Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΑνδρος: Σε κλοιό φωτιάς η Κατάκοιλος (φωτο)

Ανδρος: Σε κλοιό φωτιάς η Κατάκοιλος (φωτο)

|

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στην Ανδρο – Σε ποια μέτωπα κινείται (δείτε φωτό και video) 

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά στην Άνδρο, η οποία εκδηλώθηκε στον οικισμό Ρέματα τα ξημερώματα της Κυριακής και καίει χαμηλή βλάστηση. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο νησί ενισχύονται ενώ με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνεικλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Συνολικά επιχειρούν στις προσπάθειες κατάσβεσης 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα (ένα του ΠΣ και ένα του Στρατού)..

Εκτεταμένη είναι η καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων. Πλαγιές ολόκληρες κάηκαν ή καίγονται. Ένα τεράστιο μέτωπο 300 μέτρων κατευθύνεται προς Κατάκοιλο. Έχει γίνει φράγμα από την πυροσβεστική και τον ΣΕΔΑ να κόψει την φωτιά. Παρόντες το ΕΚΑΒ, η Ιωάννα Σαραβάνου της Πολιτικής Προστασίας, ο αντιδήμαρχος Δ. Τηνιακός, ο Έπαρχος Δ. Λάσκαρης και η επικεφαλής της πυροσβεστικής Κυκλάδων.

Στις 15:00 έφτασαν με το Θεολόγος – που προσφέρθηκε να τα μεταφέρει – 9 οχήματα και 19 πυροσβέστες από Αθήνα. Αυτή τη στιγμή έχουν ήδη φτάσει στην Κατάκοιλο όπου δεκάδες πυροσβέστες και δασοπυροσβέστες δίνουν μάχη να μην μπει η φωτιά στο χωριό. Μαζί με την πυροσβεστική είναι και ο δήμαρχος.

Oι ενισχύσεις που έφτασαν εγκαίρως από Αθήνα και ήδη δίνουν μάχη θα βοηθήσουν αποφασιστικά να σωθεί το χωριό. Πλήρης κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Έφτασε και ελικόπτερο Σινούκ και ανέλαβε αμέσως δράση.

Η Κατάκοιλος μοιάζει να μην κινδυνεύει. Κάηκε σπίτι στο Ατένι. 

Ένα μέτωπο προς Ατένι που ελέγχεται κάπως. Ένα άλλο προς Βόρη. Ο καπνός έχει σκεπάσει τα πάντα. Δεκάδες κάτοικοι στους δρόμους και στα αμάξια. Η καταστροφή λόγω των θυελλωδών ανέμων είναι πολύ μεγάλη κι όλοι αναρωτιούνται πως θα σταματήσει η φωτιά. Εν τω μεταξύ έφτασε και τρίτο ελικόπτερο της πυροσβεστικής από Σύρο με κλιμάκιο και την επικεφαλής των Κυκλάδων.

Κατευθύνθηκαν όλοι με αυτοκίνητα – μέχρι και το λιμενικό συνέβαλε – στα μεγάλα μέτωπα προς Κατάκοιλο.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νότια κατεύθυνση (έως και 8 μποφόρ), δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ νωρίτερα ένας από αυτούς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης. Μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής στο Κέντρο Υγείας, απ’ όπου έφυγε λίγο αργότερα. .  

Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα enandro.gr για πληροφορίες και φωτογραφίες 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κατ. Μουστάκη: “Η αλήθεια για το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάξου, τα παιδιά μας δεν αξίζουν κοντέινερ”

Κατερίνα Μουστάκη, δημοτική σύμβουλος με τη «Δύναμη Αλλαγής», καταγγέλλει την αδράνεια της δημοτικής αρχής και ζητά άμεση λύση για την αξιοπρεπή εκπαίδευση των μαθητών.

Στην Αμοργό ο επόμενος σταθμός των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ

Στις 5–7 Σεπτεμβρίου το ΔΣ συνεδριάζει στο κυκλαδίτικο νησί με σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης

Νάξος – Μονή: Στη Παναγία Δροσιανή γιορτάζει το Γενέθλιον της Θεοτόκου

Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, η ιστορική εκκλησία του 4ου αιώνα μ.Χ. υποδέχεται πιστούς σε μια από τις πιο κατανυκτικές πανηγύρεις των Κυκλάδων.

Σαντορίνη: Το ρεμπέτικο τραγούδι ζωντανεύει στον παραλιακό πεζόδρομο του Καμαρίου

Μια μουσική περιπλάνηση με κιθάρα, μπουζούκι και τραγούδι, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στο φεστιβάλ «Στρογγύλη On The Road»

ΔΕΘ: 100 χρόνια από την έμπνευση του Νικόλαου Γερμανού έως το σήμερα

Η 89η ΔΕΘ τιμά τα 100 χρόνια του θεσμού – Η εμμονή του Γερμανού, η κρίση του ’30, ο μύθος του φραπέ και τα χρόνια Σημίτη, Καραμανλή και Τσίπρα

Πάρος: Αποκτά Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, νέα εποχή για την εκπαίδευση στο νησί

Η Νάουσα υποδέχεται δύο νέες σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση στις Κυκλάδες.

Δήμος Κέας: Δωρεάν εξετάσεις πρόληψης για γυναίκες στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου»

Από 23 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου, κινητή μονάδα στην Κορησσία θα προσφέρει τεστ Παπανικολάου, μαστογραφίες και HPV test χωρίς καμία χρέωση.

Η ΕΕ θεσπίζει Κώδικα Δεοντολογίας για τις διαδικτυακές κριτικές στον τουρισμό

Νέοι κανόνες για διαφάνεια και αξιοπιστία στις αξιολογήσεις καταλυμάτων, με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στον ευρωπαϊκό τουρισμό

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πρωινή (04/09) διακοπή ρεύματος στη περιοχή του Αγίου Γεωργίου

Χωρίς ηλεκτρικό από τις 09:00 έως τις 10:00 το πρωί λόγω τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ.

Εργάνη: 80% περισσότερες υπερωρίες σε σχέση με το 2024

Τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ» δείχνουν θεαματική αύξηση με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε τουρισμό, εστίαση, λιανεμπόριο και βιομηχανία

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.