Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΑνδρος: Τα ταχύπλοα λειτούργησαν ευεργετικά κι έφεραν αύξηση επισκεψιμότητας

Ανδρος: Τα ταχύπλοα λειτούργησαν ευεργετικά κι έφεραν αύξηση επισκεψιμότητας

|

Αύγουστος 2019 στν Ανδρο και: αύξηση επιβατών 4% και αύξηση ΙΧ 5% … Ποιες είναι οι αιτίες που προκάλεσαν αυτή την άνοδο 

Αύξηση της επιβατικής κίνησης για τον Αύγουστο 2019 σε σύγκριση με τον περσινό κατά περίπου 4% εμφανίζεται στα στοιχεία του λιμεναρχείου Άνδρου σε σχέση με τον Αύγουστο 2018. Περισσότερα κατά περίπου 5% και τα Ι.Χ. οχήματα, περίπου 5%. Σε πραγματικούς αριθμούς είχαμε αύξηση κοντά στους 2.400 επιβάτες και πάνω από 630 ΙΧ περίπου. 

  

Επίσης, αύξηση είχαμε και στις αφιξο-αναχωρήσεις επιβατηγών πλοίων κατά τον φετινό Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα πλοία προσέγγισαν το λιμάνι του Γαυρίου και συνεπώς αυτό συνέβαλε στην αύξηση και των επιβατών και των ΙΧ αυτοκινήτων. Αριθμητικά είχαμε 82 περισσότερους κατάπλους πλοίων (συμβατικών & ταχύπλοων). Να σημειώσουμε πως πλέον η Άνδρος – λόγω του ανταγωνισμού των εταιρειών – μπήκε στις διαδρομές των ταχυπλόων και από αυτό μεσοπρόθεσμα προσδοκά οφέλη.

Συνολικά μπορούμε να πούμε (όπως αναφέρει η ιστοσελίδα enandro,gr) πως η εικόνα της θερινής περιόδου του 2019 – με την ολοκλήρωση και του Αυγούστου παρουσιάζει αύξηση σε αριθμούς. Ήτοι, θετικός ο Ιούνιος, σε κάμψη – λόγω εκλογών – ο Ιούλιος και σε άνοδο ο Αύγουστος. Όχι πολύ μεγάλα νούμερα, αλλά υπάρχει άνοδος που προέρχεται κυρίως από τον ανταγωνισμό των εταιρειών που εκφράστηκε με την σταθερή προσέγγιση των ταχυπλόων και τα αυξημένα κατά τι συμβατικά δρομολόγια.

Επίσης να επισημάνουμε πως παρότι εφέτος είχαμε περισσότερα πλοία (αθροιστικά συμβατικά & ταχύπλοα) και ιδίως τον Αύγουστο είχαμε γενικά δύσκολες καιρικές συνθήκες που δημιούργησαν καθυστερήσεις στα πλοία, το λιμάνι του Γαυρίου μέσα κι έξω παρουσίασε καλύτερη εικόνα.

Ένας σημαντικός λόγος ήταν ο επαγγελματισμός των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Άνδρου. Και βεβαίως ο καλύτερος προγραμματισμός των ωρών άφιξης και αναχώρησης των πλοίων την Κυριακή κάτι που επιτεύχθηκε με την σωστή συνεργασία Λιμεναρχείου, υπουργείου Ναυτιλίας και πλοιοκτητών.

Έτσι αποφεύχθηκαν τα φαινόμενα απίστευτης συμφόρησης του Γαυρίου των προηγούμενων χρόνων, με τις ατέλειωτες ουρές των αυτοκινήτων και κυκλοφοριακό χάος γύρω από τις εγκαταστάσεις του λιμανιού.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κύκλαδες: Μύκονος και Σύρος είδαν αύξηση τεχνητών επιφανειών κατά 341% και 310% αντίστοιχα (!!!)

Στα νησιά «καλλιεργείται» ο τουρισμός - Τη δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής και την αύξηση δομημένων επιφανειών κατέγραψαν οι επιστήμονες (πίνακες)

«Από ήλιο σε ήλιο»: Η Σέριφος φωτίζει τη μνήμη του εργατικού αγώνα μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου γίνεται τηλεοπτική αφήγηση, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη θυσία για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στην εργασία

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Παντάνασσα: Εορτή της Πεντηκοστής, όταν το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τη γη

Μια ημέρα φλόγας, ενότητας και πνευματικής γέννησης για την Εκκλησία και τον κόσμο

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση