης και αποτυπώθηκε στο πανηγύρι του Αψηλού.

Το πρώην ΞΕΝΙΑ Πάρου αναγεννήθηκε: Οι Avant Mar Infinity Suites αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Νάουσας

Ο Όμιλος WATT, σε συνεργασία με τη Grivalia Hospitality, μεταμορφώνει ένα εμβληματικό κτίριο της δεκαετίας του '60 σε υπερπολυτελείς σουίτες, εντάσσοντας την Πάρο στον παγκόσμιο χάρτη του ultra luxury τουρισμού.

Νάξος – Εθελοντική Αιμοδοσία: Ξεκινάει σήμερα (21/07) η προσφορά αγάπης (πρόγραμμα)

Ο Σύλλογος «Εθελοντική Αιμοδοσία Νάξου» καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη νέα σειρά αιμοδοσιών, δίνοντας το πιο πολύτιμο δώρο — το αίμα τους.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)

Η SEAJETS εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση από και προς Ηρακλειά για όλους τους επιβάτες

Πρωτοβουλία ευθύνης από την εταιρεία και το Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος για τη στήριξη της τουριστικής σύνδεσης με τις Μικρές Κυκλάδες

Ταχύπλοα… για λίγους: Γιατί το ακτοπλοϊκό ταξίδι στις Κυκλάδες έγινε πολυτέλεια

Ακριβά εισιτήρια, περιορισμένες επιλογές και «ταρίφα χωρίς αναλογία» – Η μεγάλη ψαλίδα στις τιμές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και το παράδοξο των Κυκλάδων