Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΑνάφη - ΕΤΕΑ: Ακούστε τους κατοίκους, ανακαλέστε την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος...

Ανάφη – ΕΤΕΑ: Ακούστε τους κατοίκους, ανακαλέστε την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ

|

Η ανοιχτή επιστολή, η φωνή της αγωνίας από τα μέλη της Ενωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάφης (ΕΤΕΑ) μετά την απόφαση των ΕΛΤΑ να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας του μοναδικού υποκαταστήματος στο νησί των Κυκλάδων – Ποια είναι τα επιχειρήματα για την αναστολή 

“Το τοπικό γραφείο ΕΛΤΑ στη Χώρα Ανάφης, είναι η μοναδική εταιρεία ταχυμεταφορών που έχει υποκατάστημα στο νησί. Δεν υπάρχει έδρα καμίαςανταγωνιστικής εταιρείας, καθώς μόνο αντιπρόσωποι. Το πλήγμα των μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με την κατάργηση, καθώς οι άνθρωποι μεγάλης και μικρής ηλικίας θα αναγκαστούν να καταφεύγουν στο νησί της Σαντορίνης. Αυτό θα είναι χρονοβόρο, ασύμφορο και αβέβαιο λόγω της ανεπαρκήςακτοπλοϊκής επικοινωνίας. Για τους επιχειρηματίες έχει τις ίδιες συνέπειες, ως προς την παραλαβή προϊόντων που δεν υπάρχουν στο νησί, αποστολών εγγράφων με κοντινές ημερομηνίες καταβολών. Να υπενθυμίσουμε πως το ΕΛΤΑ στην Ανάφη, εκτελεί χρέη τραπέζης Eurobank, καθώς δεν υπάρχει κανένα υποκατάστημα από άλλη τράπεζα…”

Σε μερικές γραμμές η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών στις Κυκλάες. Δείτε πόσο σημαντική είναι η παρουσία ενός καταστήματος ΕΛΤΑ σε ένα νησί όπως είναι η Ανάφη. Που δεν έχει τράπεζα, που δεν έχει υπηρεσίες μεταφοράς προϊόντων, που δεν έχει τρόπο μετακίνησης εγγράφων. Που εάν χάσει τη μοναδική (δημόσια) υπηρεσία, θα πρέπει να πηγαίνει στη Σαντορίνη για να παραλάβει ένα πακέτο πχ με ρούχα… Κι εάν νομίζει κανείς ότι είναι εύκολο να ταξιδέψει όχι χειμώνα αλλά και καλοκαίρι στην Σαντορίνη από την Ανάφη που είναι ένα τσιγάρο δρόμος, τότε είναι γελασμένος…

Και οι επιχειρηματίες μέσω της Ενωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων του νησιού (ΕΤΕΑ) κάνουν το αυτονόητο. Επικοινωνούν μέσω επιστολής (και προφανώς θα έχει γίνει και τηλεφωνική επαφή) με τους παράγοντες των ΕΛΤΑ για να βρεθεί λύση… Η οριστική αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος θα είναι μαχαιριά στο κορμί των κατοίκων….  .

Αναλυτικά η επιστολή (με τίτλο ” Επιστολή Διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Ανάφη” που υπογράφει η πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Επιχειρησεων Ανάφης (ΕΤΕΑ) κα Ευθυμία Καλογεροπούλου (και βέβαια το ΔΣ) – Δείτε στο τέλος του άρθρου την επιστολή σε μορφή pdf

Κύριε Πρόεδρε,

Η ανακοίνωση για «λουκέτο» στο κατάστημα ΕΛΤΑ της Ανάφης επηρέασε τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επιχειρηματίες του νησιού.

Το τοπικό γραφείο ΕΛΤΑ στη Χώρα Ανάφης, είναι η μοναδική εταιρεία ταχυμεταφορών που έχει υποκατάστημα στο νησί. Δεν υπάρχει έδρα καμίαςανταγωνιστικής εταιρείας, καθώς μόνο αντιπρόσωποι.

Το πλήγμα των μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με την κατάργηση, καθώς οι άνθρωποι μεγάλης και μικρής ηλικίας θα αναγκαστούν να καταφεύγουν στο νησί της Σαντορίνης. Αυτό θα είναι χρονοβόρο, ασύμφορο και αβέβαιο λόγω της ανεπαρκής ακτοπλοϊκής επικοινωνίας.

Για τους επιχειρηματίες έχει τις ίδιες συνέπειες, ως προς την παραλαβή προϊόντων που δεν υπάρχουν στο νησί, αποστολών εγγράφων με κοντινές ημερομηνίες καταβολών.

Να υπενθυμίσουμε πως το ΕΛΤΑ στην Ανάφη, εκτελεί χρέη τραπέζης Eurobank, καθώς δεν υπάρχει κανένα υποκατάστημα από άλλη τράπεζα.

Εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον των διαδικασιών των επιχειρήσεων που διαθέτουμε. Φορολογούμαστε και έχουμε υποχρεώσεις ισότιμες με τα υπόλοιπα νησιά τα οποία έχουν υπηρεσίες να ανταπεξέλθουν.

 Η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάφης κατόπιν συμβουλίου, αποφάσισε να σας στείλει αυτή την επιστολή, με σκοπό να εισακουστεί και να γίνει δεκτό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και να συνεχίσει τη λειτουργία του το κατάστημα Ελληνικών Ταχυδρομείων της Ανάφης”. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Κλείνουν τέσσερα σχολεία στις Κυκλάδες, «καμπανάκι» για την εγκατάλειψη των νησιών

Ένα Δημοτικό και τρία Νηπιαγωγεία κατεβάζουν ρολά σε Νάξο και Κέα για το σχολικό έτος 2025-2026 λόγω έλλειψης μαθητών – Τι προβλέπει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Μια “πράσινη” ζωή ξεκινά στη Νάξο, πρώτη φωλιά Chelonia mydas στις Κυκλάδες!

Ιστορική στιγμή στον Απόλλωνα – Η πράσινη θαλάσσια χελώνα φωλεοποίησε για πρώτη φορά στη Νάξο, προκαλώντας συγκίνηση, δέος και ευθύνη για το μέλλον.

«Ναξιακά» 2025 – Τιμητικός 14ος τόμος αφιερωμένος στον Στέφανο Εμμ. Ψαρρά

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων τιμά τον φιλόλογο, ιστορικό και ποιητή Στέφανο Ψαρρά με έναν αναμνηστικό τόμο γεμάτο συγκίνηση, λόγο και μνήμη

Καλοκαίρι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες: Πολιτισμός, παράδοση και φως σε κάθε γωνιά

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2025, με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, φεστιβάλ, αφιερώματα και πολιτιστικές δράσεις σε όλα τα νησιά του δήμου.

Νάξος – Αστυνομικό Τμήμα: Σύλληψη 34χρονου για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη διαμονή

Εντοπίστηκε με κοκαΐνη, κεταμίνη, MDMA και κάνναβη – Κατασχέθηκε και πλαστό διαβατήριο

Βρούτσης: Επίσκεψη στη Νάξο για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικοδήμου

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Νάξου – Επαφές με φορείς και πολίτες

Νάξος – Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Ομόφωνη αντίθεση στη μεταφορά των Κούρων (video)

Συζήτηση για τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ με θέμα τη συντήρηση και προστασία των αρχαϊκών Κούρων – Σαφές μήνυμα από τον Δήμο, τους φορείς και την τοπική κοινωνία υπέρ της παραμονής τους στον φυσικό τους χώρο.

Νάξος εκτός σεζόν: Όταν ο τουρισμός φεύγει και τα βράδια γεμίζουν με ησυχία

Καθώς οι τουρίστες φεύγουν, η Νάξος επιστρέφει στον δικό της ρυθμό. Οι δρόμοι αδειάζουν, τα φώτα χαμηλώνουν και το νησί ξαναβρίσκει τη φωνή της σιωπής.

Euro Γυναικών: Τελευταία πράξη με combo αξίας στο Πολωνία – Δανία

Η Δανία αποχαιρετά τη διοργάνωση με στόχο τη νίκη – Combo επιλογή στο 2 & Over 2,5 για ποντάρισμα με απόδοση διπλασιασμού

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.